Volgende races


10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

Racereports

22/09/2019: Genk

 Voorlaatste proef op Horenbergsdam

Op het laatste moment werd de voorziene wedstrijd in Lummen nog verplaatst naar Genk en de organisatie mag terecht fier zijn op het geleverde werk. De omloop lag er wel vreemd bij door de aanvoer van nieuwe aarde waardoor er meer dan vroeger over het circuit werd gegleden. Bij de 85 cc-klasse grijpt Bryan Maes maar nipt naast het podium op een omloop die op zaterdag bijzonder stoffig erbij ligt. Op zondag ligt de omloop er veel beter bij Mark Boot pakt meteen zijn tweede zege bij de VLM-federatie en dat op een harde ondergrond. Wouter dormont start bij de Beloften maar raakt betrokken in een massa valpartij in de eerste bocht en komt niet verder dan een zestiende plaats. OOk Jochem Walckiers snakt naar het einde van het seizoen want onze nieuwe kampioen blijft deze maal steken op een elfde plaats. Maar op deze wijze halen Jochem, Donny en MArk allemaal hun doel en telt Mikkola nu officieel drie nationale kampioenen.

Results

Bryan Maes 5++4=4

Wouter Dormont 24+9=16

Jochem Walckiers 18+17=11

Mark Boot 1+1=1

 

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.