Racereports

18/08/2019 : BK te Kampenhout

 

Donny schmidt pakt de titel

Regen, regen en nog eens regen.Dat was het motto op deze wedstrijd. De club van Kenny Janssens verzette werkelijk hemel en aarde om ons een mooie omloop en rennerspark aan te bieden en ze slaagden er ook nog in. Een superorganisator zorgde voor een schitterende wedstrijd waarbij Mark Boot eindelijk zijn eerste VLM-zege pakte. Mark zette alle toppers een neus en loopt zo verder uit in de tussenstand van het kampioenschap MX2.

Donny Schmidt bewees intussen nog altijd een superpiloot te zijn. Schmidt scoorde een pak punten in de openingsmanche van de nationalen 500 cc en reed de pannen van het dak in de slotreeks. Zelfs een top tien notering bij de inters kwam op zijn scorebord te staan. Donny is dan ook nu zeker van de titel en zet zo zijn rijtje truien verder. Knap afgewerkt dus.

Ook Dailey Van De Ketterij is terug van weggeweest. Ondanks een haperende motor pakt Dailey een tweede plaats bij de Junioren wat belovend is voor volgend seizoen. Onze jeugdrijders Bryan Maes (prima wedstrijd en eindigend als vierde) en Wouter Dormont hadden het wel moeilijk maar hebben veel bijgeleerd op deze harde omloop. Minder gelukkig was Jochem Walckiers die erveren heeft dat het vaderschap een vermoeiende job is want de top tien werd net gemist.

 

Results

Bryan Maes 6+5=4

Wouter Dormont 14+11=13

Dailey Van De Ketterij 4+2=2

Jochem Walckiers 13+14=14

Donny Schmidt 12+11=10

Mark Boot 2+1=1

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Juniorteam nu compleet

Gisteren tekende Noa Fornier een overeenkomst met ons team. De 15 jarige rijder uit Moeskroen komt de jeugdgroep vervoegen in de 125 cc-klasse en probeert in de voetsporen van vader Alexandre te treden. Alexandre Fornier was een stevige interpiloot uit de MCLB-federatie waardoor de appel niet ver van de boom valt. 

Juniorteam krijgt vorm

De voorbereidingen voor 2020 lieten door gezondheidsproblemen wat op zich wachten maar toch zijn we nu volle gas begonnen aan het nieuwe jaar. De prioriteit lag eerst op het Junior-team en naast Bryan Maes en Brent Van De Walle kunnen we nu ook Kenji Hendrikx bevestigen. Deze Limburgse topper werd vorig seizoen VMCF-kampioen bij de Beloften en gaat nu zijn kans in het BK 125 cc op een Yamaha. Daarnaast werd er ook een overeenkomst gesloten met de pas 18-jaar geworden Maxime Colson. MAx start aan zijn derde competitieseizoen en stapt meteen naar de Nationalen MX2 en mikt bij de VMCF meteen naar de inters MX2. Twee vlammende nieuwkomers waardoor de line-up voor 2020 bijna volledig is.

Eerste nieuwe rijder voor 2020

Wij zijn verheugd te melden dat de 85 cc-rijder Brent Van De Walle volgend seizoen in de kleuren van Mikkola zal rijden. De zoon van ex-piloot Sam Van De Walle zal aantreden in het BK, de VMCF en enkele buitenlandse wedstrijden. Van harte welkom, familie Van De Walle.

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.