Volgende races


21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

05/07/2020 : BK Tessenderlo/FFM Rozoy

02/08/2020 : Tessenderlo

09/08/2020 : Lommel

Racereports

02/06/2019 : BK te Genk

Wouter Dormont, Bryan Maes en MArk Boot zorgen voor topweekend.

Onder een enorme hitte van maar liefst 32 graden, stond de volgende BK-proef op het programma. Genk is en blijft een fijne omloop en dat konden we meteen merken aan de prestaties van onze mannen. Bryan Maes pakte zijn derde zege van het seizoen in de 85 cc en maakt het BK tegen de verwachtingen nog erg spannend. In de 125 cc-klasse heeft Wouter Dormont ook al snode plannen want hij zet zijn KTM netjes op het podium na twee erg slim gereden manches.

In de MX2-klasse verbaast Alain Voermans dan weer iedereen. Bijna raakt Alain in de top tien bij de inters maar hij wordt wel de beste nationaal en grijpt daarmee zelfs de leiding het BK. Mark Boot heeft het dan weer minder op Genk want met zijn tweepakt is hij duidelijk benadeeld op deze supersnelle omloop. Toch wordt hij dankszij de regelmaat mooi tweede  terwijl de rest allemaal dikke punten laat liggen.

In de MX1-klasse was er een icehockey dunk nodig van een tegenstander om Jochem Walckiers opzij te zetten. Jochem mist zo zijn eerste interpodium maar wordt wel knap vijfde. Ook Donny Schmidt begint zijn KTM steeds beter te temmen want Donny vliegt naar een zesde plaats.

 

Results

Bryan Maes 2+2=1

Wouter Dormont 3+4=3

Mark Boot 3+2=2

Alain Voermans 11+12=11

Jochem Walckiers 5+5=5

Donny Schmidt 7+6=6

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.