Racereports

18/08/2019 : BK te Kampenhout

 

Donny schmidt pakt de titel

Regen, regen en nog eens regen.Dat was het motto op deze wedstrijd. De club van Kenny Janssens verzette werkelijk hemel en aarde om ons een mooie omloop en rennerspark aan te bieden en ze slaagden er ook nog in. Een superorganisator zorgde voor een schitterende wedstrijd waarbij Mark Boot eindelijk zijn eerste VLM-zege pakte. Mark zette alle toppers een neus en loopt zo verder uit in de tussenstand van het kampioenschap MX2.

Donny Schmidt bewees intussen nog altijd een superpiloot te zijn. Schmidt scoorde een pak punten in de openingsmanche van de nationalen 500 cc en reed de pannen van het dak in de slotreeks. Zelfs een top tien notering bij de inters kwam op zijn scorebord te staan. Donny is dan ook nu zeker van de titel en zet zo zijn rijtje truien verder. Knap afgewerkt dus.

Ook Dailey Van De Ketterij is terug van weggeweest. Ondanks een haperende motor pakt Dailey een tweede plaats bij de Junioren wat belovend is voor volgend seizoen. Onze jeugdrijders Bryan Maes (prima wedstrijd en eindigend als vierde) en Wouter Dormont hadden het wel moeilijk maar hebben veel bijgeleerd op deze harde omloop. Minder gelukkig was Jochem Walckiers die erveren heeft dat het vaderschap een vermoeiende job is want de top tien werd net gemist.

 

Results

Bryan Maes 6+5=4

Wouter Dormont 14+11=13

Dailey Van De Ketterij 4+2=2

Jochem Walckiers 13+14=14

Donny Schmidt 12+11=10

Mark Boot 2+1=1

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.

Eetfestijn Mikkola komt eraan

Nog enkele wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op. Het wordt dan ook tijd voor onze kaas-en wijnavond in deerlijk. deze gaat door op zaterdag 26 Oktober in D'Iefte. Kaarten zijn te bekomen bij de piloten of bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Nolle Bonnet. Iedereen van harte welkom. Er zijn breugelmaaltijden en Kaas te bekomen.

Rust voor de storm

Dit weekend is normaal een rustweekend voorzien. Enkele van onze rijders treden zondag aan in Kersbeek bij de VMCF. De man van het weekend wordt wel Colin De Poortere want hij kan VMCF-Juniorkampioen worden maar dan moet hij nog acht punten goedmaken op zijn tegenstander. Duimen maar.

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.

Afspraak dit weekend op het Fort

Dit weekend herneemt alle activiteit na het verlof. We beginnen er rustig aan op het Fort van Koningshooikt met een beperkte delegatie. Kristof Van Vaerenbergh en Alain Voermans komen dit seizoen wellicht niet meer in actie en Mark Boot kreeg zondag een steen tegen het oog waardoor hij met vijf hechtingen en een hersenschudding ook even aan de kant moet blijven. Donderdag wordt het wel menens in Balen voor de volgende BK-proef.