Racereports

30/06/2019 : FFM te Fontaine les Croisilles

 

Mikkola trein komt onder stoom

 

De zesde proef van het Franse kampioenschap werd verreden op de supercrossbaan van Fontaine les Croisilles. Door de droogte en het sproeien lag de omloop er moeilijker bij dan de vorige editie maar net dat hadden onze rijders blijkbaar nodig om uit te blinken. In de 85 cc-klasse blijft Bryan Maes bijleren want na een voorzichtige eerste manche gaan de registers volledig open in de slotreeks. Bryan komt op een mooie vijfde uit na een keihard duel met de kampioenschapsleider Stephane Vasseur. Een duel dat hij schitterend wint.

In de 125 cc-klasse staat Wouter Dormont half ziek aan de start. Met buikpijn wordt aan de opdracht begonnen maar Wouter kan geen vuist maken tegen de concurrentie. Hij beperkt dan maar de schade en wordt nog mooi zevende. In de Mx1-klasse hebben onze mannen ons nog maar eens verbaasd. Jochem was de volledige dag in de spits terug te vinden en de tegenstanders moesten één voor één de duimen leggen. Alleen Killigan Delroeux blijft overeind en zo pakt Jochem een mooie tweede plaats. Ook Donny Schmidt is op dreef tijdens de chronotrainingen maar Donny gaat er bij liggen in de eerste manche. Hij wordt toch nog negende na een tocht vanuit de achterhoede. In de slotreeks blijkt Donny de snelste man op het circuit te zijn maar opnieuw loopt zijn start niet schitterend. Zijn inhaalrace brengt hem toch nog naar een mooie vijfde plaats. Hopelijk kunnen de lijn volgend weekend doortrekken in het BK te Tessenderlo.

 

Result

Bryan Maes 7+5=4

Wouter Dormont 7+7=7

Donny Schmidt 9+5=5

Jochem Walckiers 3+4=2

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

26/10/2019 : Kaasavond komt eraan

Binnenkort sluiten we het seizoen volledig af met de strandrace van Vlissingen, de 3-uurs cross van Axel en vooral ons jaarlijks eetfestijn. Op zaterdag 26 oktober zijn alle Mikkola-supporters van harte welkom in zaal d'Iefte te Deerlijk vanaf 19.00 uur. Op het menu, Kaas en wijnavond, breugelavond en goeie ambiance.

Dubbel podium in Kersbeek

Tegen de verwachtingen kwamen toch nog een deel Mikkola-rijders opdagen voor de VMCF-wedstrijd in Kersbeek. Mark Boot reed nog maar eens de MX2-rijders in de vernieling en won zijn zoveelste wedstrijd van het seizoen. Colin De Poortere moest strijden voor het VMCF-kampioenschap en pakte in Kersbeek een tweede plaats bij de Junioren. Job done dus en nu over naar de Nationalen. Bryan Maes tenslotte weerde zich prima met zijn 85 cc-motortje tegen de Beloften en tikte als achtste aan.

Daags voordien werd Mark Boot ook nog eens laureaat in de MX2-klasse in Axel waar een proef voor het Zeeuwse kampioenschap gepland stond. Prima weekendje dus voor onze Zeeuw.

Eetfestijn Mikkola komt eraan

Nog enkele wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op. Het wordt dan ook tijd voor onze kaas-en wijnavond in deerlijk. deze gaat door op zaterdag 26 Oktober in D'Iefte. Kaarten zijn te bekomen bij de piloten of bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Nolle Bonnet. Iedereen van harte welkom. Er zijn breugelmaaltijden en Kaas te bekomen.

Rust voor de storm

Dit weekend is normaal een rustweekend voorzien. Enkele van onze rijders treden zondag aan in Kersbeek bij de VMCF. De man van het weekend wordt wel Colin De Poortere want hij kan VMCF-Juniorkampioen worden maar dan moet hij nog acht punten goedmaken op zijn tegenstander. Duimen maar.

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.