Racereports

05/05/2019 : BK te Molenbeersel

Het BK laat telkens mooie wedstrijden zien en ook nu weer was het full-house in Molenbeersel. Net zoals de vorige wedstrijd, ligt de snelheid op deze omlopen bijzonder hoog waardoor we ons opmaken voor enkele reeksen aan hels tempo. 

Voor Bryan Maes wordt Molenbeersel een ware martelgang. Niets lukt en Bryan kent een volledige off-day. Voor het eerst dit seizoen raakt hij niet in de top tien zonder dat er een echte verklaring kan gevonden worden. Het wordt een weekje herbronnen voor onze kleinste maar we hebben er vertrouwen in dat dit enkel een tijdelijk dip is.

Wie ook een duik meemaakt maar dan wel letterlijk is Wouter Dormont. Wouter gaat vol gas op één van de enorme rechte stukken van de omloop en gaat dan lelijk in de fout. Een spektaculaire val met een pijnlijke knie als gevolg. De slotreeks gaat dan ook stroef maar Wouter wordt daarin toch nog dapper achtste. De geblesseerde knie zorgt echter wel voor kopzorgen.

Over dan maar naar de MX2-klasse. Alain Voermans blijft de opmars verderzetten. Hij zet een super eerste reeks neer waarin hij de zege pakt in de Nationalenklasse. Maar in de slotreeks gaat het verkeerd en maakt hij een val waardoor hij met zijn schouder op een paaltje terecht komt. Een mindere slotreeks dus maar Alain blijft wel in de running voor het kampioenschap. Mark Boot hoopt deze maal zijn tweede zege in het BK te boeken maar de tegenstand is niet min. In de eerste reeks profiteert hij van een massale val in de eerste ronde maar in de voorlaatste ronde komt topfavoriet Jonathan Banken toch de reekszege pakken. Balen dus voor Mark die de motor laat aanpassen voor de slotreeks. Deze maal geen geluk in de start want vanuit de middenveld dient hij zich een weg naar voren te banen. Zijn inhaalrace eindigt op een tweede plaats waardoor hij ook tweede wordt in de eindstand. Uiteraard blijft hij leider in de tussenstand van het BK.

In de MX1-klasse staat een zieke Donny Schmidt aan de start. Donny probeert zijn kampioenschap te redden en doet zelfs nog een goede zaak in de tussenstand na pech van zijn concurrent Dylan Mayne. Voor Jochem Walckiers blijft de opmars verder duren want de inters hebben een flinke brok werk met onze Oost-Vlaming. In de slotreeks kent hij echter pech door een kettingbreuk waardoor hij wel zijn leiding in het BK kwijtraakt maar het seizoen is nog lang.

 

 

Results

Bryan Maes 10+13=12

Wouter Dormont 21+8=15

Alain Voermans 13+16=16

Mark Boot 2+2=2

Jochem Walckiers 7+DNF=14

Donny Schmidt 19+15=18

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.