Racereports

15/08/2019 : BK te Balen

Mark Boot herovert de BK-leiding

 

De BK-proef van Balen is steeds een zware dobber voor onze rijders. Wij zijn echt geen zandhazen en het is dan ook een superprestatie van Mark Boot dat hij uitgerekend hier de leiding in het BK opnieuw pakt. Ook Donny Schmidt blijft ons verbazen en lijkt nu echt wel op weg naar de nationale titel.

Onze andere rijders hadden het duidelijk moeilijk in Balen. Bryan Maes zette zelfs een nulscore op het bord na een zware val na de beruchte tafeljump. De derde plaats in het BK lijkt dan ook het hoogst haalbare maar onze kleine Smurf heeft een fantastisch seizoen gemaakt daar kan deze kleine terugval niets meer aan veranderen. Ook Wouter Dormont en Dailey Van De Ketterij scoorden nauwelijks in Balen en papa Jochem Walckiers wisselde een topreeks af met een mindere prestatie. Kortom blij dat het weer voorbij is maar de balans is toch positief met Mark en Donny die op weg lijken naar de titel.

 

 

Results

Bryan Maes 30+DNF=28

Wouter Dormont 32+28=29

Mark Boot 8+14=9

Jochem Walckiers 27+24=25

Donny Schmidt 2+1=1

Dailey Van De Ketterij 12+DNF=17

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.

Eetfestijn Mikkola komt eraan

Nog enkele wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op. Het wordt dan ook tijd voor onze kaas-en wijnavond in deerlijk. deze gaat door op zaterdag 26 Oktober in D'Iefte. Kaarten zijn te bekomen bij de piloten of bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Nolle Bonnet. Iedereen van harte welkom. Er zijn breugelmaaltijden en Kaas te bekomen.

Rust voor de storm

Dit weekend is normaal een rustweekend voorzien. Enkele van onze rijders treden zondag aan in Kersbeek bij de VMCF. De man van het weekend wordt wel Colin De Poortere want hij kan VMCF-Juniorkampioen worden maar dan moet hij nog acht punten goedmaken op zijn tegenstander. Duimen maar.

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.

Afspraak dit weekend op het Fort

Dit weekend herneemt alle activiteit na het verlof. We beginnen er rustig aan op het Fort van Koningshooikt met een beperkte delegatie. Kristof Van Vaerenbergh en Alain Voermans komen dit seizoen wellicht niet meer in actie en Mark Boot kreeg zondag een steen tegen het oog waardoor hij met vijf hechtingen en een hersenschudding ook even aan de kant moet blijven. Donderdag wordt het wel menens in Balen voor de volgende BK-proef.