Racereports

08/08/2021 : Weekendje met vijf podiumplaatsen

Dit weekend trokken we naar het circuit van Tessenderlo en we waren blijkbaar niet de enigen die dat idee hadden. Het werd er ongelooflijk druk en het circuit van de Oosterbergen komt er tijdens een wedstrijd altijd mottig bij te liggen maar als je er meer dan 600 rijder overjaagt zoals dit weekend wordt wel erg opletten geblazen. Dankszij een prima organisatie werd de omloop veilig gehouden en als extraatje kregen we nog enkele regendouches over ons heen wat ervoor zorgde dat we een pittig weekendje meemaakten. Meteen moesten we echter twee rijders schrappen want Kenji Hendrikx en Mark Boot werden plots ziek in Tessenderlo en zouden maar op halve kracht optreden.

Brent Van De Walle zorgde in de 85 cc-klasse meteen voor een hoogtepunt want onze kleinste stormer pakte een tweede plaats in Tessenderlo. 's Anderdaags trok Brent ook nog naar Lille en pakte daar zelfs de zege. Top weekendje dus. Bij de Junioren hadden we drie rijders maar na de eerste reeks diende Kenji Hendrikx ziek forfait te geven. Noa Fornier deed het opnieuw prima op zijn 125 cc en reed na een remonte waarbij hij een 20-tal rijders passeerde mooi naar de vierde plaats. Het eerste podium zit er dus aan te komen. Ricardo Hout beleefde een bewogen race met enkele valpartijen maar zou toch als vierde aantikken bij de Junioren MX1.

Over naar de Nationalen waar Kevin Manege zijn gedachten op deze race had gezet. Onze Fransoos ging echter in de slotreeks in de fout. Hij keerde bijzonder snel terug naar de tweede plaats maar de zege was wel gaan vliegen. Een erg ontgoochelde Kevin Manege eindigde dan ook als tweede in de MX1-klasse. In de MX2 waren plots een drietal EK-rijders komen opdagen maar deze hadden het erg moeilijk met onze Bryan Maes. Bryan pakte uit met een kopstart in de eerste reeks en alleen de Finse toprijder Kazimir Hindersson kon Bryan nog te grazen nemen. In de slotreeks liep het moeilijker na een val in de eerste ronde maar Bryan kwam toch nog terug naar de zesde plaats waardoor hij nipt het podium miste.

Bij de inters kende Mark Boot dus zijn dagje niet. Reeds ziek bij de start moest hij ook nog eens voluit in de remmen toen een vijftal rijders tegen de grond ging in de eerste bocht. De inhaalrace bracht hem nog terug naar een zevende plaats. De start in de slotreeks lukte wel maar nu werd Mark door een concullega van de baan gereden waardoor hij rustig de manche volmaakte op een twaalfde plaats. Dylan Mayne kende ook een manche met ups en downs. Dylan had het erg moeilijk in de eerste manche maar herpakte zich knap in de slotreeks met een eerste top tien notering bij de inters. In de MX2-klasse liep het eerst niet voor Kristof Van Vaerenbergh die zijn eerste race reed in België. De slotreeks was stukken beter en Stoffel pakte een tweede plaats waardoor hij onverwacht nog mee mocht op het podium. Niet slecht voor een eerste race dus.

Maxime Colson was dan weer aan het werk in de enduro van La Chinelle met zijn buddy Dorian Tourneur. Deze laatste zag zijn motor vrij snel in de prak draaien waardoor MAx maar liefst 4 uur alleen moest rijden. Na een helse solorit sloot Maxime de wedstrijd af op het podium met een derde plaats. Volgend weekend trekken naar Attenhove.

Results

Brent Van De Walle 2+2=2

Brent Van De Walle 2+1=1 (Lille)

Kenji Hendrikx 9+DNS=19

Noa Fornier 4+4=4

Ricardo Hout 5+3=4

Kevin Manege 2+2=2

Bryan Maes 2+6=4

Mark Boot 7+12=9

Dylan Mayne 14+9=12

Kristof Van Vaerenbergh 5+2=3

Maxime Colson 3 (La Chinelle-enduro)

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.