Racereports

22/09/2019: Genk

 Voorlaatste proef op Horenbergsdam

Op het laatste moment werd de voorziene wedstrijd in Lummen nog verplaatst naar Genk en de organisatie mag terecht fier zijn op het geleverde werk. De omloop lag er wel vreemd bij door de aanvoer van nieuwe aarde waardoor er meer dan vroeger over het circuit werd gegleden. Bij de 85 cc-klasse grijpt Bryan Maes maar nipt naast het podium op een omloop die op zaterdag bijzonder stoffig erbij ligt. Op zondag ligt de omloop er veel beter bij Mark Boot pakt meteen zijn tweede zege bij de VLM-federatie en dat op een harde ondergrond. Wouter dormont start bij de Beloften maar raakt betrokken in een massa valpartij in de eerste bocht en komt niet verder dan een zestiende plaats. OOk Jochem Walckiers snakt naar het einde van het seizoen want onze nieuwe kampioen blijft deze maal steken op een elfde plaats. Maar op deze wijze halen Jochem, Donny en MArk allemaal hun doel en telt Mikkola nu officieel drie nationale kampioenen.

Results

Bryan Maes 5++4=4

Wouter Dormont 24+9=16

Jochem Walckiers 18+17=11

Mark Boot 1+1=1

 

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.

Eetfestijn Mikkola komt eraan

Nog enkele wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op. Het wordt dan ook tijd voor onze kaas-en wijnavond in deerlijk. deze gaat door op zaterdag 26 Oktober in D'Iefte. Kaarten zijn te bekomen bij de piloten of bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Nolle Bonnet. Iedereen van harte welkom. Er zijn breugelmaaltijden en Kaas te bekomen.

Rust voor de storm

Dit weekend is normaal een rustweekend voorzien. Enkele van onze rijders treden zondag aan in Kersbeek bij de VMCF. De man van het weekend wordt wel Colin De Poortere want hij kan VMCF-Juniorkampioen worden maar dan moet hij nog acht punten goedmaken op zijn tegenstander. Duimen maar.

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.