Racereports

13/07/2021 : Chaotisch weekendje cross

Het werd een allesbehalve simpel weekend voor onze rijders dit weekend. Een deel zou van start gaan op de masterkids in Rozoy maar al snel bleek dat de parking ontoegankelijk bleek en dat er ook nog eens een pak plaats te kort was om iedereen op een deftige manier te plaatsen. Daarom besloten Mark Boot en Bryan Maes meteen om rechtsomkeer te maken en aan te treden bij de VMCF in Paal. De anderen stonden reeds op de parking waardoor onze delegatie in Rozoy toch nog drie rijders telde. Alle drie konden ze zich voor de A-finale plaatsen. Kevin Manege is duidelijk klaar voor het seizoen en pakte een knappe derde plaats in Frankrijk. Brent Vandewalle reed een dijk van een wedstrijd en werd vierde tussen de Europese toppers in de 85 cc-klasse. Noa Fornier had minder geluk want hij kwam hard in aanraking met een paaltje en een aantal publiciteitsborden waardoor een top vijf verloren ging.

De anderen waren aan het werk in Paal. Zonder de geblesseerde Dailey Van De Ketterij en Kristof Van Vaerenbergh trok de delegatie naar het spektakelcircuit van Paal. Een massa rijders kwam opdagen en dat resulteerde in erg veel valpartijen waardoor de slotreeks van de inters zelfs werd afgelast. Onze mannen deden het prima met onze beide Junioren op het podium. Kenji Hendrikx werd mooi derde ondanks een val in de start en Ricardo Hout verraste iedereen door tweede te worden in de MX1-klasse. Bryan Maes maakte dan weer zijn nationaal debuut met een vierde plaats in de MX2-klasse. Bij de inters kenden we minder geluk met een zware startvalpartij voor Mark Boot. Ondanks de ingekorte reeksen raakte Mark toch nog aan een mooie zevende plaats. Max Colson werd vijfde in de MX2-klasse en Dylan Mayne werd met mechanische problemen uitgeschakeld toen als vijfde rondtoerde. Nu tijd voor vakantie na de afgelasting van de wedstrijd van komende woensdag in Le Quesnoy.

Results

Brent Van De Walle 4

Kevin Manege 3

Noa Fornier 14

Kenji Hendrikx 3

Ricardo Hout 2

Mark Boot 7

Maxime Colson 5

Bryan Maes 4

Dylan Mayne 11

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Geen Genk dit weekend

Iedereen was gebrand op de openingsrace in Genk dit weekend maar stad Genk stak daar een stokje voor. De race gaat dus niet door maar wij zullen wel aantreden in het West-Vlaamse Tielt om eens dichter bij de thuisbasis van het team te blijven.

Twee nieuwkomer voor 2021

Het nieuwe seizoen in Frankrijk is reeds enkele weken gestart en nu lijkt ook België in gang te schieten. Meteen kunnen we twee nieuwe namen aankondigen die sporadisch in onze kleuren zullen aantreden. Belofte Bo Desbonnet uit Kluisbergen zet zijn eerste stappen in de competitie bij de Beloften. Troy Van De Ketterij zal dan weer aantreden bij de Junioren MX2. 

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede.