Racereports

08/08/2021 : Weekendje met vijf podiumplaatsen

Dit weekend trokken we naar het circuit van Tessenderlo en we waren blijkbaar niet de enigen die dat idee hadden. Het werd er ongelooflijk druk en het circuit van de Oosterbergen komt er tijdens een wedstrijd altijd mottig bij te liggen maar als je er meer dan 600 rijder overjaagt zoals dit weekend wordt wel erg opletten geblazen. Dankszij een prima organisatie werd de omloop veilig gehouden en als extraatje kregen we nog enkele regendouches over ons heen wat ervoor zorgde dat we een pittig weekendje meemaakten. Meteen moesten we echter twee rijders schrappen want Kenji Hendrikx en Mark Boot werden plots ziek in Tessenderlo en zouden maar op halve kracht optreden.

Brent Van De Walle zorgde in de 85 cc-klasse meteen voor een hoogtepunt want onze kleinste stormer pakte een tweede plaats in Tessenderlo. 's Anderdaags trok Brent ook nog naar Lille en pakte daar zelfs de zege. Top weekendje dus. Bij de Junioren hadden we drie rijders maar na de eerste reeks diende Kenji Hendrikx ziek forfait te geven. Noa Fornier deed het opnieuw prima op zijn 125 cc en reed na een remonte waarbij hij een 20-tal rijders passeerde mooi naar de vierde plaats. Het eerste podium zit er dus aan te komen. Ricardo Hout beleefde een bewogen race met enkele valpartijen maar zou toch als vierde aantikken bij de Junioren MX1.

Over naar de Nationalen waar Kevin Manege zijn gedachten op deze race had gezet. Onze Fransoos ging echter in de slotreeks in de fout. Hij keerde bijzonder snel terug naar de tweede plaats maar de zege was wel gaan vliegen. Een erg ontgoochelde Kevin Manege eindigde dan ook als tweede in de MX1-klasse. In de MX2 waren plots een drietal EK-rijders komen opdagen maar deze hadden het erg moeilijk met onze Bryan Maes. Bryan pakte uit met een kopstart in de eerste reeks en alleen de Finse toprijder Kazimir Hindersson kon Bryan nog te grazen nemen. In de slotreeks liep het moeilijker na een val in de eerste ronde maar Bryan kwam toch nog terug naar de zesde plaats waardoor hij nipt het podium miste.

Bij de inters kende Mark Boot dus zijn dagje niet. Reeds ziek bij de start moest hij ook nog eens voluit in de remmen toen een vijftal rijders tegen de grond ging in de eerste bocht. De inhaalrace bracht hem nog terug naar een zevende plaats. De start in de slotreeks lukte wel maar nu werd Mark door een concullega van de baan gereden waardoor hij rustig de manche volmaakte op een twaalfde plaats. Dylan Mayne kende ook een manche met ups en downs. Dylan had het erg moeilijk in de eerste manche maar herpakte zich knap in de slotreeks met een eerste top tien notering bij de inters. In de MX2-klasse liep het eerst niet voor Kristof Van Vaerenbergh die zijn eerste race reed in België. De slotreeks was stukken beter en Stoffel pakte een tweede plaats waardoor hij onverwacht nog mee mocht op het podium. Niet slecht voor een eerste race dus.

Maxime Colson was dan weer aan het werk in de enduro van La Chinelle met zijn buddy Dorian Tourneur. Deze laatste zag zijn motor vrij snel in de prak draaien waardoor MAx maar liefst 4 uur alleen moest rijden. Na een helse solorit sloot Maxime de wedstrijd af op het podium met een derde plaats. Volgend weekend trekken naar Attenhove.

Results

Brent Van De Walle 2+2=2

Brent Van De Walle 2+1=1 (Lille)

Kenji Hendrikx 9+DNS=19

Noa Fornier 4+4=4

Ricardo Hout 5+3=4

Kevin Manege 2+2=2

Bryan Maes 2+6=4

Mark Boot 7+12=9

Dylan Mayne 14+9=12

Kristof Van Vaerenbergh 5+2=3

Maxime Colson 3 (La Chinelle-enduro)

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot. 

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen.