Volgende races


23/02/2020 : BK te Lommel

01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

Racereports

25/08/2019 : BK te Wachtebeke

Ook Jochem Walckiers plots in titelstrijd

 

Het moet gezegd worden dan de omloop van Wachtebeke er jaar na jaar op verbeterd want ook nu weer hadden de mannen van Amc.Evergem de zaakjes weer prima voor elkaar. Er werd prima gesproeid en de nieuwe sprongen in het circuit werden gesmaakt zodat niets in de weg stond om er een mooie race van te maken. Twee addertjes zorgden echter voor een domper. Het was bloedheet met temperaturen die dik boven de 30 graden uitstegen en de plaatselijke rijders die massaal hun kat stuurden naar deze BK-proef. Onbegrijpelijk voor een dergelijke omloop. Binnen onze groep wisselden we super prestaties af met minder geslaagde optredens maar naast Donny Schmidt (Nationalen 500 cc), Mark Boot (inters 250) komt nu ook Jochem Walckiers aansluiten in het kampioenschap bij de inters 500 cc. Een onverwacht succes terwijl Jochem in een allesbehalve goede flow zit na de geboorte van zijn dochtertje wat uiteraard te begrijpen valt.

Ook Bryan Maes kende geen gelukkige dag in Wachtebeke. Opnieuw kende hij een slechte start en zet dan de ene snelle ronde na de andere neer maar de tegenstand staat ook niet stil en Bryan raakt niet meer in de top drie. In de slotreeks verloopt het eerst beter met een knappe kopstart maar dan springt Bryan te ver op een schans en bezeerde hij zich hierbij. Op karakter haalt hij toch de finish maar de aansluiting in het BK kwam er dus niet. Bryan lijkt dan ook op weg naar een derde plaats in het BK tijdens zijn laatste jaar op de 85 cc-motor. De nieuwe 125 cc-motor staat intussen reeds te blinken in het atelier.

In de 125 cc-klasse verbaast Wouter Dormont alles en iedereen tijdens de eerste manche. Na een slechte chronotraining zet Wouter alles recht in de eerste manche waar hij zelfs een vierde plaats pakt. Na de pauze verloopt het minder maar weer zagen we dus flitsen van het kunnen van deze jonge rijder die vanaf deze week ook gaat testen met de viertakt motoren. Zoals u merkt beginnen we nu reeds aan de voorbereiding op het seizoen 2020.

Bij de junioren moet Dailey van De Ketterij met reservemateriaal de baan op nadat de viertakt het vorige week in Kampenhout had begeven. Maar welk reservemateriaal want Eddie Boot bezorgde Dailey een super tweetakt KTM waardoor het reservemateriaal plots luxe-reservemateriaal werd. Dailey krijgt echter geen kans om te wennen aan de KTM maakt pakt toch een zesde plaats bij de Junioren.

Bij de nationalen 500 cc kunnen we kort zijn. Donny Schmidt reed iedereen behalve MX2-er Matteo puffet in de vernieling van bij de start. Terwijl de tegenstand allemaal wegsmolt in de loden zon, zoefde Donny zo naar een dubbele reekszege. Ook leuk voor het team was de tweede plaats van supportrider Kevin Manege zodat er plots veel blauwe truien op het podium stonden in Wachtebeke.

Ook bij de inters kwamen we dominant uit de hoek met een dubbele zege voor Mark Boot die zo verder uitloopt in het BK. De 250 cc-klasse lijkt dus ook richting Mikkola uit te gaan. In de 500 cc-klasse bezwijkt Jochem Walckiers wel onder de temperaturen maar dan kennen ze het karakter nog niet van onze Gentenaar. Hij slijpt weer enkele punten uit de brand waardoor hij nu zo goed als mee aan de leiding staat in het BK. Euh, Mikkola op weg naar drie nationale titels ?

 

Results

Bryan Maes 5+9=8

Wouter Dormont 4+8=6

Dailey Van De Ketterij 7+7=6

Donny Schmidt 1+1=1

Jochem Walckiers 10+11=

Mark Boot 1+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.

Succes in Goes

Enkele van onze jongens traden aan op de supercross van Goes. Een van de drukst bezochte indoorwedstrijden. Er werd flink gevallen maar gelukkig kwam iedereen zonder gips vrij. Bryan Maes pakte zijn eerste podium van het seizoen en werd mooi tweede in de 125 cc-klasse. Kristof Van Vaerenbergh deed het nog beter want hij won de finale. Ook hier begon het nochtans slecht met een zware val op de trippel-jump maar Stoffel bewaarde the best for last. Een mooie zege was het resultaat. 

Mikkola goes Denicol

Door de gekende gebeurtenissen van het winterseizoen gingen we ook op zoek naar een nieuwe olieleverancier en we werden met open armen ontvangen door de mensen van Denicol zodat we ook hier terugkeren naar onze oude stal. 2020 lijkt dus meer en meer op de film back to the future met sponsors en piloten die terugkeren naar de blauwe garde.

Line up 2020 compleet

Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan de vorige jaren maar toch zijn we erin geslaagd om opnieuw een leuke groep samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De jeugdgroep was reeds eerder compleet maar nu maken ook Dylan Mayné en Marnick Lagrou hun come-back in het Mikkola-shirt. Dylan Mayné is na twee jaar terug van weggeweest en gaat voor de BK-titel bij de Nationalen 500 cc op een Husqvarna 350 cc. Marnick Lagrou zet dit jaar de stap naar de internationalen MX2. Op zijn KTM probeert hij tevens een kwalificatie af te dwingen in het EK 250 cc en tijdens de Dutch masters. .

Bij de junioren 500 cc maakt Kevin Manege zijn come-back. Onze Belgische Fransoos herstelt nog van een dijbeenbreuk waardoor de start van het seizoen wellicht erg lastig zal worden voor onze Husky-rijder.