Volgende races


1/2/2020: test

23/02/2020 : BK te Lommel

Racereports

20/10/2019 : Strandrace Vlissingen

De voorlaatste wedstrijd op het programma in 2019 is traditioneel de strandrace van Vlissingen. Een loodzware opdracht die niet iedereen gegeven is op het einde van het seizoen. Daarenboven durft het op federatieniveau wel eens te kraken in Vlissingen en dat was dit jaar ook weer niet anders. Ach, tradities zijn er om in ere te houden al zullen we nu nooit weten of Mark Boot nu wel tweede of derde is geworden.

In de 125 cc-klasse start Bryan Maes bijzonder dapper in deze klasse. Hij heeft pas een tweetal races gereden en strijdt dapper om een plaatsje in de top tien. Helaas gaat hij even in de fout in het einde van de reeks en met een vijftigtal deelnemers wordt dan meteen cash betaald. Ook in de slotreeks ondervindt Bryan dat zijn piepkleine gestalte niet meteen een voordeel is op het strand maar kan moe maar voldaan de beide reeksen prima afwerken en lijkt de stijgende lijn continu verder te gaan.

In de 250 cc-klasse haalt Dailey Van De Ketterij een splinternieuwe motor boven in zijn thuiswedstrijd. Het wordt wennen voor Dailey maar de slotreeks laat het beste vermoeden voor volgend seizoen. Hij pakt een mooi achtste plaats op zijn thuisstrand.

Bij de inters staat er opnieuw een mooie deelnemersveld bij elkaar. De MX1 en MX2-piloten rijden samen en Mark Boot gooit zich meteen in de strijd. Hij wordt mooi derde in de eerste manche met een mooie aanval in de allerlaatste ronde. De slotreeks wordt aangevangen met een aangepaste motor en dat loont meteen. Mark rijdt meteen naar de leiding in de MX2 maar komt dan plots ten val. Zijn remonte brengt hem wel terug naar de leiding maar dat wordt net onvoldoende voor de eindzege. In de resultaten komt hij zo op twee terecht al staat hij op het podium als derde genoteerd. Vandaar onze inleiding waar we ons maar niet te druk over zullen maken. Volgend weekend wordt een drukke tweedaagse. Op zaterdag staat onze kaas en wijnavond gepland en op zondag strijden we voor de zege in de drie uurs cross te Axel met maar liefst twee teams.

 

Results

Bryan Maes 23+28=25

Dailey Van De Ketterij 15+8=9

Mark Boot 3+1=2

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.

Succes in Goes

Enkele van onze jongens traden aan op de supercross van Goes. Een van de drukst bezochte indoorwedstrijden. Er werd flink gevallen maar gelukkig kwam iedereen zonder gips vrij. Bryan Maes pakte zijn eerste podium van het seizoen en werd mooi tweede in de 125 cc-klasse. Kristof Van Vaerenbergh deed het nog beter want hij won de finale. Ook hier begon het nochtans slecht met een zware val op de trippel-jump maar Stoffel bewaarde the best for last. Een mooie zege was het resultaat. 

Mikkola goes Denicol

Door de gekende gebeurtenissen van het winterseizoen gingen we ook op zoek naar een nieuwe olieleverancier en we werden met open armen ontvangen door de mensen van Denicol zodat we ook hier terugkeren naar onze oude stal. 2020 lijkt dus meer en meer op de film back to the future met sponsors en piloten die terugkeren naar de blauwe garde.

Line up 2020 compleet

Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan de vorige jaren maar toch zijn we erin geslaagd om opnieuw een leuke groep samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De jeugdgroep was reeds eerder compleet maar nu maken ook Dylan Mayné en Marnick Lagrou hun come-back in het Mikkola-shirt. Dylan Mayné is na twee jaar terug van weggeweest en gaat voor de BK-titel bij de Nationalen 500 cc op een Husqvarna 350 cc. Marnick Lagrou zet dit jaar de stap naar de internationalen MX2. Op zijn KTM probeert hij tevens een kwalificatie af te dwingen in het EK 250 cc en tijdens de Dutch masters. .

Bij de junioren 500 cc maakt Kevin Manege zijn come-back. Onze Belgische Fransoos herstelt nog van een dijbeenbreuk waardoor de start van het seizoen wellicht erg lastig zal worden voor onze Husky-rijder.