Racereports

12/05/2019: Fontaine Au Pire

 

Mx1-rijders sluiten aan bij de top

Het mooie fontaine-au-pire lag er zoals verwacht perfect bijen door de vele rijders was het even zoeken om een plaatsje te vinden maar eens iedereen geparkeerd was, kon de verkenning beginnen. Er werd ruim bijgesproeid maar nooit had men de indruk dat het glijbaan zou worden. Een pluim voor de organisatie.

Onze 85 cc-man Bryan Maes doet het prima in Ligny. Hij strijdt de volledige dag in de top vijf mee maar een kleine slipper en een kapotte achterrem zorgde voor een minder resulaat maar de agressiviteit in het rijden was opnieuw helemaal terug. Een prima race dus voor Bryan. In de 125 cc-klasse had Wouter Dormont een prima chrono neergezet. Hij start ook prima maar bij een aanval op de vierde plaats gaat het volledig mis. Wouter vliegt van de motor en duikt saltogewijs de afgrond in. Als bij wonder komt hij er met een kapotte motor en een vingerblessure vanaf. Het wordt dus sleutelen tussen de beide reeksen en Wouter pakt een beetje geschrokken toch nog een achtste plaats na de pauze.

De beste prestatie komt deze maal van onze MX1-mannen. Jochem Walckiers is reeds de voorbije weken in prima doen en nu tikt hij tweemaal als vijfde aan. Zijn beste resulaat tot nu toe in Frankrijk. Donny Schmidt komt weer eens de pechvogel tegen in de eerste manche. In de eerste ronde komt een tegenstander ten val en zo staat Donny opnieuw geparkeerd als allerlaatste. Hij komt nog terug naar de elfde plaats. In de slotreeks kent hij eindelijk eens een goede start en eindigt mooi als zevende. De superfinale tenslotte begint met een enorme val in de start met Jochem Walckiers als groot slachtoffer. Gelukkig kan hij zijn weg verderzetten zonder blessures. Donny Schmidt is wel zonder kleerscheuren uit de crash gekomen en rijdt zomaar naar een prima vijfde plaats.

Volgende afspraak in Frankrijk op pinkstermaandag in Cassel

Bryan Maes 7+8=8

Wouter Dormont DNF+8=11

Jochem Walckiers 5+5=6

Donny Schmidt 11+7=9

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

Onze geblesseerde mannen zijn druk aan het werk aan de come-back. Dailey Van De Ketterij is verlost van zijn verband en is hard aan het werk met de kine om zijn elleboogbreuk te herstellen. Hopelijk kan Dailey volgende maand terug op de motor. Kristof Van Vaerenbergh is intussen geopereerd aan zijn knie en kijkt tegen een revalidatie van acht maand aan. De operatie is vlot verlopen en de moraal is prima bij Stoffel. Come-back wellicht begin 2020 op de Yamaha 250 cc.

Nieuw in dit slecht lijstje is Wouter Dormont. Wouter maakte een enorme smak in Molenbeersel en herhaalde dat nog eens in Ligny waar hij voor de crash van de dag zorgde. Dokter Vandeputte maakt zich zorgen over de ligamenten in de knie waardoor Wouter vanavond nieuws krijgt over een eventuele verplichte rustperiode. Afwachten maar.

Op naar een drukke week

Volgende week staat de agenda van onze rijders overvol. Woensdag wordt er gereden in Avesnes in Noord-Frankrijk en zondag staat de belangrijke confrontatie op het programma in Moleneersel waar de vierde proef van het BK gepland staat.

Knappe repetitie voor Molenbeersel

De meeste van onze rijders gingen aan de slag bij de VMCF in Genk. Voor de jeugd was er een speciale Europese wedstrijd voorzien waarbij Colin De Poortere en WouterDormont beiden een top tien plaats pakten. Ook Bryan Maes was op dreef in de 85 cc-klasse waar hij in de eerste manche zelfs vijfde werd. Op zondag werd er een VMCFrace gereden waardoor er net geen 700 piloten tijdens het weekend aan de slag gingen in Genk. Wouter Dormont pakte er zijn eerste podium van het seizoen bij de Junioren terwijl Colin De poortere na een valpartij vijfde werd. Mark gaf een demonstratie weer in de MX2-klasse maar won niet door mechanische problemen in de eerste manche. Ook Donny Schmidt kwam onder stoom want enkel een lekke band hield hem van een eerste podium bij de inters 500 cc. Ook in de top tien, Jochem Walckiers die duidelijk weer moet wennen aan de harde omloop na een winter in het zand te hebben getraind maar ook bij hem komt het binnen enkele weken wel weer goed.

Volgend weekend weer Europees in Genk

Volgend weekend trekken we naar Genk waar op zaterdag onze jeugdrijders gaan uitkomen bij de Benecup waar de beste jongeren van Nederland, Duitsland en Belgie het tegen elkaar opnemen. Op zondag komt iedereen dan in actie in het VMCF-programma. Afspraak dus dit weekend op de Horenbergsdam in Genk

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.