Volgende races


1/2/2020: test

23/02/2020 : BK te Lommel

Racereports

04/10/2019 : BMB te Baisieux

Tweemaal podium tijdens de coupe d avenir

 

De coupe d'avenir wordt telkens verreden op een schitterende omloop en ook nu weer werd een pareltje van een omloop klaargelegd. Zo een kans laten onze mannen niet liggen en we schreven ons meteen in voor deze open wedstrijd. Op zaterdag mocht Wouter Dormont zich zelfs nog proberen te kwalificeren voor de cross des naties voor de jeugd. Wouter reed een fantastische race en zou in dit sterke gezelschap mooi als vijfde eindigen. Een seizoen in schoonheid eindigen noemen ze dat.

Op zondag was het de beurt aan Donny Schmidt en Mark Boot. Donny diende in de MX1-klasse het op te nemen tegen een pak toppers maar hij eindigde toch knap als derde en dat kon nog beter geweest zijn als er geen stroobaal plots uit de rij stapte. In de MX2-klasse zette Mark Boot alles en iedereen nog maar eens voor een voldongen feit want ons Husky-rijder won de beide reeksen. Mooi afgewerkt dus het normale seizoen.

 

Results

Wouter Dormont 6+4=5

Donny Schmidt 2+3=3

Mark Boot 1+1=1

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.

Succes in Goes

Enkele van onze jongens traden aan op de supercross van Goes. Een van de drukst bezochte indoorwedstrijden. Er werd flink gevallen maar gelukkig kwam iedereen zonder gips vrij. Bryan Maes pakte zijn eerste podium van het seizoen en werd mooi tweede in de 125 cc-klasse. Kristof Van Vaerenbergh deed het nog beter want hij won de finale. Ook hier begon het nochtans slecht met een zware val op de trippel-jump maar Stoffel bewaarde the best for last. Een mooie zege was het resultaat. 

Mikkola goes Denicol

Door de gekende gebeurtenissen van het winterseizoen gingen we ook op zoek naar een nieuwe olieleverancier en we werden met open armen ontvangen door de mensen van Denicol zodat we ook hier terugkeren naar onze oude stal. 2020 lijkt dus meer en meer op de film back to the future met sponsors en piloten die terugkeren naar de blauwe garde.

Line up 2020 compleet

Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan de vorige jaren maar toch zijn we erin geslaagd om opnieuw een leuke groep samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De jeugdgroep was reeds eerder compleet maar nu maken ook Dylan Mayné en Marnick Lagrou hun come-back in het Mikkola-shirt. Dylan Mayné is na twee jaar terug van weggeweest en gaat voor de BK-titel bij de Nationalen 500 cc op een Husqvarna 350 cc. Marnick Lagrou zet dit jaar de stap naar de internationalen MX2. Op zijn KTM probeert hij tevens een kwalificatie af te dwingen in het EK 250 cc en tijdens de Dutch masters. .

Bij de junioren 500 cc maakt Kevin Manege zijn come-back. Onze Belgische Fransoos herstelt nog van een dijbeenbreuk waardoor de start van het seizoen wellicht erg lastig zal worden voor onze Husky-rijder.