Volgende races


21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

05/07/2020 : BK Tessenderlo/FFM Rozoy

02/08/2020 : Tessenderlo

09/08/2020 : Lommel

Racereports

26/05/2019 : BK te Assenede

De omloop van Assenede zal vast en zeker niet de prijs krijgen van de mooiste omloop van de MCLB-federatie en daardoor houden we het verslag vrij sumier van deze vreemde dag. Jammer voor deze anders perfecte organisatie.  Door de verkiezingen werd een aangepast programma voorgesteld en deze maal een complete offday voor onze mannen. Een valpartij voor Bryan Maes en Alain Voermans, motorpech voor Mark Boot en Jochem Walckiers en een zieke Donny Schmidt zeggen alles over deze racedag die er nooit één werd voor ons.

 

 

Results

 

Bryan Maes 6+5=5

Wouter Dormont 4+4=4 (Beloften)

Alain Voermans 8+14=9

Mark Boot DNF+5=11

Johem Walckiers 6+DNF=10

Donny Schmidt 8+7=7

Wouter Dormont (Jun) 8

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.