Racereports

01/09/2019 : BK te Gooik

 

BK valt in beslissende plooi

 

In Gooik hebben onze mannen blijkbaar defenitief afstand genomen van de tegenstand. Een pak piloten hebben de strijd blijkbaar al opgegeven want de beztting in Gooik was meer dan minimaal te noemen. Onze mannen trokken zich daar niets van aan want Mark Boot reed eenvoudig de tegenstand op een hoopje. Naaste belager Romain Delbrasinne kwam deze maal niet in het stuk voor en verloor een pak punten waardoor Mark op drie proeven van het einde bijna zeker is van zijn derde titel op rij in de topklasse Ook de inters 500 cc lijken in onze handen te vallen want Jochem Walckiers werd in Gooik mooi tweede achter de ongenaakbare gastrijder Daymond Martens. Ook Jochem vergroot hiermee zijn voorsprong en is op weg na de titel bij de Nationalen nu ook de intertitel aan zijn gordel te rijgen.

Bij de Nationalen is Donny Schmidt bijzonder sterk geworden want onze nieuwe kampioen reed de tegenstand in Gooik in de vernieling. Schmidt grossiert zo in eindzeges tijdens de vakantieperiode waardoor de nieuwe titel duidelijk uiterst verdiend is. Moeilijker verloopt het voor onze Junior-rijder Dailey Van de Ketterij die nog steeds op reservemateriaal rondtoert om de viertakt onder de knie te krijgen. Met een vierde plaats in de eerste reeks was er nog hoop maar opnieuw was er in de slotreeks technische averij waardoro Dailey bleef steken op een vierde plaats.

De rest van de rijders was actief bij de VMCF-federatie waar de bevriende club van Dirk Paridaens op de Mendonkdreef organiseerde. Colin De Poortere rijdt voor het federatiekampioenschap en werd mooi tweede bij de Junioren voor Wouter Dormont die zijn vriend een handje kwam toesteken. Colin nadert nu tot op enkele puntjes van de leider zodat het laatste woordje hier nog niet over gezegd is. Spannend.

Bryan Maes zet zijn leerschool verder bij de Beloften maar onze kleinste stormer wordt steeds beter want hij werd nu vierde op een zucht van een eerste podiumplaats. Wat een jaar voor onze blauwe garde. Volgend weekend rijden er enkele van onze piloten in Kersbeek om de week nadien dan de grote afspraak van het seizoen te hebben in Orp-Le-Grand.

 

Results

Donny Schmidt 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Dailey Van De Ketterij 4+DNF=5

VMCF te Wachtbeke

Colin De Poortere 1+2=2

Wouter Dormont 3+3=3

Bryan Maes 4+6=4

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Juniorteam nu compleet

Gisteren tekende Noa Fornier een overeenkomst met ons team. De 15 jarige rijder uit Moeskroen komt de jeugdgroep vervoegen in de 125 cc-klasse en probeert in de voetsporen van vader Alexandre te treden. Alexandre Fornier was een stevige interpiloot uit de MCLB-federatie waardoor de appel niet ver van de boom valt. 

Juniorteam krijgt vorm

De voorbereidingen voor 2020 lieten door gezondheidsproblemen wat op zich wachten maar toch zijn we nu volle gas begonnen aan het nieuwe jaar. De prioriteit lag eerst op het Junior-team en naast Bryan Maes en Brent Van De Walle kunnen we nu ook Kenji Hendrikx bevestigen. Deze Limburgse topper werd vorig seizoen VMCF-kampioen bij de Beloften en gaat nu zijn kans in het BK 125 cc op een Yamaha. Daarnaast werd er ook een overeenkomst gesloten met de pas 18-jaar geworden Maxime Colson. MAx start aan zijn derde competitieseizoen en stapt meteen naar de Nationalen MX2 en mikt bij de VMCF meteen naar de inters MX2. Twee vlammende nieuwkomers waardoor de line-up voor 2020 bijna volledig is.

Eerste nieuwe rijder voor 2020

Wij zijn verheugd te melden dat de 85 cc-rijder Brent Van De Walle volgend seizoen in de kleuren van Mikkola zal rijden. De zoon van ex-piloot Sam Van De Walle zal aantreden in het BK, de VMCF en enkele buitenlandse wedstrijden. Van harte welkom, familie Van De Walle.

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.