Volgende races


27/09/2020 : Berghem (NL)

04/10/2020 : Reusel

11/10/2020 : Oss

18/10/2020 : Deurne (NL)

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

Racereports

20/10/2019 : Strandrace Vlissingen

De voorlaatste wedstrijd op het programma in 2019 is traditioneel de strandrace van Vlissingen. Een loodzware opdracht die niet iedereen gegeven is op het einde van het seizoen. Daarenboven durft het op federatieniveau wel eens te kraken in Vlissingen en dat was dit jaar ook weer niet anders. Ach, tradities zijn er om in ere te houden al zullen we nu nooit weten of Mark Boot nu wel tweede of derde is geworden.

In de 125 cc-klasse start Bryan Maes bijzonder dapper in deze klasse. Hij heeft pas een tweetal races gereden en strijdt dapper om een plaatsje in de top tien. Helaas gaat hij even in de fout in het einde van de reeks en met een vijftigtal deelnemers wordt dan meteen cash betaald. Ook in de slotreeks ondervindt Bryan dat zijn piepkleine gestalte niet meteen een voordeel is op het strand maar kan moe maar voldaan de beide reeksen prima afwerken en lijkt de stijgende lijn continu verder te gaan.

In de 250 cc-klasse haalt Dailey Van De Ketterij een splinternieuwe motor boven in zijn thuiswedstrijd. Het wordt wennen voor Dailey maar de slotreeks laat het beste vermoeden voor volgend seizoen. Hij pakt een mooi achtste plaats op zijn thuisstrand.

Bij de inters staat er opnieuw een mooie deelnemersveld bij elkaar. De MX1 en MX2-piloten rijden samen en Mark Boot gooit zich meteen in de strijd. Hij wordt mooi derde in de eerste manche met een mooie aanval in de allerlaatste ronde. De slotreeks wordt aangevangen met een aangepaste motor en dat loont meteen. Mark rijdt meteen naar de leiding in de MX2 maar komt dan plots ten val. Zijn remonte brengt hem wel terug naar de leiding maar dat wordt net onvoldoende voor de eindzege. In de resultaten komt hij zo op twee terecht al staat hij op het podium als derde genoteerd. Vandaar onze inleiding waar we ons maar niet te druk over zullen maken. Volgend weekend wordt een drukke tweedaagse. Op zaterdag staat onze kaas en wijnavond gepland en op zondag strijden we voor de zege in de drie uurs cross te Axel met maar liefst twee teams.

 

Results

Bryan Maes 23+28=25

Dailey Van De Ketterij 15+8=9

Mark Boot 3+1=2

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.