Volgende races


1/2/2020: test

23/02/2020 : BK te Lommel

Racereports

30/06/2019 : FFM te Fontaine les Croisilles

 

Mikkola trein komt onder stoom

 

De zesde proef van het Franse kampioenschap werd verreden op de supercrossbaan van Fontaine les Croisilles. Door de droogte en het sproeien lag de omloop er moeilijker bij dan de vorige editie maar net dat hadden onze rijders blijkbaar nodig om uit te blinken. In de 85 cc-klasse blijft Bryan Maes bijleren want na een voorzichtige eerste manche gaan de registers volledig open in de slotreeks. Bryan komt op een mooie vijfde uit na een keihard duel met de kampioenschapsleider Stephane Vasseur. Een duel dat hij schitterend wint.

In de 125 cc-klasse staat Wouter Dormont half ziek aan de start. Met buikpijn wordt aan de opdracht begonnen maar Wouter kan geen vuist maken tegen de concurrentie. Hij beperkt dan maar de schade en wordt nog mooi zevende. In de Mx1-klasse hebben onze mannen ons nog maar eens verbaasd. Jochem was de volledige dag in de spits terug te vinden en de tegenstanders moesten één voor één de duimen leggen. Alleen Killigan Delroeux blijft overeind en zo pakt Jochem een mooie tweede plaats. Ook Donny Schmidt is op dreef tijdens de chronotrainingen maar Donny gaat er bij liggen in de eerste manche. Hij wordt toch nog negende na een tocht vanuit de achterhoede. In de slotreeks blijkt Donny de snelste man op het circuit te zijn maar opnieuw loopt zijn start niet schitterend. Zijn inhaalrace brengt hem toch nog naar een mooie vijfde plaats. Hopelijk kunnen de lijn volgend weekend doortrekken in het BK te Tessenderlo.

 

Result

Bryan Maes 7+5=4

Wouter Dormont 7+7=7

Donny Schmidt 9+5=5

Jochem Walckiers 3+4=2

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.

Succes in Goes

Enkele van onze jongens traden aan op de supercross van Goes. Een van de drukst bezochte indoorwedstrijden. Er werd flink gevallen maar gelukkig kwam iedereen zonder gips vrij. Bryan Maes pakte zijn eerste podium van het seizoen en werd mooi tweede in de 125 cc-klasse. Kristof Van Vaerenbergh deed het nog beter want hij won de finale. Ook hier begon het nochtans slecht met een zware val op de trippel-jump maar Stoffel bewaarde the best for last. Een mooie zege was het resultaat. 

Mikkola goes Denicol

Door de gekende gebeurtenissen van het winterseizoen gingen we ook op zoek naar een nieuwe olieleverancier en we werden met open armen ontvangen door de mensen van Denicol zodat we ook hier terugkeren naar onze oude stal. 2020 lijkt dus meer en meer op de film back to the future met sponsors en piloten die terugkeren naar de blauwe garde.

Line up 2020 compleet

Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan de vorige jaren maar toch zijn we erin geslaagd om opnieuw een leuke groep samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De jeugdgroep was reeds eerder compleet maar nu maken ook Dylan Mayné en Marnick Lagrou hun come-back in het Mikkola-shirt. Dylan Mayné is na twee jaar terug van weggeweest en gaat voor de BK-titel bij de Nationalen 500 cc op een Husqvarna 350 cc. Marnick Lagrou zet dit jaar de stap naar de internationalen MX2. Op zijn KTM probeert hij tevens een kwalificatie af te dwingen in het EK 250 cc en tijdens de Dutch masters. .

Bij de junioren 500 cc maakt Kevin Manege zijn come-back. Onze Belgische Fransoos herstelt nog van een dijbeenbreuk waardoor de start van het seizoen wellicht erg lastig zal worden voor onze Husky-rijder.