Volgende races


11/10/2020 : Oss

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/10/2020 : Deurne (NL)

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

Racereports

20/09/2020 : MON te Boekel

Lastig weekendje

 

Dat de Nederlandse wedstrijden bij de MON zeker geen makkie zouden worden, wisten we reeds vooraf. De zware zandomlopen zijn zeker niet onze favorietenen dat wordt week na week intussen bevestigd. Toch blijven onze mannen stevig doorbijten en lijkt het telkens beter te lopen. Dit weekend kende we zeker geen superweekendje want Maxime Colson blesseerde zich reeds thuis waardoor Max voor de rest van het seizoen out is. Hij wordt dinsdag aan de getroffen schouder geopereerd.

Wie ook op de tafel ligt, is onze Marnick Lagrou. In Boekel zouden we een laatste test doen voordat hij vertrok naar Matova in Italie voor de EK-proef maar het liep verkeerd. Bij een harde botsing met een tegenstander werd Marnick met een armblessure afgevoerd. Later zou worden vastgesteld datde ligamenten van de schouder afgerukt zijn waardoor ook hij deze week nog onder mes moet. Op zaterdag gingen enkele van onze mannen een voorbereidingswedstrijdje rijden op het harde circuit van Wemeldinge. Kristof Van Vaerenbergh ging er loeiend hard onderuit en in deze valpartij werd ook Dailey Van De ketterij betrokken. Kristof kwam er met een kapotte motor vanaf maar Dailey werd geraakt aan de schouder. Een scheurtje in de armpees zorgde voor een langere gedwongen inactiviteit voor Daily.

Over dan maar naar beter nieuws en dat kwam er van Mark Boot. In Boekel stonden een pak toppers aan de start maar Mark pikte toch een mooie vierde plaats weg waardoor hij aan de leiding blijft in het Nederlandse kampioenschap. Dylan Mayne blijft dan weer vechten tegen het zand maar ons Waaltje komt steeds dichter bij de punten. Deze maal zal hij net in de top twintig tussen alle zandhazen.

Bij de Nationalen kwam Kevin Manege nog maar eens ten val in de eerste ronde. Een remonte van de 42ste naar de elfde plaats was indrukwekkend maar zorgde voor een gefrustreerde Kevin na de finish. In de 125 cc-klasse hadden we voor het eerst drie rijders actief maar na 100 meter waren we al Noa Fornier kwijt. Onze jonge Franse belofte zag zijn motor in de prak gaan waardoor zijn manche er meteen op zat. Bryan Maes ging er dan weer tweemaal bij liggen maar reed toch knap naar een vijfde plaats. Ook Kenji Hendrikx bijt intussen op zijn tanden en werd meteen beloond met een negende plaats.

Results

Bryan Maes 5+6=5

Noa Fornier DNF+8=15

Kenji Hendrikx 11+7=9

Kevin Manege 20+11=13

Mark Boot 6+2=4

Dylan Mayne 20+18=19

Kristof Van Vaerenbergh 3 (Wemeldinge-NL)

Marnick LAgrou DNF+DNS

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.