Racereports

19/05/2019 : BK te Lummen

Tweede BK-zege voor Bryan Maes

 

Zoals gewoonlijk konden we in Lummen opnieuw twee totaal verschillende reeksen noteren. Eentje mooi droog en eentje op een omloop die totaal verzopen erbij lag na een al even traditioneel stortbui op het circuit van het Fun MX-team. Bryan Maes liet het echter niet aan zijn hart komen want nadat de twee koplopers in het BK elkaar overhoop hadden gereden, kon Bryan netjes afronden en zo zijn tweede zege van het seizoen pakken in de 85 cc-klasse.

Wouter Dormont opende knap op een vijfde plaats maar in de blubber na de pauze liep het even verkeerd toen hij in de laatste ronde onderuitgleed. Toch werd hij nog mooi zevende waardoor hij nu bijna zeker is van de tweede plaats in het BK. In de MX2-klasse had Alain Voermans het niet onder de markt met de tegenstand maar onze Nationaal kon zich toch mooi in de top twintig bij de inters plaatsen. Mark Boot kreeg dan weer met mechanische pech af te rekenen toen de motor plots vermogen verloor. Ook in de slotreeks kon Mark niet zijn snelheid laten zien daar de omloop tegen dan alweer volledig onder water stond. Voor het eerst dit jaar haalt hij zo het podium niet maar geeft hij nauwelijks punten prijs in de tussenstand.

In de MX1-klasse staat Donny Schmidt ziek aan de start en Donny kan nauwelijks de manches volmaken. Toch kan hij op karakter de beide reeksen uitrijden en doet zelfs nog een goede zaak daar de eerste achtervolger in het BK met een blessure moet afhaken. Jochem Walckiers komt steeds dichter bij de toppers. het wordt net geen top tien notering voor hem in de koninginneklasse. Met andere woorden, opdracht volbracht.

 

 

 

Results

Bryan Maes 2+3=1

Wouter Dormont 5+7=6

Alain Voermans 16+15=16

Mark Boot 6+3=4

Jochem Walckiers 9+10=11

Donny Schmidt 15+18=18

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.