Racereports

30/06/2019 : FFM te Fontaine les Croisilles

 

Mikkola trein komt onder stoom

 

De zesde proef van het Franse kampioenschap werd verreden op de supercrossbaan van Fontaine les Croisilles. Door de droogte en het sproeien lag de omloop er moeilijker bij dan de vorige editie maar net dat hadden onze rijders blijkbaar nodig om uit te blinken. In de 85 cc-klasse blijft Bryan Maes bijleren want na een voorzichtige eerste manche gaan de registers volledig open in de slotreeks. Bryan komt op een mooie vijfde uit na een keihard duel met de kampioenschapsleider Stephane Vasseur. Een duel dat hij schitterend wint.

In de 125 cc-klasse staat Wouter Dormont half ziek aan de start. Met buikpijn wordt aan de opdracht begonnen maar Wouter kan geen vuist maken tegen de concurrentie. Hij beperkt dan maar de schade en wordt nog mooi zevende. In de Mx1-klasse hebben onze mannen ons nog maar eens verbaasd. Jochem was de volledige dag in de spits terug te vinden en de tegenstanders moesten één voor één de duimen leggen. Alleen Killigan Delroeux blijft overeind en zo pakt Jochem een mooie tweede plaats. Ook Donny Schmidt is op dreef tijdens de chronotrainingen maar Donny gaat er bij liggen in de eerste manche. Hij wordt toch nog negende na een tocht vanuit de achterhoede. In de slotreeks blijkt Donny de snelste man op het circuit te zijn maar opnieuw loopt zijn start niet schitterend. Zijn inhaalrace brengt hem toch nog naar een mooie vijfde plaats. Hopelijk kunnen de lijn volgend weekend doortrekken in het BK te Tessenderlo.

 

Result

Bryan Maes 7+5=4

Wouter Dormont 7+7=7

Donny Schmidt 9+5=5

Jochem Walckiers 3+4=2

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.