Racereports

12/05/2019: Fontaine Au Pire

 

Mx1-rijders sluiten aan bij de top

Het mooie fontaine-au-pire lag er zoals verwacht perfect bijen door de vele rijders was het even zoeken om een plaatsje te vinden maar eens iedereen geparkeerd was, kon de verkenning beginnen. Er werd ruim bijgesproeid maar nooit had men de indruk dat het glijbaan zou worden. Een pluim voor de organisatie.

Onze 85 cc-man Bryan Maes doet het prima in Ligny. Hij strijdt de volledige dag in de top vijf mee maar een kleine slipper en een kapotte achterrem zorgde voor een minder resulaat maar de agressiviteit in het rijden was opnieuw helemaal terug. Een prima race dus voor Bryan. In de 125 cc-klasse had Wouter Dormont een prima chrono neergezet. Hij start ook prima maar bij een aanval op de vierde plaats gaat het volledig mis. Wouter vliegt van de motor en duikt saltogewijs de afgrond in. Als bij wonder komt hij er met een kapotte motor en een vingerblessure vanaf. Het wordt dus sleutelen tussen de beide reeksen en Wouter pakt een beetje geschrokken toch nog een achtste plaats na de pauze.

De beste prestatie komt deze maal van onze MX1-mannen. Jochem Walckiers is reeds de voorbije weken in prima doen en nu tikt hij tweemaal als vijfde aan. Zijn beste resulaat tot nu toe in Frankrijk. Donny Schmidt komt weer eens de pechvogel tegen in de eerste manche. In de eerste ronde komt een tegenstander ten val en zo staat Donny opnieuw geparkeerd als allerlaatste. Hij komt nog terug naar de elfde plaats. In de slotreeks kent hij eindelijk eens een goede start en eindigt mooi als zevende. De superfinale tenslotte begint met een enorme val in de start met Jochem Walckiers als groot slachtoffer. Gelukkig kan hij zijn weg verderzetten zonder blessures. Donny Schmidt is wel zonder kleerscheuren uit de crash gekomen en rijdt zomaar naar een prima vijfde plaats.

Volgende afspraak in Frankrijk op pinkstermaandag in Cassel

Bryan Maes 7+8=8

Wouter Dormont DNF+8=11

Jochem Walckiers 5+5=6

Donny Schmidt 11+7=9

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.