Racereports

15/08/2021 : MX te Attenhove

Winst en leed aan de Kapelweg

 

Eindelijk lijkt ook de VMCF-federatie onder stoom te komen want de organisatie in Attenhove mocht gezien worden. Een beresterke organisator won het pleit van de weergoden die op woensdag de omloop nog volledig onder water had gezet en dus konden we rijden. Brent Van De Walle was er niet bij want die moest in Balen onze kleuren verdedigen. Na een prima eerste manche, kwam Brent even ten val in de slotreeks en dat was in dit deelnemersveld fataal uiteraard. Toch sleepte Brent nog een mooie 8 en 12de plaats uit de brand.

Behalve de broers Van De Ketterij (in het buitenland voor het werk) was iedereen present in de tuin van Yvo Godfremont. Onze stagair Bo Desbonnet verscheen zelfs in het verre Limburg op het appel en deed het verre van slecht. Bo startte bij de Beloften die met 51 waren komen opdagen. Het starten in zo'n pak lukt nog niet maar dan slaat de motor aan van onze belofte. Hij rijdt zomaar vlotjes de top vijftien binnen en pakt zelfs een onverhoopte zevende plaats bij de Beloften. 

De trend was meteen gezet want ook bij de Junioren gaan we rustig verder op ons elan. Noa Fornier zet zijn 125 cc-motorke bij de Junioren op een geweldige tweede plaats terwijl Kenji Hendrikx in zijn wiel volgde. Dubbel podium dus voor onze mannen bij de Junioren en daar deed ons MX1-rijder nog een schepje bovenop. Ricardo Hout heeft het moeilijk in de eerste manche en komt even ten val waardoor hij vierde wordt maar na de pauze neemt Ricardo meteen revanche. Een klinkende reekszege wordt zijn deel zodat ook hij mee op het podium mag klimmen. Minder goed nieuws dan weer bij onze Nationalen waarbij Bryan Maes in de eerste ronden tegen de grond gaat en met een schouderblessure richting ziekenhuis dient te trekken. Kevin Manege verdedigt dan maar onze kleuren en onze Fransoos wint de beide reeksen in Attenhove. Podium nummer vier dus is binnen. Bij de inters mogen we dromen want na een halve reeks rijdt Mark Boot aan de leiding voor Dylan Mayne. Het wordt echter geen dubbelslag want Dylan kan zijn superreeks niet tot het einde volhouden maar wordt wel super vijfde. Mark Boot wint vlotjes de beide reeksen in de koninginneklasse waardoor podium nummer 5 op de tabellen staat. Dylan Mayne wordt nog de pechvogel daar hij in de slotreeks tijdens het rijden plots een schok in de schouder krijgt. Het verdict is hard voor onze jonge inter want zijn schouder ligt onbegrijpelijk uit de kom waardoor enkele weken inactiviteit zich opdringen. In de MX2-klasse knokken de jarige Maxime Colson en Kristof Van Vaerenbergh mee voor de zege maar een handblessure voor Stoffel en een minderde eerste manche van Max laat ze strandden op een tweede en derde plaats. Met zeven podiumplaatsen waaronder twee zege kunnen we zeker met een tevreden gevoel huiswaarts keren en ons voorbereiden op de volgende opdracht in Borgloon.

 

 

Results

Brent Van De Walle 12+8 (Balen)

Bo Desbonnet 16+14 = 8

Kenji Hendrikx 3+3=3

Noa Fornier 2+2=2

Ricardo Hout 4+1=2

Bryan Maes DNF+DNS

Kevin Manege 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Maxime Colson 3+2=3

Kristof Van Vaerenbergh 2+3=2

Dylan Mayne 5+DNF=14

08/08/2021 : Weekendje met vijf podiumplaatsen

Dit weekend trokken we naar het circuit van Tessenderlo en we waren blijkbaar niet de enigen die dat idee hadden. Het werd er ongelooflijk druk en het circuit van de Oosterbergen komt er tijdens een wedstrijd altijd mottig bij te liggen maar als je er meer dan 600 rijder overjaagt zoals dit weekend wordt wel erg opletten geblazen. Dankszij een prima organisatie werd de omloop veilig gehouden en als extraatje kregen we nog enkele regendouches over ons heen wat ervoor zorgde dat we een pittig weekendje meemaakten. Meteen moesten we echter twee rijders schrappen want Kenji Hendrikx en Mark Boot werden plots ziek in Tessenderlo en zouden maar op halve kracht optreden.

