Racereports

06/09/2020 : FFM te Avesnes : Pech voor Fornier

Het schitterende circuit van Bellefontaine in Avesnes-Sur-Helpes was het toneel voor de voorlaatste proef van het korte Franse kampioenschap. Onze beide piloten stonden in de top drie van het kampioenschap zodat de spanning te snijden was. 

In de 125 cc-klasse mochten we onze hoop echter reeds na 100 meter opbergen. Een enorme valpartij liet een tiental rijders onderuitgaan met als grootste slachtoffer, onze Noa Fornier. Hij werd voor verzorging weggebracht en gelukkig werden er geen breuken vastgesteld. Zijn wedstrijd zat er wel meteen op.

In de MX2-klasse stond Kristof Van Vaerenbergh tegen een overmacht maar Stoffel pakte toch een vierde plaats waardoor er nog alles mogelijk is op de finale volgend weekend in Conde sur L escaut.

 

Results

 

Noa Fornier DNF

Kristof Van Vaerenbergh 3+4=4

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.