Racereports

30/08/2020 : Gesplit weekend in Nederland en Frankrijk

Het seizoen komt nu goed en wel op gang en zoals verwacht krijgen we dus te maken met dubbele boekingen. Een deel van het team ging op verkenning bij de Nederlandse MON-federatie, een ander deel reed in Frankrijk in Maricourt en Brent Van De Walle knokte zich naar een kwalificatie in het Nederlandse kampioenschap in Boekel. We wisten dus wat gedaan dit weekend en de telefoonrekening zal dan ook in verhouding hoog zijn, vrezen we.

Brent Van De Walle kwalificeerde zich in Boekel voor het ONK maar punten pakken zat er voorlopig nog niet in. Een valpartij op dit niveau wordt meteen afgestraft maar Brent reed toch van een veertigste plaats naar de 25ste stek terug want het beste laat vermoeden voor de toekomst van onze kleine stormer.

Onze andere mini-moy is intussen groot aan het worden want Bryan Maes pakte een reekszege in het Nederlandse Geldermalsen in de 125 cc-klasse. Bryan wisselde een derde plaats af met een reekszege en mocht zo als tweede op het eindpodium verschijnen. Alweer een podiumplaats dus op zijn Technicross-Husky. Maxime Colson blijft ook al verbazen want Max is pas zijn derde competitieseizoen bezig en reed zomaar naar een twaalfde plaats bij de inters MX2. Vooral zijn slotreeks was beresterk en we hopen dan ook dat hij zijn seizoen kan uitmaken want Max moet vrijdag naar de dokter met een zwaar gehavende schouder waarbij een operatie zich lijkt op te dringen. Pechvogel in Geldermalsen bleek Marnick Lagrou te zijn want na een slechte eerste reeks, kwam Marnick super voor de dag na de pauze. Een kopstartje en dan gas geven maar helaas gaf de KTM op twee ronden voor het einde de geest toen hij nog steeds als tweede MX2-er aan het rondvliegen was.

In de koninginneklasse stond Mark Boot aan de start en reeds na een halve ronde mochten we de zegeambities opbergen want Mark kwam op de slibberige baan ten val toen hij onvrijwillig werd aangetikt. Met een 40 seconden achterstand startte hij dan toch aan de manche en zou mirakelgewijs nog als zesde over de finish komen. In de slotreeks reed Mark de tegenstand op een hoopje en reed van de tweede ronde probleemloos naar de zege. Dit leverde hem nog een derde plaats op in de eindstand.

En dan naar het Zuiden want in het Franse departement van Somme de race in Maricourt op het programma stond. Een ongelooflijk circuit werd ons aangeboden maar ook een pak regen. Het zou een race worden van overleven en letterlijk niet verdrinken. In de 125 cc-klasse stond Noa Fornier hypergemotiveerd aan de start maar reeds in de eerste ronde werd onze belofte omver gekegeld. Als een ontketende ging hij in de achtervolging en twintig minuten en twee valpartijen later zou hij als zeventiende over de finish komen. In de slotreeks liep wel alles naar wens en Noa tikte verdiend als vijfde aan.

Kristof Van Vaerenbergh kwam als leider naar Maricourt maar modder rijden is met zijn lenzen geen favoriete bezigheid van onze Aalstenaar. Toch kwalificeerde hij zich vlot maar dan gingen de hemelsluizen helemaal open. Met een nukkige motor en water die tot in de laarzen liep pakte Stoffel een zesde en een negende plaats waardoor hij zich in de kopgroep van het kampioenschap kon handhaven. Opdracht volbracht dus.

 

Results

Brent Van De Walle 29+25=26

Noa Fornier 17+5=11

Bryan Maes 3+1=2

Maxime Colson 13+9=12

Mark Boot 6+1=3

Kristof Van Vaerenbergh 6+9=7

Marnick Lagrou 8+DNF

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.