Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

01/03/2015 BMB te Lommel

Superorganisatie dankzij knappe teamwerking

 

Wij mochten van de BMB voor de tweede maal de openingscross van het seizoen organiseren en we moeten toegeven dat we er met een klein hartje aan begonnen. Een pak nieuwe rijders binnen de club en ook een pak water op de omloop zorgde voor een extra stressfactor. Onze goeie vriend David Houben loste de problemen met de omloop op door een volledig nieuwe omloop neer te leggen met ingevoerd zand en zelfs met het zware materiaal alle sprongen opnieuw aan te leggen. Onze nieuwe rijders lieten zich ook niet onbetuigd en werkten allen samen alsof ze reeds jaren in de club aanwezig waren. Met bijna 200 rijders en een heel pak toeschouwers konden we dan ook afsluiten met een goed gevoel onder het oog van alle federatiebonzen die massaal aanwezig waren op onze race.

Bij de Jeugdrijders begon Andy Haesevoets slecht aan het seizoen want onze kleine man kwam enkele malen ten val waardoor hij met een armblessure de strijd moest staken. Ilan Heirwegh maakte ook zijn debuut en tikte superknap als zevende aan na enkele slippers. In de 125 cc klasse stond Matthias Van Roy tegen een Europese overmacht maar onze vinnige KTM-er streed met een groot hart naar een knappe vijfde plaats.

In de Seniorenklasse leek Alain Voermans op weg naar een eerste podium voor onze club maar Alain was te laat aan de start van de slotreeks waardoor hij na een knappe inhaalrace toch nog vierde werd. Ook Timothy Paridaens was aanwezig en hij reed opnieuw in de beide reeksen in de punten waardoor hij dicht bij de top tien lijkt te komen. Minder goed verging het onze kersverse papa Niki Margetic die in lommel niet zijn draai vond. Niki zette één van zijn slechtste resultaten neer uit zijn crosscarriere maar is op revanche belust in Moerbeke. Bij de Masters stond Dirk Paridaens met een tweetakt machientje aan de start en Dirk parkeerde de brommer op een knappe vierde plaats.

Bij de Junioren lijken vooral onze MX2 rijders op scherp te staan. Lucas Derycke neemt een afwachtende houding aan en probeert niet te vallen waardoor hij als debutant knap als zesde aantikt. Keani Clement pakt het anders aan en vliegt er stevig in. In de eerste reeks wordt hij zo knap vijfde maar duikt dan wel van de motor in de slotreeks. Maar beide heren hebben van zich af gebeten. Melvin Clarinval voelt zich ook niet in zijn sas in Lommel en zet een bescheiden tiende plaats neer maar hij bleef wel overeind en komt dus ook knap doorheen de eerste opdracht.

Over dan maar naar de MX2-klasse waar een knap deelnemersveld aanwezig is. Mark Boot is duidelijk nog niet op dreef want Mark moet telkens het tempo laten zakken. Hij wordt nog wel mooi achtste. De verrassing van de dag wordt echter wel Joni Coemans. Pas hersteld van een hartoperatie vliegt Coemans als in zijn beste dagen naar een eerste reekszege. Hij wordt na de pauze opnieuw verrassend derde waardoor hij net naast een eerste eindzege greep. Maar wel een erg knappe prestatie van Joni.

In de MX1 klasse proberen Jochem Wackiers en Donny Schmidt door het zand te klieven in een knap deelnemersveld. Jochem schuwt de risico's niet en wordt beloond met een derde plaats wat meteen de tweede podiumplaats is voor de club. Donny beperkt de schade tegen de zandspecialisten en zet zich netjes in de top tien.

Met twee podiumplaatsen, drie maal een vierde plaats en iedereen netjes in de top tien en een perfecte organisatie lijken we een mooi seizoen tegemoet te gaan. Op naar Moerbeke-Waas.

 

 

RESULTS

Andy Haesevoets DNS+DNF

Ilan Heirwegh 8+7=8

Dirk Paridaens 5+4=4

Niki Margetic 22+21=14

Alain Voermans 4+6=4

Timothy Paridaens 20+14=13

Matthias Van Roy 4+5=5

Joni Coemans 1+3=2

Mark Boot 8+8=8

Keani Clement 5+14=8

Lucas Derycke 7+7=6

Melvin Clarinval 10+8=10

Donny Schmidt 7+11=9

Jochem Walckiers 3+4=3

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.