Volgende races


23/02/2020 : BK te Lommel

01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

Racereports

22/09/2019: Genk

 Voorlaatste proef op Horenbergsdam

Op het laatste moment werd de voorziene wedstrijd in Lummen nog verplaatst naar Genk en de organisatie mag terecht fier zijn op het geleverde werk. De omloop lag er wel vreemd bij door de aanvoer van nieuwe aarde waardoor er meer dan vroeger over het circuit werd gegleden. Bij de 85 cc-klasse grijpt Bryan Maes maar nipt naast het podium op een omloop die op zaterdag bijzonder stoffig erbij ligt. Op zondag ligt de omloop er veel beter bij Mark Boot pakt meteen zijn tweede zege bij de VLM-federatie en dat op een harde ondergrond. Wouter dormont start bij de Beloften maar raakt betrokken in een massa valpartij in de eerste bocht en komt niet verder dan een zestiende plaats. OOk Jochem Walckiers snakt naar het einde van het seizoen want onze nieuwe kampioen blijft deze maal steken op een elfde plaats. Maar op deze wijze halen Jochem, Donny en MArk allemaal hun doel en telt Mikkola nu officieel drie nationale kampioenen.

Results

Bryan Maes 5++4=4

Wouter Dormont 24+9=16

Jochem Walckiers 18+17=11

Mark Boot 1+1=1

 

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.

Succes in Goes

Enkele van onze jongens traden aan op de supercross van Goes. Een van de drukst bezochte indoorwedstrijden. Er werd flink gevallen maar gelukkig kwam iedereen zonder gips vrij. Bryan Maes pakte zijn eerste podium van het seizoen en werd mooi tweede in de 125 cc-klasse. Kristof Van Vaerenbergh deed het nog beter want hij won de finale. Ook hier begon het nochtans slecht met een zware val op de trippel-jump maar Stoffel bewaarde the best for last. Een mooie zege was het resultaat. 

Mikkola goes Denicol

Door de gekende gebeurtenissen van het winterseizoen gingen we ook op zoek naar een nieuwe olieleverancier en we werden met open armen ontvangen door de mensen van Denicol zodat we ook hier terugkeren naar onze oude stal. 2020 lijkt dus meer en meer op de film back to the future met sponsors en piloten die terugkeren naar de blauwe garde.

Line up 2020 compleet

Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan de vorige jaren maar toch zijn we erin geslaagd om opnieuw een leuke groep samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De jeugdgroep was reeds eerder compleet maar nu maken ook Dylan Mayné en Marnick Lagrou hun come-back in het Mikkola-shirt. Dylan Mayné is na twee jaar terug van weggeweest en gaat voor de BK-titel bij de Nationalen 500 cc op een Husqvarna 350 cc. Marnick Lagrou zet dit jaar de stap naar de internationalen MX2. Op zijn KTM probeert hij tevens een kwalificatie af te dwingen in het EK 250 cc en tijdens de Dutch masters. .

Bij de junioren 500 cc maakt Kevin Manege zijn come-back. Onze Belgische Fransoos herstelt nog van een dijbeenbreuk waardoor de start van het seizoen wellicht erg lastig zal worden voor onze Husky-rijder.