Volgende races


10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

Racereports

05/05/2019 : BK te Molenbeersel

Het BK laat telkens mooie wedstrijden zien en ook nu weer was het full-house in Molenbeersel. Net zoals de vorige wedstrijd, ligt de snelheid op deze omlopen bijzonder hoog waardoor we ons opmaken voor enkele reeksen aan hels tempo. 

Voor Bryan Maes wordt Molenbeersel een ware martelgang. Niets lukt en Bryan kent een volledige off-day. Voor het eerst dit seizoen raakt hij niet in de top tien zonder dat er een echte verklaring kan gevonden worden. Het wordt een weekje herbronnen voor onze kleinste maar we hebben er vertrouwen in dat dit enkel een tijdelijk dip is.

Wie ook een duik meemaakt maar dan wel letterlijk is Wouter Dormont. Wouter gaat vol gas op één van de enorme rechte stukken van de omloop en gaat dan lelijk in de fout. Een spektaculaire val met een pijnlijke knie als gevolg. De slotreeks gaat dan ook stroef maar Wouter wordt daarin toch nog dapper achtste. De geblesseerde knie zorgt echter wel voor kopzorgen.

Over dan maar naar de MX2-klasse. Alain Voermans blijft de opmars verderzetten. Hij zet een super eerste reeks neer waarin hij de zege pakt in de Nationalenklasse. Maar in de slotreeks gaat het verkeerd en maakt hij een val waardoor hij met zijn schouder op een paaltje terecht komt. Een mindere slotreeks dus maar Alain blijft wel in de running voor het kampioenschap. Mark Boot hoopt deze maal zijn tweede zege in het BK te boeken maar de tegenstand is niet min. In de eerste reeks profiteert hij van een massale val in de eerste ronde maar in de voorlaatste ronde komt topfavoriet Jonathan Banken toch de reekszege pakken. Balen dus voor Mark die de motor laat aanpassen voor de slotreeks. Deze maal geen geluk in de start want vanuit de middenveld dient hij zich een weg naar voren te banen. Zijn inhaalrace eindigt op een tweede plaats waardoor hij ook tweede wordt in de eindstand. Uiteraard blijft hij leider in de tussenstand van het BK.

In de MX1-klasse staat een zieke Donny Schmidt aan de start. Donny probeert zijn kampioenschap te redden en doet zelfs nog een goede zaak in de tussenstand na pech van zijn concurrent Dylan Mayne. Voor Jochem Walckiers blijft de opmars verder duren want de inters hebben een flinke brok werk met onze Oost-Vlaming. In de slotreeks kent hij echter pech door een kettingbreuk waardoor hij wel zijn leiding in het BK kwijtraakt maar het seizoen is nog lang.

 

 

Results

Bryan Maes 10+13=12

Wouter Dormont 21+8=15

Alain Voermans 13+16=16

Mark Boot 2+2=2

Jochem Walckiers 7+DNF=14

Donny Schmidt 19+15=18

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.