Volgende races


01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

22/03/2020 : BK te Lummen

29/03/2020 : VMCF Vollezele/NL Harfsen/FR Blargies

05/04/2020 : VMCF Rummen/FR Plomion

12/04/2020 : BK te Heusden

13/04/2020 : NL Oldenbroek

19/04/2020 : VMCF te Wichelen/FR Ribecourt

26/04/2020 : VMCF te Genk

Racereports

20/10/2019 : Strandrace Vlissingen

De voorlaatste wedstrijd op het programma in 2019 is traditioneel de strandrace van Vlissingen. Een loodzware opdracht die niet iedereen gegeven is op het einde van het seizoen. Daarenboven durft het op federatieniveau wel eens te kraken in Vlissingen en dat was dit jaar ook weer niet anders. Ach, tradities zijn er om in ere te houden al zullen we nu nooit weten of Mark Boot nu wel tweede of derde is geworden.

In de 125 cc-klasse start Bryan Maes bijzonder dapper in deze klasse. Hij heeft pas een tweetal races gereden en strijdt dapper om een plaatsje in de top tien. Helaas gaat hij even in de fout in het einde van de reeks en met een vijftigtal deelnemers wordt dan meteen cash betaald. Ook in de slotreeks ondervindt Bryan dat zijn piepkleine gestalte niet meteen een voordeel is op het strand maar kan moe maar voldaan de beide reeksen prima afwerken en lijkt de stijgende lijn continu verder te gaan.

In de 250 cc-klasse haalt Dailey Van De Ketterij een splinternieuwe motor boven in zijn thuiswedstrijd. Het wordt wennen voor Dailey maar de slotreeks laat het beste vermoeden voor volgend seizoen. Hij pakt een mooi achtste plaats op zijn thuisstrand.

Bij de inters staat er opnieuw een mooie deelnemersveld bij elkaar. De MX1 en MX2-piloten rijden samen en Mark Boot gooit zich meteen in de strijd. Hij wordt mooi derde in de eerste manche met een mooie aanval in de allerlaatste ronde. De slotreeks wordt aangevangen met een aangepaste motor en dat loont meteen. Mark rijdt meteen naar de leiding in de MX2 maar komt dan plots ten val. Zijn remonte brengt hem wel terug naar de leiding maar dat wordt net onvoldoende voor de eindzege. In de resultaten komt hij zo op twee terecht al staat hij op het podium als derde genoteerd. Vandaar onze inleiding waar we ons maar niet te druk over zullen maken. Volgend weekend wordt een drukke tweedaagse. Op zaterdag staat onze kaas en wijnavond gepland en op zondag strijden we voor de zege in de drie uurs cross te Axel met maar liefst twee teams.

 

Results

Bryan Maes 23+28=25

Dailey Van De Ketterij 15+8=9

Mark Boot 3+1=2

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 03 April 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.