Racereports

20/10/2019 : Strandrace Vlissingen

De voorlaatste wedstrijd op het programma in 2019 is traditioneel de strandrace van Vlissingen. Een loodzware opdracht die niet iedereen gegeven is op het einde van het seizoen. Daarenboven durft het op federatieniveau wel eens te kraken in Vlissingen en dat was dit jaar ook weer niet anders. Ach, tradities zijn er om in ere te houden al zullen we nu nooit weten of Mark Boot nu wel tweede of derde is geworden.

In de 125 cc-klasse start Bryan Maes bijzonder dapper in deze klasse. Hij heeft pas een tweetal races gereden en strijdt dapper om een plaatsje in de top tien. Helaas gaat hij even in de fout in het einde van de reeks en met een vijftigtal deelnemers wordt dan meteen cash betaald. Ook in de slotreeks ondervindt Bryan dat zijn piepkleine gestalte niet meteen een voordeel is op het strand maar kan moe maar voldaan de beide reeksen prima afwerken en lijkt de stijgende lijn continu verder te gaan.

In de 250 cc-klasse haalt Dailey Van De Ketterij een splinternieuwe motor boven in zijn thuiswedstrijd. Het wordt wennen voor Dailey maar de slotreeks laat het beste vermoeden voor volgend seizoen. Hij pakt een mooi achtste plaats op zijn thuisstrand.

Bij de inters staat er opnieuw een mooie deelnemersveld bij elkaar. De MX1 en MX2-piloten rijden samen en Mark Boot gooit zich meteen in de strijd. Hij wordt mooi derde in de eerste manche met een mooie aanval in de allerlaatste ronde. De slotreeks wordt aangevangen met een aangepaste motor en dat loont meteen. Mark rijdt meteen naar de leiding in de MX2 maar komt dan plots ten val. Zijn remonte brengt hem wel terug naar de leiding maar dat wordt net onvoldoende voor de eindzege. In de resultaten komt hij zo op twee terecht al staat hij op het podium als derde genoteerd. Vandaar onze inleiding waar we ons maar niet te druk over zullen maken. Volgend weekend wordt een drukke tweedaagse. Op zaterdag staat onze kaas en wijnavond gepland en op zondag strijden we voor de zege in de drie uurs cross te Axel met maar liefst twee teams.

 

Results

Bryan Maes 23+28=25

Dailey Van De Ketterij 15+8=9

Mark Boot 3+1=2

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Juniorteam nu compleet

Gisteren tekende Noa Fornier een overeenkomst met ons team. De 15 jarige rijder uit Moeskroen komt de jeugdgroep vervoegen in de 125 cc-klasse en probeert in de voetsporen van vader Alexandre te treden. Alexandre Fornier was een stevige interpiloot uit de MCLB-federatie waardoor de appel niet ver van de boom valt. 

Juniorteam krijgt vorm

De voorbereidingen voor 2020 lieten door gezondheidsproblemen wat op zich wachten maar toch zijn we nu volle gas begonnen aan het nieuwe jaar. De prioriteit lag eerst op het Junior-team en naast Bryan Maes en Brent Van De Walle kunnen we nu ook Kenji Hendrikx bevestigen. Deze Limburgse topper werd vorig seizoen VMCF-kampioen bij de Beloften en gaat nu zijn kans in het BK 125 cc op een Yamaha. Daarnaast werd er ook een overeenkomst gesloten met de pas 18-jaar geworden Maxime Colson. MAx start aan zijn derde competitieseizoen en stapt meteen naar de Nationalen MX2 en mikt bij de VMCF meteen naar de inters MX2. Twee vlammende nieuwkomers waardoor de line-up voor 2020 bijna volledig is.

Eerste nieuwe rijder voor 2020

Wij zijn verheugd te melden dat de 85 cc-rijder Brent Van De Walle volgend seizoen in de kleuren van Mikkola zal rijden. De zoon van ex-piloot Sam Van De Walle zal aantreden in het BK, de VMCF en enkele buitenlandse wedstrijden. Van harte welkom, familie Van De Walle.

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.