Racereports

25/08/2019 : BK te Wachtebeke

Ook Jochem Walckiers plots in titelstrijd

 

Het moet gezegd worden dan de omloop van Wachtebeke er jaar na jaar op verbeterd want ook nu weer hadden de mannen van Amc.Evergem de zaakjes weer prima voor elkaar. Er werd prima gesproeid en de nieuwe sprongen in het circuit werden gesmaakt zodat niets in de weg stond om er een mooie race van te maken. Twee addertjes zorgden echter voor een domper. Het was bloedheet met temperaturen die dik boven de 30 graden uitstegen en de plaatselijke rijders die massaal hun kat stuurden naar deze BK-proef. Onbegrijpelijk voor een dergelijke omloop. Binnen onze groep wisselden we super prestaties af met minder geslaagde optredens maar naast Donny Schmidt (Nationalen 500 cc), Mark Boot (inters 250) komt nu ook Jochem Walckiers aansluiten in het kampioenschap bij de inters 500 cc. Een onverwacht succes terwijl Jochem in een allesbehalve goede flow zit na de geboorte van zijn dochtertje wat uiteraard te begrijpen valt.

Ook Bryan Maes kende geen gelukkige dag in Wachtebeke. Opnieuw kende hij een slechte start en zet dan de ene snelle ronde na de andere neer maar de tegenstand staat ook niet stil en Bryan raakt niet meer in de top drie. In de slotreeks verloopt het eerst beter met een knappe kopstart maar dan springt Bryan te ver op een schans en bezeerde hij zich hierbij. Op karakter haalt hij toch de finish maar de aansluiting in het BK kwam er dus niet. Bryan lijkt dan ook op weg naar een derde plaats in het BK tijdens zijn laatste jaar op de 85 cc-motor. De nieuwe 125 cc-motor staat intussen reeds te blinken in het atelier.

In de 125 cc-klasse verbaast Wouter Dormont alles en iedereen tijdens de eerste manche. Na een slechte chronotraining zet Wouter alles recht in de eerste manche waar hij zelfs een vierde plaats pakt. Na de pauze verloopt het minder maar weer zagen we dus flitsen van het kunnen van deze jonge rijder die vanaf deze week ook gaat testen met de viertakt motoren. Zoals u merkt beginnen we nu reeds aan de voorbereiding op het seizoen 2020.

Bij de junioren moet Dailey van De Ketterij met reservemateriaal de baan op nadat de viertakt het vorige week in Kampenhout had begeven. Maar welk reservemateriaal want Eddie Boot bezorgde Dailey een super tweetakt KTM waardoor het reservemateriaal plots luxe-reservemateriaal werd. Dailey krijgt echter geen kans om te wennen aan de KTM maakt pakt toch een zesde plaats bij de Junioren.

Bij de nationalen 500 cc kunnen we kort zijn. Donny Schmidt reed iedereen behalve MX2-er Matteo puffet in de vernieling van bij de start. Terwijl de tegenstand allemaal wegsmolt in de loden zon, zoefde Donny zo naar een dubbele reekszege. Ook leuk voor het team was de tweede plaats van supportrider Kevin Manege zodat er plots veel blauwe truien op het podium stonden in Wachtebeke.

Ook bij de inters kwamen we dominant uit de hoek met een dubbele zege voor Mark Boot die zo verder uitloopt in het BK. De 250 cc-klasse lijkt dus ook richting Mikkola uit te gaan. In de 500 cc-klasse bezwijkt Jochem Walckiers wel onder de temperaturen maar dan kennen ze het karakter nog niet van onze Gentenaar. Hij slijpt weer enkele punten uit de brand waardoor hij nu zo goed als mee aan de leiding staat in het BK. Euh, Mikkola op weg naar drie nationale titels ?

 

Results

Bryan Maes 5+9=8

Wouter Dormont 4+8=6

Dailey Van De Ketterij 7+7=6

Donny Schmidt 1+1=1

Jochem Walckiers 10+11=

Mark Boot 1+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.

Eetfestijn Mikkola komt eraan

Nog enkele wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op. Het wordt dan ook tijd voor onze kaas-en wijnavond in deerlijk. deze gaat door op zaterdag 26 Oktober in D'Iefte. Kaarten zijn te bekomen bij de piloten of bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Nolle Bonnet. Iedereen van harte welkom. Er zijn breugelmaaltijden en Kaas te bekomen.

Rust voor de storm

Dit weekend is normaal een rustweekend voorzien. Enkele van onze rijders treden zondag aan in Kersbeek bij de VMCF. De man van het weekend wordt wel Colin De Poortere want hij kan VMCF-Juniorkampioen worden maar dan moet hij nog acht punten goedmaken op zijn tegenstander. Duimen maar.

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.