Volgende races


11/10/2020 : Oss

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/10/2020 : Deurne (NL)

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

18/21/25/10 : EK te Lommel

Racereports

01/09/2019 : BK te Gooik

 

BK valt in beslissende plooi

 

In Gooik hebben onze mannen blijkbaar defenitief afstand genomen van de tegenstand. Een pak piloten hebben de strijd blijkbaar al opgegeven want de beztting in Gooik was meer dan minimaal te noemen. Onze mannen trokken zich daar niets van aan want Mark Boot reed eenvoudig de tegenstand op een hoopje. Naaste belager Romain Delbrasinne kwam deze maal niet in het stuk voor en verloor een pak punten waardoor Mark op drie proeven van het einde bijna zeker is van zijn derde titel op rij in de topklasse Ook de inters 500 cc lijken in onze handen te vallen want Jochem Walckiers werd in Gooik mooi tweede achter de ongenaakbare gastrijder Daymond Martens. Ook Jochem vergroot hiermee zijn voorsprong en is op weg na de titel bij de Nationalen nu ook de intertitel aan zijn gordel te rijgen.

Bij de Nationalen is Donny Schmidt bijzonder sterk geworden want onze nieuwe kampioen reed de tegenstand in Gooik in de vernieling. Schmidt grossiert zo in eindzeges tijdens de vakantieperiode waardoor de nieuwe titel duidelijk uiterst verdiend is. Moeilijker verloopt het voor onze Junior-rijder Dailey Van de Ketterij die nog steeds op reservemateriaal rondtoert om de viertakt onder de knie te krijgen. Met een vierde plaats in de eerste reeks was er nog hoop maar opnieuw was er in de slotreeks technische averij waardoro Dailey bleef steken op een vierde plaats.

De rest van de rijders was actief bij de VMCF-federatie waar de bevriende club van Dirk Paridaens op de Mendonkdreef organiseerde. Colin De Poortere rijdt voor het federatiekampioenschap en werd mooi tweede bij de Junioren voor Wouter Dormont die zijn vriend een handje kwam toesteken. Colin nadert nu tot op enkele puntjes van de leider zodat het laatste woordje hier nog niet over gezegd is. Spannend.

Bryan Maes zet zijn leerschool verder bij de Beloften maar onze kleinste stormer wordt steeds beter want hij werd nu vierde op een zucht van een eerste podiumplaats. Wat een jaar voor onze blauwe garde. Volgend weekend rijden er enkele van onze piloten in Kersbeek om de week nadien dan de grote afspraak van het seizoen te hebben in Orp-Le-Grand.

 

Results

Donny Schmidt 1+1=1

Mark Boot 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Dailey Van De Ketterij 4+DNF=5

VMCF te Wachtbeke

Colin De Poortere 1+2=2

Wouter Dormont 3+3=3

Bryan Maes 4+6=4

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.