Volgende races


01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

22/03/2020 : BK te Lummen

29/03/2020 : VMCF Vollezele/NL Harfsen/FR Blargies

05/04/2020 : VMCF Rummen/FR Plomion

12/04/2020 : BK te Heusden

13/04/2020 : NL Oldenbroek

19/04/2020 : VMCF te Wichelen/FR Ribecourt

26/04/2020 : VMCF te Genk

Racereports

23/02/2020 : Meteen twee BK-leiders in de rangen

We kregen dit jaar een vrij droge winter maar eens de wedstrijden opnieuw beginnen, moet het natuurlijk beginnen regenen. Het GP-circuit van Lommel lag er dan ook compleet verzopen bij en ondanks de inspanningen van de club, kon men niets anders dan na 1 manche op zondag de handdoek werpen. De jeugd reed op zaterdag en dat was nog niet verkeerd want de omloop was zwaar maar doenbaar en bij de 85 cc was bijna de helft van de EK-rijders komen opdagen. Onze rijders maakten tevens kennis met onze nieuwste aanwinst want Ex-GP rijder Brick Schelfaut werd als pilotenbegeleider van het team voorgesteld. 

De jongste deelnemer stond in zijn Mikkola-truitje te glunderen.  Onze Brent Van De Walle maakte op zijn elf jaar zijn internationaal debuut en deed het ondanks een nukkige motor niet verkeerd. Tussen de big boys eindigde hij de dag als veertiende na een vijftiende en een zeventiende plaats in de manches. Brent was bijzonder ontgoocheld over zijn resultaat ondanks zijn prima rijden. Sportkarakter zeker.

Op zondag vonden we een echt waterballet terug. De regen kwam met pakken uit de hemel en van een normale wedstrijd was geen sprake. Vele rijders pakten de motor niet uit en Kristof Van Vaerenbergh en Kevin Manege bleken nog te veel last van de blessures van vorig jaar waardoor we met zeven rijders aan de start verschenen. Bij de Beloften was het meteen bingo want Bryan Maes startte keurig in de spits en reed zomaar naar een onwaarschijnlijke tweede plaats waardoor hij de beste in zijn klasse werd en meteen ook de eerste BK-leider. Ook Noa Fornier is erbij maar ons Waaltje komt ten val in de start. Zonder modderbril begint hij aan zijn opdracht en rijdt van de 32ste naar de elfde plaats aan de finishvlag.

Over dan naar de Junioren waar alleen Wouter Dormont de start nam. Onze tweetakter zette de snelste tijd neer maar krijgt dan last van opgepompte armen en duikt in de laatste ronde zelfs de beek in. Meteen weg een mooie kans om de tegenstand in Lommel reeds op achterstand te plaatsen want het tempo zat er duidelijk in. Bij de Nationalen MX2 lieten onze mannen ook mooie dingen zien. Dailey Van De Ketterij is duidelijk geen fan van deze modderboel maar eindigt toch mooi als vijfde in zijn klasse. Onze Nieuwkomer Maxime Colson zorgt al helemaal voor een verrassing want onze Waalse rijder wordt tegen de verwachtingen in mooi derde bij de Nationalen na een valpartij in de eerste ronde. In de MX1-klasse rijdt Dylan Mayne de tegenstand volledig in de vernieling. De Husky-rijder wordt zelfs mooi twaalfde algemeen tussen de inters maar pakt wel de BK-leiding bij de Nationalen MX1.

Bij de inters staat een pak EK-rijders aan de start en zelfs enkele WK-piloten maar Marnick Lagrou kan na enkele ronde toch zijn draai vinden en komt zo na een rampzalige start toch terug van de 32ste plaats naar plek zestien waardoor hij een pak Belgische concurrenten achter zich kan houden.

 

Volgende afspraak over twee weken voor de EK-proef in Valkenswaard terwijl de andere rijders aan de slag gaan op de openingsproef van de VMCF-federatie in Assenede.

 

Results

Brent Van De Walle 15+17=14

Bryan Maes 2 (1ste 125 cc)

Noa Fornier 11

Wouter Dormont 11 (5de MX2)

Maxime Colson 26 (3de nationaal)

Dailey Van De Ketterij 28 (5de nationaal)

Dylan Mayne 16 (1ste nationaal)

Marnick Lagrou 16

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 03 April 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.