Racereports

08/09/2020 : NK te Horst

Het zwaarste circuit van Nederland ligt in Horst en de omloop deed opnieuw zijn reputatie alle eer aan. Loodzware zandkuilen zorgden voor een echte aanslag op de concentratie en de conditie. We trokken met een ruime delegatie naar midden Nederland voor deze opdracht.

Op Zaterdag waren Mark Boot, Dailey Van De Ketterij en Bryan Maes zich al gaan opwarmen op de omloop van Vlissingen waar een wedstrijdje voor het OZK werd verreden. Mark Boot won vlot de 500 cc-klasse terwijl Dailey Van De Ketterij de tweede plaats pakte in de MX2-klasse. Bryan Maes werd mooi vijfde zodat het vertrouwen er was voor de zondagwedstrijd in Horst.

In de 125 cc klasse kregen we het eerste optreden van Kenji Hendrikx en Kenji is zeker geen zandpiloot. Hij stond dus voor een loodzware opdracht en het werd nog moeilijker nadat hij in de eerste ronde maar liefst tweemaal tegen de grond ging. Hij zou puur op karakter toch nog een elfde plaats scoren. Ook Bryan Maes ging in de eerste manche in de fout maar dan zette onze kleine stormer het gas open. Bryan reed zomaar naar een schitterende vijfde plaats zodat zijn opmars verder blijft gaan. 

Over dan naar de inters waar maar liefst 51 starters aan het starthekken verschenen. Mark Boot start tweemaal bijzonder goed maar kan zijn ritem in de eerste reeks niet vinden. Toch beperkt hij de schade als zevende. De slotreeks werd echter veel beter want hij pakt nu een derde plaats op enkele seconden van de tweede rijder. Ook in het zand lijkt het nu te lukken op de 450 cc-motor.  Terug van weggeweest is Jochen Walckiers. Zonder wedstrijdritme staat Jochen aan de start en rijdt complexloos naar een elfde plaats tussen de inters. Nooit weggeweest blijkbaar. Ook Dylan Mayne staat aan de start maar dylan is geen zandrijder en zal het nooit worden. Dapper vecht hij zich naar de negentiende plaats voor de neus van onze Fransoos Kevin Manege die zijn ogen uitkeek op de zandbak van Horst. 

In de MX2-klasse is Marnick Lagrou druk aan het bouwen aan zijn conditie en in Horst konden we reeds een eerste flits zien van onze KTM-rijder. Marnick kon in de slotreeks een vijftal ronden lang de leiding pakken maar moest dan gas minderen. Hij zou uitgeteld als negende eindigen. Deze week worden er uitgebreide doktertesten doorgevoerd om de oorzaak van de inzinking te vinden zodat we vol vertrouwen de komende opdrachten kunnen aanpakken. Maxime Colson betaalt leergeld in zijn eerste echte interseizoen. Max bijt op zijn tanden en tikt als 24ste aan.

Onze kleine Brent Van de Walle is dan weer aan het werk in Nederpeelt. Hij wint er schitterend de zaterdageditie en wordt mooi zesde op zondag zodat ook hij een knap weekend afwerkt. 

 

Results

Vlissingen

Mark Boot 1+1=1

Dailey Van De Ketterij 2+2=2

Bryan Maes 5+6=5

Horst

Mark Boot +3=4

Dylan Mayne 20+14=19

Kevin Manege 18+21=20

Jochen Walckiers 14+11=11

Marnic Lagrou 12+7=9

Maxime Colson 23+24=24

Kenji Hendrikx 13+11=11

Bryan Maes 5+4=5

Nederpeelt

Brent Van De Walle 2+1=1 (zaterdag)

Brent VAn De Walle 5+6=6 (zondag)

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.