Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

12/05/2019: Fontaine Au Pire

 

Mx1-rijders sluiten aan bij de top

Het mooie fontaine-au-pire lag er zoals verwacht perfect bijen door de vele rijders was het even zoeken om een plaatsje te vinden maar eens iedereen geparkeerd was, kon de verkenning beginnen. Er werd ruim bijgesproeid maar nooit had men de indruk dat het glijbaan zou worden. Een pluim voor de organisatie.

Onze 85 cc-man Bryan Maes doet het prima in Ligny. Hij strijdt de volledige dag in de top vijf mee maar een kleine slipper en een kapotte achterrem zorgde voor een minder resulaat maar de agressiviteit in het rijden was opnieuw helemaal terug. Een prima race dus voor Bryan. In de 125 cc-klasse had Wouter Dormont een prima chrono neergezet. Hij start ook prima maar bij een aanval op de vierde plaats gaat het volledig mis. Wouter vliegt van de motor en duikt saltogewijs de afgrond in. Als bij wonder komt hij er met een kapotte motor en een vingerblessure vanaf. Het wordt dus sleutelen tussen de beide reeksen en Wouter pakt een beetje geschrokken toch nog een achtste plaats na de pauze.

De beste prestatie komt deze maal van onze MX1-mannen. Jochem Walckiers is reeds de voorbije weken in prima doen en nu tikt hij tweemaal als vijfde aan. Zijn beste resulaat tot nu toe in Frankrijk. Donny Schmidt komt weer eens de pechvogel tegen in de eerste manche. In de eerste ronde komt een tegenstander ten val en zo staat Donny opnieuw geparkeerd als allerlaatste. Hij komt nog terug naar de elfde plaats. In de slotreeks kent hij eindelijk eens een goede start en eindigt mooi als zevende. De superfinale tenslotte begint met een enorme val in de start met Jochem Walckiers als groot slachtoffer. Gelukkig kan hij zijn weg verderzetten zonder blessures. Donny Schmidt is wel zonder kleerscheuren uit de crash gekomen en rijdt zomaar naar een prima vijfde plaats.

Volgende afspraak in Frankrijk op pinkstermaandag in Cassel

Bryan Maes 7+8=8

Wouter Dormont DNF+8=11

Jochem Walckiers 5+5=6

Donny Schmidt 11+7=9

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.