Volgende races


11/10/2020 : Oss

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/10/2020 : Deurne (NL)

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

Racereports

15/09/2019 : BK te Orp-Le-Grand

Twee podia in super BK-race

De omloop van Orp blijft een pareltje op de BK-kalender. Deze maal waren de meeste GP-mannen er niet bij maar dat gemis werd nauwelijks gevoeld. Er was topkwaliteit aanwezig en sommige WK-rijders zagen de trip naar China toch niet zitten en verschenen tegen de verwachting in toch aan de start in Orp. Ook verscheidene Nederlandse EK-piloten vonden de weg naar de kleine Gete waar we opnieuw een knap weekend meemaakten. Jochen Walckiers, Donny Schmidt en Mark Boot konden hun voorsprong in het BK vergroten en de nationalen MX2 slagen er maar niet in om de reeds enkele maanden geblesseerde Alain Voermans van de leiding te verdrijven.

Onze Bryan Maes is bezig met de laatste reeksen op zijn kleine 85 cc-motor en dat de laatste loodjes beginnen te wegen, konden we merken in Orp. Normaal maakt Bryan zondag reeds zijn debuut op de 125 cc-motor maar nu moet hij nog tegen zijn zin de 85 cc-jeugdklasse afwerken. Op Zaterdag werd hij nog keurig derde maar op zondag liep het duidelijk minder. Met een leuke vierde plaats na een kleine val in de openingsmanche, werd de schade mooi beperkt maar na de pauze draaide het voor geen meter meer. De kansen op de titel zijn hiermee dan ook definitief verdwenen maar Bryan kan toch op een mooi seizoen terugkijken waarbij toch 3 BK-proeven wist te winnen. Onze gedachten gingen trouwens ook uit naar vriend Uwe Dewaele die op zaterdag hard ten val kwam en naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Veel beterschap UWe.

In de 125 cc-klasse stond een enorme sterk deelnemersveld aan de start want de Nederlandse jeugdtoppers waren naar Orp afgezakt om ervaring op te doen op de harde omlopen. Het werd een hectische race waarbij Wouter Dormont even het noorden kwijt was maar toch nog mooi als achtste kon binnenlopen. De slotreeks werd nog beter want plots verscheen Dormont op een derde plaats na de openingsronde. Onze Oost-Vlaamse ging nog eens voluit en streed mee met de absolute top om uiteindelijk als vijfde de reeks van zijn leven af te ronden.

Voor onze Juniorrijder Dailey Van De Ketterij blijft de malaise duren want de reserve Husky had het nog maar eens begeven en opnieuw liet Eddy Boot zijn hart spreken en gaf hij de KTM ter beschikking aan Dailey. De wissel tussen tweetakt en viertakt is echter geen gemakkelijke opgave en verder dan een twaalfde plaats raakte onze Zeeuw niet. Laat ons hopen dat Dailey binnenkort over zijn eigen motor terug beschikt waardoor hij de voorbereiding op het seizoen 2020 op een deftige manier kan aanvatten.

Bij de Nationalen 500 cc kunnen we kort zijn want Donny Schmidt reed de tegenstand eenvoudig op een hoopje. In de eerste manche liep het nog even moeilijk maar na de pauze werd het een wergalloze demonstratie van onze nieuwe kampioen van België. Een nieuwe zege is dus een feit. Bij de inters 250 cc stonden enkele WK-toppers aan de start en dus mocht Mark Boot meteen aan de bak. Onze Husky-rijder liet zich niet intimideren en streed in de eerste manche harde om de zege met Cyril Genot. De WK-rijder uit het team van Tanel Leok had zijn handen vol met Mark maar won toch de openingsmanche voor Mark Boot en de spanjaard Simeo Ubach. De slotreeks verliep moeilijker want Mark kwam in de tweede ronde ten val en moest als laatste aan de opdracht beginnen. Zijn inhaalrace op deze moeilijke omloop strandde op plaats vijf waardoor hij nog mee mocht op het eindpodium. Knap.

Bij de inters tenslotte zit Jochem Walckiers duidelijk met een gezondheidsprobleem. Jochem probeerde het wel maar raakte halfweg koers duidelijk zonder reserves en reed een geruisloze wedstrijd die bijna nog pijnlijk werd met een hachelijk moment op de grote tafeljump waarbij hij bijna voorover van de motor ging. Zonder kleerscheuren de race beëindigd en op weg naar een nieuwe titel. Opdracht volbracht en nu naar de sportarts om te zien wat er fout loopt.

 

Results

Bryan Maes 4+6=6

Wouter Dormont 8+5=6

Dailey Van De Ketterij 14+11=12

Mark Boot 2+4=3

Jochem Walckiers 15+11+=13

Donny Schmidt 1+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.