Brent Van De Walle zorgde in de 85 cc-klasse meteen voor een hoogtepunt want onze kleinste stormer pakte een tweede plaats in Tessenderlo. 's Anderdaags trok Brent ook nog naar Lille en pakte daar zelfs de zege. Top weekendje dus. Bij de Junioren hadden we drie rijders maar na de eerste reeks diende Kenji Hendrikx ziek forfait te geven. Noa Fornier deed het opnieuw prima op zijn 125 cc en reed na een remonte waarbij hij een 20-tal rijders passeerde mooi naar de vierde plaats. Het eerste podium zit er dus aan te komen. Ricardo Hout beleefde een bewogen race met enkele valpartijen maar zou toch als vierde aantikken bij de Junioren MX1.

Over naar de Nationalen waar Kevin Manege zijn gedachten op deze race had gezet. Onze Fransoos ging echter in de slotreeks in de fout. Hij keerde bijzonder snel terug naar de tweede plaats maar de zege was wel gaan vliegen. Een erg ontgoochelde Kevin Manege eindigde dan ook als tweede in de MX1-klasse. In de MX2 waren plots een drietal EK-rijders komen opdagen maar deze hadden het erg moeilijk met onze Bryan Maes. Bryan pakte uit met een kopstart in de eerste reeks en alleen de Finse toprijder Kazimir Hindersson kon Bryan nog te grazen nemen. In de slotreeks liep het moeilijker na een val in de eerste ronde maar Bryan kwam toch nog terug naar de zesde plaats waardoor hij nipt het podium miste.

Bij de inters kende Mark Boot dus zijn dagje niet. Reeds ziek bij de start moest hij ook nog eens voluit in de remmen toen een vijftal rijders tegen de grond ging in de eerste bocht. De inhaalrace bracht hem nog terug naar een zevende plaats. De start in de slotreeks lukte wel maar nu werd Mark door een concullega van de baan gereden waardoor hij rustig de manche volmaakte op een twaalfde plaats. Dylan Mayne kende ook een manche met ups en downs. Dylan had het erg moeilijk in de eerste manche maar herpakte zich knap in de slotreeks met een eerste top tien notering bij de inters. In de MX2-klasse liep het eerst niet voor Kristof Van Vaerenbergh die zijn eerste race reed in België. De slotreeks was stukken beter en Stoffel pakte een tweede plaats waardoor hij onverwacht nog mee mocht op het podium. Niet slecht voor een eerste race dus.

Maxime Colson was dan weer aan het werk in de enduro van La Chinelle met zijn buddy Dorian Tourneur. Deze laatste zag zijn motor vrij snel in de prak draaien waardoor MAx maar liefst 4 uur alleen moest rijden. Na een helse solorit sloot Maxime de wedstrijd af op het podium met een derde plaats. Volgend weekend trekken naar Attenhove.

Results

Brent Van De Walle 2+2=2

Brent Van De Walle 2+1=1 (Lille)

Kenji Hendrikx 9+DNS=19

Noa Fornier 4+4=4

Ricardo Hout 5+3=4

Kevin Manege 2+2=2

Bryan Maes 2+6=4

Mark Boot 7+12=9

Dylan Mayne 14+9=12

Kristof Van Vaerenbergh 5+2=3

Maxime Colson 3 (La Chinelle-enduro)

 

20/06/2021 : Twee leiders bij Frans kampioenschap

Hte Noord-Franse kampioenschap is tot nu toe een bijzonder lastige kluif geworden door de aanwezigheid van tal van GP-rijders die er hun seizoen komen voorbereiden. In dat gedoe, kunnen we met tevredenheid terugkijken op een geslaagd seizoensbegin. Deze maal trokken we naar het schitterende maar o zo gevaarlijke circuit van Avesnes.

In de 85 cc-klasse zorgde Brent Van De Walle voor de verrassing want de onklopbaar gewaande Tom Canneele werd deze maal teruggefloten door onze kleinste stormer. Brent won zo zijn eerste wedstrijd op Franse bodem. In de 125 cc-klasse werd Noa Fornier door een kapotte achterrem geplaagd. Noa werd toch nog mooi zesde in een erg zware 125 cc-klasse. Bij de MX2 pakte Kristof Van Vaerenbergh de leiding in het kampioenschap terug. In aanwezigheid van een pak top EK-rijders werd hij zondag mooi achtste. Ook Max Colson leek op weg naar de top tien tot hij samen met een andere rijder tegen de grond klapte. Hij werd meteen teruggewezen naar de achttiende plaats. In de MX1-klasse hadden we voor de gelegenheid ook Dylan Mayne aan de start. Het werd zijn eerste race in Frankrijk en tussen een vijftal EK-toppers pakte Dylan een mooie tiende plaats. Volgende afspraak met de Fransozen op 14 juli in Le Quesnoy.

