Racereports

01/09/2019 : BK te Gooik

 

BK valt in beslissende plooi

 

In Gooik hebben onze mannen blijkbaar defenitief afstand genomen van de tegenstand. Een pak piloten hebben de strijd blijkbaar al opgegeven want de beztting in Gooik was meer dan minimaal te noemen. Onze mannen trokken zich daar niets van aan want Mark Boot reed eenvoudig de tegenstand op een hoopje. Naaste belager Romain Delbrasinne kwam deze maal niet in het stuk voor en verloor een pak punten waardoor Mark op drie proeven van het einde bijna zeker is van zijn derde titel op rij in de topklasse Ook de inters 500 cc lijken in onze handen te vallen want Jochem Walckiers werd in Gooik mooi tweede achter de ongenaakbare gastrijder Daymond Martens. Ook Jochem vergroot hiermee zijn voorsprong en is op weg na de titel bij de Nationalen nu ook de intertitel aan zijn gordel te rijgen.

Bij de Nationalen is Donny Schmidt bijzonder sterk geworden want onze nieuwe kampioen reed de tegenstand in Gooik in de vernieling. Schmidt grossiert zo in eindzeges tijdens de vakantieperiode waardoor de nieuwe titel duidelijk uiterst verdiend is. Moeilijker verloopt het voor onze Junior-rijder Dailey Van de Ketterij die nog steeds op reservemateriaal rondtoert om de viertakt onder de knie te krijgen. Met een vierde plaats in de eerste reeks was er nog hoop maar opnieuw was er in de slotreeks technische averij waardoro Dailey bleef steken op een vierde plaats.

De rest van de rijders was actief bij de VMCF-federatie waar de bevriende club van Dirk Paridaens op de Mendonkdreef organiseerde. Colin De Poortere rijdt voor het federatiekampioenschap en werd mooi tweede bij de Junioren voor Wouter Dormont die zijn vriend een handje kwam toesteken. Colin nadert nu tot op enkele puntjes van de leider zodat het laatste woordje hier nog niet over gezegd is. Spannend.

Bryan Maes zet zijn leerschool verder bij de Beloften maar onze kleinste stormer wordt steeds beter want hij werd nu vierde op een zucht van een eerste podiumplaats. Wat een jaar voor onze blauwe garde. Volgend weekend rijden er enkele van onze piloten in Kersbeek om de week nadien dan de grote afspraak van het seizoen te hebben in Orp-Le-Grand.

 

Results

Donny Schmidt 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Dailey Van De Ketterij 4+DNF=5

VMCF te Wachtbeke

Colin De Poortere 1+2=2

Wouter Dormont 3+3=3

Bryan Maes 4+6=4

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.

Eetfestijn Mikkola komt eraan

Nog enkele wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op. Het wordt dan ook tijd voor onze kaas-en wijnavond in deerlijk. deze gaat door op zaterdag 26 Oktober in D'Iefte. Kaarten zijn te bekomen bij de piloten of bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Nolle Bonnet. Iedereen van harte welkom. Er zijn breugelmaaltijden en Kaas te bekomen.

Rust voor de storm

Dit weekend is normaal een rustweekend voorzien. Enkele van onze rijders treden zondag aan in Kersbeek bij de VMCF. De man van het weekend wordt wel Colin De Poortere want hij kan VMCF-Juniorkampioen worden maar dan moet hij nog acht punten goedmaken op zijn tegenstander. Duimen maar.

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.