Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

18/08/2019 : BK te Kampenhout

 

Donny schmidt pakt de titel

Regen, regen en nog eens regen.Dat was het motto op deze wedstrijd. De club van Kenny Janssens verzette werkelijk hemel en aarde om ons een mooie omloop en rennerspark aan te bieden en ze slaagden er ook nog in. Een superorganisator zorgde voor een schitterende wedstrijd waarbij Mark Boot eindelijk zijn eerste VLM-zege pakte. Mark zette alle toppers een neus en loopt zo verder uit in de tussenstand van het kampioenschap MX2.

Donny Schmidt bewees intussen nog altijd een superpiloot te zijn. Schmidt scoorde een pak punten in de openingsmanche van de nationalen 500 cc en reed de pannen van het dak in de slotreeks. Zelfs een top tien notering bij de inters kwam op zijn scorebord te staan. Donny is dan ook nu zeker van de titel en zet zo zijn rijtje truien verder. Knap afgewerkt dus.

Ook Dailey Van De Ketterij is terug van weggeweest. Ondanks een haperende motor pakt Dailey een tweede plaats bij de Junioren wat belovend is voor volgend seizoen. Onze jeugdrijders Bryan Maes (prima wedstrijd en eindigend als vierde) en Wouter Dormont hadden het wel moeilijk maar hebben veel bijgeleerd op deze harde omloop. Minder gelukkig was Jochem Walckiers die erveren heeft dat het vaderschap een vermoeiende job is want de top tien werd net gemist.

 

Results

Bryan Maes 6+5=4

Wouter Dormont 14+11=13

Dailey Van De Ketterij 4+2=2

Jochem Walckiers 13+14=14

Donny Schmidt 12+11=10

Mark Boot 2+1=1

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.