Volgende races


01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

22/03/2020 : BK te Lummen

29/03/2020 : VMCF Vollezele/NL Harfsen/FR Blargies

05/04/2020 : VMCF Rummen/FR Plomion

12/04/2020 : BK te Heusden

13/04/2020 : NL Oldenbroek

19/04/2020 : VMCF te Wichelen/FR Ribecourt

26/04/2020 : VMCF te Genk

Racereports

04/10/2019 : BMB te Baisieux

Tweemaal podium tijdens de coupe d avenir

 

De coupe d'avenir wordt telkens verreden op een schitterende omloop en ook nu weer werd een pareltje van een omloop klaargelegd. Zo een kans laten onze mannen niet liggen en we schreven ons meteen in voor deze open wedstrijd. Op zaterdag mocht Wouter Dormont zich zelfs nog proberen te kwalificeren voor de cross des naties voor de jeugd. Wouter reed een fantastische race en zou in dit sterke gezelschap mooi als vijfde eindigen. Een seizoen in schoonheid eindigen noemen ze dat.

Op zondag was het de beurt aan Donny Schmidt en Mark Boot. Donny diende in de MX1-klasse het op te nemen tegen een pak toppers maar hij eindigde toch knap als derde en dat kon nog beter geweest zijn als er geen stroobaal plots uit de rij stapte. In de MX2-klasse zette Mark Boot alles en iedereen nog maar eens voor een voldongen feit want ons Husky-rijder won de beide reeksen. Mooi afgewerkt dus het normale seizoen.

 

Results

Wouter Dormont 6+4=5

Donny Schmidt 2+3=3

Mark Boot 1+1=1

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 03 April 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.