Racereports

01/05/2019 : FFM te Avesnes

 

De kloof naar de top wordt gedicht

 

Het enig mooie circuit van Bellefontaine in Avesnes werd door de organisatoren prima klaargelegd waardoor er een schitterende racedag in het verschiet lag. Maar dan moest die dag wel eerst beginnen want tegen de gewente is, was de aanloop tot deze race eentje met hindernissen. Eerst werd het rennerspark op dinsdag belachelijk vroeg gesloten waardoor de helft van de rijders nog niet voorbij de technische controle was gekomen en uiteraard diende men het raceprogramma dan ook aan te passen daar een deel van de rijders nog bij de technische controle stonden toen de trainingen nog moesten beginnen. Enfin, eens begonnen verliep alles vlekkeloos.

Onze 85 cc-man Bryan Maes is dergelijke omloop duidelijk nog niet gewend. Bryan was vrij laat op de omloop waardoor een verkenning te voet diende te worden geschrapt en dat voelde Bryan de volledige dag. Hij reed een prima reeks maar meer dan volgen zat er deze maal niet in. Met een negende plaats bleef hij wel nog binnen de top tien en leerde vooral erg veel bij op deze bergomloop.

In de 125 cc-klasse was Wouter Dormont duidelijk super voorbereid. Met Andre Vynckier en Roland Rombout aan zijn zijde, ontgoochelde Wouter zeker niet. Hij mist zelfs maar net de top vijf en viel op door zijn enorme sprongen in de gekende afdaling van Avesnes.

Ook in de MX1-klasse zijn onze mannen bij de les. De chrono verloopt prima en Jochen en Donny zijn duidelijk klaar voor de strijd. Jochem rijdt nu duidelijk stukken beter dan de vorige weken en tikt als zesde aan na twee superreeksen. Donny Schmidt kent ook een prima slotreeks maar in de eerste manche ziet hij zijn ketting eraf lopen. de come-Back van de 39ste naar de achttiende plaats was indrukwekkend en laat het beste vermoeden voor de eerstkomende weken.

 

Results

Bryan Maes 8+11=9

Jochem Wackiers 7+7=6

Wouter Dormont 6+6=6

Donny Schmidt 18+9=13

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.