Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

19/05/2019 : BK te Lummen

Tweede BK-zege voor Bryan Maes

 

Zoals gewoonlijk konden we in Lummen opnieuw twee totaal verschillende reeksen noteren. Eentje mooi droog en eentje op een omloop die totaal verzopen erbij lag na een al even traditioneel stortbui op het circuit van het Fun MX-team. Bryan Maes liet het echter niet aan zijn hart komen want nadat de twee koplopers in het BK elkaar overhoop hadden gereden, kon Bryan netjes afronden en zo zijn tweede zege van het seizoen pakken in de 85 cc-klasse.

Wouter Dormont opende knap op een vijfde plaats maar in de blubber na de pauze liep het even verkeerd toen hij in de laatste ronde onderuitgleed. Toch werd hij nog mooi zevende waardoor hij nu bijna zeker is van de tweede plaats in het BK. In de MX2-klasse had Alain Voermans het niet onder de markt met de tegenstand maar onze Nationaal kon zich toch mooi in de top twintig bij de inters plaatsen. Mark Boot kreeg dan weer met mechanische pech af te rekenen toen de motor plots vermogen verloor. Ook in de slotreeks kon Mark niet zijn snelheid laten zien daar de omloop tegen dan alweer volledig onder water stond. Voor het eerst dit jaar haalt hij zo het podium niet maar geeft hij nauwelijks punten prijs in de tussenstand.

In de MX1-klasse staat Donny Schmidt ziek aan de start en Donny kan nauwelijks de manches volmaken. Toch kan hij op karakter de beide reeksen uitrijden en doet zelfs nog een goede zaak daar de eerste achtervolger in het BK met een blessure moet afhaken. Jochem Walckiers komt steeds dichter bij de toppers. het wordt net geen top tien notering voor hem in de koninginneklasse. Met andere woorden, opdracht volbracht.

 

 

 

Results

Bryan Maes 2+3=1

Wouter Dormont 5+7=6

Alain Voermans 16+15=16

Mark Boot 6+3=4

Jochem Walckiers 9+10=11

Donny Schmidt 15+18=18

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.