Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

15/08/2019 : BK te Balen

Mark Boot herovert de BK-leiding

 

De BK-proef van Balen is steeds een zware dobber voor onze rijders. Wij zijn echt geen zandhazen en het is dan ook een superprestatie van Mark Boot dat hij uitgerekend hier de leiding in het BK opnieuw pakt. Ook Donny Schmidt blijft ons verbazen en lijkt nu echt wel op weg naar de nationale titel.

Onze andere rijders hadden het duidelijk moeilijk in Balen. Bryan Maes zette zelfs een nulscore op het bord na een zware val na de beruchte tafeljump. De derde plaats in het BK lijkt dan ook het hoogst haalbare maar onze kleine Smurf heeft een fantastisch seizoen gemaakt daar kan deze kleine terugval niets meer aan veranderen. Ook Wouter Dormont en Dailey Van De Ketterij scoorden nauwelijks in Balen en papa Jochem Walckiers wisselde een topreeks af met een mindere prestatie. Kortom blij dat het weer voorbij is maar de balans is toch positief met Mark en Donny die op weg lijken naar de titel.

 

 

Results

Bryan Maes 30+DNF=28

Wouter Dormont 32+28=29

Mark Boot 8+14=9

Jochem Walckiers 27+24=25

Donny Schmidt 2+1=1

Dailey Van De Ketterij 12+DNF=17

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.