Racereports

02/06/2019 : BK te Genk

Wouter Dormont, Bryan Maes en MArk Boot zorgen voor topweekend.

Onder een enorme hitte van maar liefst 32 graden, stond de volgende BK-proef op het programma. Genk is en blijft een fijne omloop en dat konden we meteen merken aan de prestaties van onze mannen. Bryan Maes pakte zijn derde zege van het seizoen in de 85 cc en maakt het BK tegen de verwachtingen nog erg spannend. In de 125 cc-klasse heeft Wouter Dormont ook al snode plannen want hij zet zijn KTM netjes op het podium na twee erg slim gereden manches.

In de MX2-klasse verbaast Alain Voermans dan weer iedereen. Bijna raakt Alain in de top tien bij de inters maar hij wordt wel de beste nationaal en grijpt daarmee zelfs de leiding het BK. Mark Boot heeft het dan weer minder op Genk want met zijn tweepakt is hij duidelijk benadeeld op deze supersnelle omloop. Toch wordt hij dankszij de regelmaat mooi tweede  terwijl de rest allemaal dikke punten laat liggen.

In de MX1-klasse was er een icehockey dunk nodig van een tegenstander om Jochem Walckiers opzij te zetten. Jochem mist zo zijn eerste interpodium maar wordt wel knap vijfde. Ook Donny Schmidt begint zijn KTM steeds beter te temmen want Donny vliegt naar een zesde plaats.

 

Results

Bryan Maes 2+2=1

Wouter Dormont 3+4=3

Mark Boot 3+2=2

Alain Voermans 11+12=11

Jochem Walckiers 5+5=5

Donny Schmidt 7+6=6

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.

Afspraak dit weekend op het Fort

Dit weekend herneemt alle activiteit na het verlof. We beginnen er rustig aan op het Fort van Koningshooikt met een beperkte delegatie. Kristof Van Vaerenbergh en Alain Voermans komen dit seizoen wellicht niet meer in actie en Mark Boot kreeg zondag een steen tegen het oog waardoor hij met vijf hechtingen en een hersenschudding ook even aan de kant moet blijven. Donderdag wordt het wel menens in Balen voor de volgende BK-proef.

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.