Racereports

15/09/2019 : BK te Orp-Le-Grand

Twee podia in super BK-race

De omloop van Orp blijft een pareltje op de BK-kalender. Deze maal waren de meeste GP-mannen er niet bij maar dat gemis werd nauwelijks gevoeld. Er was topkwaliteit aanwezig en sommige WK-rijders zagen de trip naar China toch niet zitten en verschenen tegen de verwachting in toch aan de start in Orp. Ook verscheidene Nederlandse EK-piloten vonden de weg naar de kleine Gete waar we opnieuw een knap weekend meemaakten. Jochen Walckiers, Donny Schmidt en Mark Boot konden hun voorsprong in het BK vergroten en de nationalen MX2 slagen er maar niet in om de reeds enkele maanden geblesseerde Alain Voermans van de leiding te verdrijven.

Onze Bryan Maes is bezig met de laatste reeksen op zijn kleine 85 cc-motor en dat de laatste loodjes beginnen te wegen, konden we merken in Orp. Normaal maakt Bryan zondag reeds zijn debuut op de 125 cc-motor maar nu moet hij nog tegen zijn zin de 85 cc-jeugdklasse afwerken. Op Zaterdag werd hij nog keurig derde maar op zondag liep het duidelijk minder. Met een leuke vierde plaats na een kleine val in de openingsmanche, werd de schade mooi beperkt maar na de pauze draaide het voor geen meter meer. De kansen op de titel zijn hiermee dan ook definitief verdwenen maar Bryan kan toch op een mooi seizoen terugkijken waarbij toch 3 BK-proeven wist te winnen. Onze gedachten gingen trouwens ook uit naar vriend Uwe Dewaele die op zaterdag hard ten val kwam en naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Veel beterschap UWe.

In de 125 cc-klasse stond een enorme sterk deelnemersveld aan de start want de Nederlandse jeugdtoppers waren naar Orp afgezakt om ervaring op te doen op de harde omlopen. Het werd een hectische race waarbij Wouter Dormont even het noorden kwijt was maar toch nog mooi als achtste kon binnenlopen. De slotreeks werd nog beter want plots verscheen Dormont op een derde plaats na de openingsronde. Onze Oost-Vlaamse ging nog eens voluit en streed mee met de absolute top om uiteindelijk als vijfde de reeks van zijn leven af te ronden.

Voor onze Juniorrijder Dailey Van De Ketterij blijft de malaise duren want de reserve Husky had het nog maar eens begeven en opnieuw liet Eddy Boot zijn hart spreken en gaf hij de KTM ter beschikking aan Dailey. De wissel tussen tweetakt en viertakt is echter geen gemakkelijke opgave en verder dan een twaalfde plaats raakte onze Zeeuw niet. Laat ons hopen dat Dailey binnenkort over zijn eigen motor terug beschikt waardoor hij de voorbereiding op het seizoen 2020 op een deftige manier kan aanvatten.

Bij de Nationalen 500 cc kunnen we kort zijn want Donny Schmidt reed de tegenstand eenvoudig op een hoopje. In de eerste manche liep het nog even moeilijk maar na de pauze werd het een wergalloze demonstratie van onze nieuwe kampioen van België. Een nieuwe zege is dus een feit. Bij de inters 250 cc stonden enkele WK-toppers aan de start en dus mocht Mark Boot meteen aan de bak. Onze Husky-rijder liet zich niet intimideren en streed in de eerste manche harde om de zege met Cyril Genot. De WK-rijder uit het team van Tanel Leok had zijn handen vol met Mark maar won toch de openingsmanche voor Mark Boot en de spanjaard Simeo Ubach. De slotreeks verliep moeilijker want Mark kwam in de tweede ronde ten val en moest als laatste aan de opdracht beginnen. Zijn inhaalrace op deze moeilijke omloop strandde op plaats vijf waardoor hij nog mee mocht op het eindpodium. Knap.

Bij de inters tenslotte zit Jochem Walckiers duidelijk met een gezondheidsprobleem. Jochem probeerde het wel maar raakte halfweg koers duidelijk zonder reserves en reed een geruisloze wedstrijd die bijna nog pijnlijk werd met een hachelijk moment op de grote tafeljump waarbij hij bijna voorover van de motor ging. Zonder kleerscheuren de race beëindigd en op weg naar een nieuwe titel. Opdracht volbracht en nu naar de sportarts om te zien wat er fout loopt.

 

Results

Bryan Maes 4+6=6

Wouter Dormont 8+5=6

Dailey Van De Ketterij 14+11=12

Mark Boot 2+4=3

Jochem Walckiers 15+11+=13

Donny Schmidt 1+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Juniorteam nu compleet

Gisteren tekende Noa Fornier een overeenkomst met ons team. De 15 jarige rijder uit Moeskroen komt de jeugdgroep vervoegen in de 125 cc-klasse en probeert in de voetsporen van vader Alexandre te treden. Alexandre Fornier was een stevige interpiloot uit de MCLB-federatie waardoor de appel niet ver van de boom valt. 

Juniorteam krijgt vorm

De voorbereidingen voor 2020 lieten door gezondheidsproblemen wat op zich wachten maar toch zijn we nu volle gas begonnen aan het nieuwe jaar. De prioriteit lag eerst op het Junior-team en naast Bryan Maes en Brent Van De Walle kunnen we nu ook Kenji Hendrikx bevestigen. Deze Limburgse topper werd vorig seizoen VMCF-kampioen bij de Beloften en gaat nu zijn kans in het BK 125 cc op een Yamaha. Daarnaast werd er ook een overeenkomst gesloten met de pas 18-jaar geworden Maxime Colson. MAx start aan zijn derde competitieseizoen en stapt meteen naar de Nationalen MX2 en mikt bij de VMCF meteen naar de inters MX2. Twee vlammende nieuwkomers waardoor de line-up voor 2020 bijna volledig is.

Eerste nieuwe rijder voor 2020

Wij zijn verheugd te melden dat de 85 cc-rijder Brent Van De Walle volgend seizoen in de kleuren van Mikkola zal rijden. De zoon van ex-piloot Sam Van De Walle zal aantreden in het BK, de VMCF en enkele buitenlandse wedstrijden. Van harte welkom, familie Van De Walle.

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.