Results

Brent Van De Walle 3+1=1

Noa Fornier 6+7=6

Kristof Van Vaerenbergh 10+6=8

Maxime Colson 17+16=18

Dylan Mayne 13+10=10

13/07/2021 : Chaotisch weekendje cross

Het werd een allesbehalve simpel weekend voor onze rijders dit weekend. Een deel zou van start gaan op de masterkids in Rozoy maar al snel bleek dat de parking ontoegankelijk bleek en dat er ook nog eens een pak plaats te kort was om iedereen op een deftige manier te plaatsen. Daarom besloten Mark Boot en Bryan Maes meteen om rechtsomkeer te maken en aan te treden bij de VMCF in Paal. De anderen stonden reeds op de parking waardoor onze delegatie in Rozoy toch nog drie rijders telde. Alle drie konden ze zich voor de A-finale plaatsen. Kevin Manege is duidelijk klaar voor het seizoen en pakte een knappe derde plaats in Frankrijk. Brent Vandewalle reed een dijk van een wedstrijd en werd vierde tussen de Europese toppers in de 85 cc-klasse. Noa Fornier had minder geluk want hij kwam hard in aanraking met een paaltje en een aantal publiciteitsborden waardoor een top vijf verloren ging.

De anderen waren aan het werk in Paal. Zonder de geblesseerde Dailey Van De Ketterij en Kristof Van Vaerenbergh trok de delegatie naar het spektakelcircuit van Paal. Een massa rijders kwam opdagen en dat resulteerde in erg veel valpartijen waardoor de slotreeks van de inters zelfs werd afgelast. Onze mannen deden het prima met onze beide Junioren op het podium. Kenji Hendrikx werd mooi derde ondanks een val in de start en Ricardo Hout verraste iedereen door tweede te worden in de MX1-klasse. Bryan Maes maakte dan weer zijn nationaal debuut met een vierde plaats in de MX2-klasse. Bij de inters kenden we minder geluk met een zware startvalpartij voor Mark Boot. Ondanks de ingekorte reeksen raakte Mark toch nog aan een mooie zevende plaats. Max Colson werd vijfde in de MX2-klasse en Dylan Mayne werd met mechanische problemen uitgeschakeld toen als vijfde rondtoerde. Nu tijd voor vakantie na de afgelasting van de wedstrijd van komende woensdag in Le Quesnoy.

Results

Brent Van De Walle 4

Kevin Manege 3

Noa Fornier 14

Kenji Hendrikx 3

Ricardo Hout 2

Mark Boot 7

Maxime Colson 5

Bryan Maes 4

Dylan Mayne 11

31/05/2021 : Eindelijk terug van start

Het lijkt wel een eeuwigheid dat we nog een race konden aanvatten maar nu lijkt de strijd opnieuw te starten. De club is intussen een beetje gewijzigd en de focus komt voor 2021 te liggen op Noord-Frankrijk en de VMCF-wedstrijden. Intussen hebben we reeds twee wedstrijden achter de kiezen.

In Crisolles was er een Franse kampioenschapswedstrijd en Noa Fornier probeerde er te kwalificeren. Dat lukte bijzonder goed met een tiende plaats in de chronosessie waardoor hij meteen aan het starthekken mocht staan met de beste 125 cc-piloten. Punten pakken zat er nog niet in want met een 21ste plaats miste hij nipt zijn eerste puntje. Minder goed verging het Noa daags nadien in de modder van Plomion waar hij in de eerste reeks hard van de motor ging. Met een armblessure is Noa dan ook even out of the running. In Plomion boekte Kristof Van Vaerenbergh meteen zijn eerste zege in de MX2-klasse terwijl Brent Vandewalle zijn Frans debuut ook niet gemist heeft met een tweede plaats. Max Colson zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen want met een pak mechanische pech verliest hij een mooi zesde plaats en ruilt deze in voor plaats 12.

De week nadien waren we opnieuw present in Blargies. Een schitterend circuit maar ook een pak EK en WK-toppers in het deelnemersveld. De 14de plaats van Krsitof Van Vaerenbergh was dan ook een supersucces. Brent Van De Walle reed opnieuw sneller en sneller naarmate de dag vorderde en eindigde op een mooie vierde plaats.

Results

Crisolle 

Noa Fornier 21+DNF

 

Plomion 

Noa Fornier DNF+DNS

Maxime Colson 12

Kristof Van Vaerenbergh 1

Brent Vande walle 2

 

Blargies

Brent Vandewalle 3+5=4

Kristof Van Vaerenbergh 15+14=14