Volgende races


23/02/2020 : BK te Lommel

01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

Racereports

01/09/2019 : BK te Gooik

 

BK valt in beslissende plooi

 

In Gooik hebben onze mannen blijkbaar defenitief afstand genomen van de tegenstand. Een pak piloten hebben de strijd blijkbaar al opgegeven want de beztting in Gooik was meer dan minimaal te noemen. Onze mannen trokken zich daar niets van aan want Mark Boot reed eenvoudig de tegenstand op een hoopje. Naaste belager Romain Delbrasinne kwam deze maal niet in het stuk voor en verloor een pak punten waardoor Mark op drie proeven van het einde bijna zeker is van zijn derde titel op rij in de topklasse Ook de inters 500 cc lijken in onze handen te vallen want Jochem Walckiers werd in Gooik mooi tweede achter de ongenaakbare gastrijder Daymond Martens. Ook Jochem vergroot hiermee zijn voorsprong en is op weg na de titel bij de Nationalen nu ook de intertitel aan zijn gordel te rijgen.

Bij de Nationalen is Donny Schmidt bijzonder sterk geworden want onze nieuwe kampioen reed de tegenstand in Gooik in de vernieling. Schmidt grossiert zo in eindzeges tijdens de vakantieperiode waardoor de nieuwe titel duidelijk uiterst verdiend is. Moeilijker verloopt het voor onze Junior-rijder Dailey Van de Ketterij die nog steeds op reservemateriaal rondtoert om de viertakt onder de knie te krijgen. Met een vierde plaats in de eerste reeks was er nog hoop maar opnieuw was er in de slotreeks technische averij waardoro Dailey bleef steken op een vierde plaats.

De rest van de rijders was actief bij de VMCF-federatie waar de bevriende club van Dirk Paridaens op de Mendonkdreef organiseerde. Colin De Poortere rijdt voor het federatiekampioenschap en werd mooi tweede bij de Junioren voor Wouter Dormont die zijn vriend een handje kwam toesteken. Colin nadert nu tot op enkele puntjes van de leider zodat het laatste woordje hier nog niet over gezegd is. Spannend.

Bryan Maes zet zijn leerschool verder bij de Beloften maar onze kleinste stormer wordt steeds beter want hij werd nu vierde op een zucht van een eerste podiumplaats. Wat een jaar voor onze blauwe garde. Volgend weekend rijden er enkele van onze piloten in Kersbeek om de week nadien dan de grote afspraak van het seizoen te hebben in Orp-Le-Grand.

 

Results

Donny Schmidt 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Dailey Van De Ketterij 4+DNF=5

VMCF te Wachtbeke

Colin De Poortere 1+2=2

Wouter Dormont 3+3=3

Bryan Maes 4+6=4

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.

Succes in Goes

Enkele van onze jongens traden aan op de supercross van Goes. Een van de drukst bezochte indoorwedstrijden. Er werd flink gevallen maar gelukkig kwam iedereen zonder gips vrij. Bryan Maes pakte zijn eerste podium van het seizoen en werd mooi tweede in de 125 cc-klasse. Kristof Van Vaerenbergh deed het nog beter want hij won de finale. Ook hier begon het nochtans slecht met een zware val op de trippel-jump maar Stoffel bewaarde the best for last. Een mooie zege was het resultaat. 

Mikkola goes Denicol

Door de gekende gebeurtenissen van het winterseizoen gingen we ook op zoek naar een nieuwe olieleverancier en we werden met open armen ontvangen door de mensen van Denicol zodat we ook hier terugkeren naar onze oude stal. 2020 lijkt dus meer en meer op de film back to the future met sponsors en piloten die terugkeren naar de blauwe garde.

Line up 2020 compleet

Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan de vorige jaren maar toch zijn we erin geslaagd om opnieuw een leuke groep samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De jeugdgroep was reeds eerder compleet maar nu maken ook Dylan Mayné en Marnick Lagrou hun come-back in het Mikkola-shirt. Dylan Mayné is na twee jaar terug van weggeweest en gaat voor de BK-titel bij de Nationalen 500 cc op een Husqvarna 350 cc. Marnick Lagrou zet dit jaar de stap naar de internationalen MX2. Op zijn KTM probeert hij tevens een kwalificatie af te dwingen in het EK 250 cc en tijdens de Dutch masters. .

Bij de junioren 500 cc maakt Kevin Manege zijn come-back. Onze Belgische Fransoos herstelt nog van een dijbeenbreuk waardoor de start van het seizoen wellicht erg lastig zal worden voor onze Husky-rijder.