Racereports

13/09/2020 : Condé sur L'escaut en Overloon

Twee maal podium in moeilijk weekend

 

De Mikkola-rijders zijn steeds specialisten geweest van de harde omlopen maar door de Corona-problemen zijn we verplicht aan te treden in Nederland waar uiteraard de ene zandbak na de andere op het programma staat. Het siert onze rijders dan ook dat ze blijven volhouden en blijven in het zand ploeteren om de sponsors toch wat return te geven in dit moeilijk seizoen. Ondanks de zware omstandigheden werd het toch een goed weekend met een eerste interzege voor Mark Boot en Kristof Van Vaerenbergh die tweede werd bij de inters MX2 in Condé sur l Escaut.

Mark Boot en Dylan Mayne waren de starters bij de inters 500 cc in Overloon. Zoals gezegd pakte Mark ondanks een nukkige koppeling in de eerste manche een mooie eindoverwinning. Dylan Mayne worstelt met het zand van Overloon en pakt op karakter toch nog een 20ste plaats. In de MX2-klasse krijgt Maxime Colson met hetzelfde fenomeen te maken want ook hij kust meermaals het Overloonse zand. Marnick Lagrou begint zich beter aan te passen want hij nadert snel de top tien bij de inters MX2.

In de Nationalenklasse lijkt onze Fransoos Kevin Manege zich ook al aan te passen. Alsof hij in Duinkerke aan het racen was, pakte hij zijn eerste top tien notering en hield alleen een val in de slotreeks hem van een knalprestatie. De verwachtingen stijgen dan ook voor volgend weekend in Boekel.

In de 125 cc-klasse gingen Kenji Hendrikx en Bryan Maes beiden in het begin van de manche in de fout maar onze twee jonkies knalden vlotjes terug de top tien binnen. Voor Kenji een megastap voorwaarts na de eerste wedstrij van vorige week en Bryan hoopt volgend weekend het geluk eens aan zijn zijde te hebben waardoor een top vijf zeker mogelijk is.

In Halle waren de beste 85 cc-ers van de lage landen verenigd en dus was ook onze Brent Van De Walle aanwezig. Na enkele kleine valpartijen tikte Brent als achtentwingste aan op het GP-circuit.

Over dan naar Frankrijk waar de finale van het kampioenschap gepland stond. Noa Fornier leek op weg naar een tweede plaats tot de KTM plots rare trekjes vertoonde. Het werd een zevende plaats en dus werd de reserve-motor bovengehaald voor de slotreeks. Noa haalde alles eruit wat er in de motor zat en pakte na een slechte start nog een mooie achtste plaats. Kristof Van Vaerenbergh begon als vierde in het kampioenschap aan deze laatste proef. Stoffel pakte tweemaal de kopstart ondanks de onderlinge afspraken van de Fransen. Hij werd tweemaal tweede achter elite-rijder Simon Depoers en sneuvelde zo op vier punten van de zege in het kampioenschap. 

 

 

Results

Noa Fornier 7+8=8

Kristof Van Vaerenbergh 2+2=2

Bryan Maes 9+6=7

Kenji Hendrikx 9+10=10

Kevin Manege 9+16=13

Mark Boot 2+1=1

Maxime Colson 25+25=25

Marnick Lagrou 13+11=11

Dylan Mayne 20+20=20

Brent Van De Walle 24+31=28 (ONK te Halle)

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.