Racereports

05/05/2019 : BK te Molenbeersel

Het BK laat telkens mooie wedstrijden zien en ook nu weer was het full-house in Molenbeersel. Net zoals de vorige wedstrijd, ligt de snelheid op deze omlopen bijzonder hoog waardoor we ons opmaken voor enkele reeksen aan hels tempo. 

Voor Bryan Maes wordt Molenbeersel een ware martelgang. Niets lukt en Bryan kent een volledige off-day. Voor het eerst dit seizoen raakt hij niet in de top tien zonder dat er een echte verklaring kan gevonden worden. Het wordt een weekje herbronnen voor onze kleinste maar we hebben er vertrouwen in dat dit enkel een tijdelijk dip is.

Wie ook een duik meemaakt maar dan wel letterlijk is Wouter Dormont. Wouter gaat vol gas op één van de enorme rechte stukken van de omloop en gaat dan lelijk in de fout. Een spektaculaire val met een pijnlijke knie als gevolg. De slotreeks gaat dan ook stroef maar Wouter wordt daarin toch nog dapper achtste. De geblesseerde knie zorgt echter wel voor kopzorgen.

Over dan maar naar de MX2-klasse. Alain Voermans blijft de opmars verderzetten. Hij zet een super eerste reeks neer waarin hij de zege pakt in de Nationalenklasse. Maar in de slotreeks gaat het verkeerd en maakt hij een val waardoor hij met zijn schouder op een paaltje terecht komt. Een mindere slotreeks dus maar Alain blijft wel in de running voor het kampioenschap. Mark Boot hoopt deze maal zijn tweede zege in het BK te boeken maar de tegenstand is niet min. In de eerste reeks profiteert hij van een massale val in de eerste ronde maar in de voorlaatste ronde komt topfavoriet Jonathan Banken toch de reekszege pakken. Balen dus voor Mark die de motor laat aanpassen voor de slotreeks. Deze maal geen geluk in de start want vanuit de middenveld dient hij zich een weg naar voren te banen. Zijn inhaalrace eindigt op een tweede plaats waardoor hij ook tweede wordt in de eindstand. Uiteraard blijft hij leider in de tussenstand van het BK.

In de MX1-klasse staat een zieke Donny Schmidt aan de start. Donny probeert zijn kampioenschap te redden en doet zelfs nog een goede zaak in de tussenstand na pech van zijn concurrent Dylan Mayne. Voor Jochem Walckiers blijft de opmars verder duren want de inters hebben een flinke brok werk met onze Oost-Vlaming. In de slotreeks kent hij echter pech door een kettingbreuk waardoor hij wel zijn leiding in het BK kwijtraakt maar het seizoen is nog lang.

 

 

Results

Bryan Maes 10+13=12

Wouter Dormont 21+8=15

Alain Voermans 13+16=16

Mark Boot 2+2=2

Jochem Walckiers 7+DNF=14

Donny Schmidt 19+15=18

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

Onze geblesseerde mannen zijn druk aan het werk aan de come-back. Dailey Van De Ketterij is verlost van zijn verband en is hard aan het werk met de kine om zijn elleboogbreuk te herstellen. Hopelijk kan Dailey volgende maand terug op de motor. Kristof Van Vaerenbergh is intussen geopereerd aan zijn knie en kijkt tegen een revalidatie van acht maand aan. De operatie is vlot verlopen en de moraal is prima bij Stoffel. Come-back wellicht begin 2020 op de Yamaha 250 cc.

Nieuw in dit slecht lijstje is Wouter Dormont. Wouter maakte een enorme smak in Molenbeersel en herhaalde dat nog eens in Ligny waar hij voor de crash van de dag zorgde. Dokter Vandeputte maakt zich zorgen over de ligamenten in de knie waardoor Wouter vanavond nieuws krijgt over een eventuele verplichte rustperiode. Afwachten maar.

Op naar een drukke week

Volgende week staat de agenda van onze rijders overvol. Woensdag wordt er gereden in Avesnes in Noord-Frankrijk en zondag staat de belangrijke confrontatie op het programma in Moleneersel waar de vierde proef van het BK gepland staat.

Knappe repetitie voor Molenbeersel

De meeste van onze rijders gingen aan de slag bij de VMCF in Genk. Voor de jeugd was er een speciale Europese wedstrijd voorzien waarbij Colin De Poortere en WouterDormont beiden een top tien plaats pakten. Ook Bryan Maes was op dreef in de 85 cc-klasse waar hij in de eerste manche zelfs vijfde werd. Op zondag werd er een VMCFrace gereden waardoor er net geen 700 piloten tijdens het weekend aan de slag gingen in Genk. Wouter Dormont pakte er zijn eerste podium van het seizoen bij de Junioren terwijl Colin De poortere na een valpartij vijfde werd. Mark gaf een demonstratie weer in de MX2-klasse maar won niet door mechanische problemen in de eerste manche. Ook Donny Schmidt kwam onder stoom want enkel een lekke band hield hem van een eerste podium bij de inters 500 cc. Ook in de top tien, Jochem Walckiers die duidelijk weer moet wennen aan de harde omloop na een winter in het zand te hebben getraind maar ook bij hem komt het binnen enkele weken wel weer goed.

Volgend weekend weer Europees in Genk

Volgend weekend trekken we naar Genk waar op zaterdag onze jeugdrijders gaan uitkomen bij de Benecup waar de beste jongeren van Nederland, Duitsland en Belgie het tegen elkaar opnemen. Op zondag komt iedereen dan in actie in het VMCF-programma. Afspraak dus dit weekend op de Horenbergsdam in Genk

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.