Racereports

01/05/2019 : FFM te Avesnes

 

De kloof naar de top wordt gedicht

 

Het enig mooie circuit van Bellefontaine in Avesnes werd door de organisatoren prima klaargelegd waardoor er een schitterende racedag in het verschiet lag. Maar dan moest die dag wel eerst beginnen want tegen de gewente is, was de aanloop tot deze race eentje met hindernissen. Eerst werd het rennerspark op dinsdag belachelijk vroeg gesloten waardoor de helft van de rijders nog niet voorbij de technische controle was gekomen en uiteraard diende men het raceprogramma dan ook aan te passen daar een deel van de rijders nog bij de technische controle stonden toen de trainingen nog moesten beginnen. Enfin, eens begonnen verliep alles vlekkeloos.

Onze 85 cc-man Bryan Maes is dergelijke omloop duidelijk nog niet gewend. Bryan was vrij laat op de omloop waardoor een verkenning te voet diende te worden geschrapt en dat voelde Bryan de volledige dag. Hij reed een prima reeks maar meer dan volgen zat er deze maal niet in. Met een negende plaats bleef hij wel nog binnen de top tien en leerde vooral erg veel bij op deze bergomloop.

In de 125 cc-klasse was Wouter Dormont duidelijk super voorbereid. Met Andre Vynckier en Roland Rombout aan zijn zijde, ontgoochelde Wouter zeker niet. Hij mist zelfs maar net de top vijf en viel op door zijn enorme sprongen in de gekende afdaling van Avesnes.

Ook in de MX1-klasse zijn onze mannen bij de les. De chrono verloopt prima en Jochen en Donny zijn duidelijk klaar voor de strijd. Jochem rijdt nu duidelijk stukken beter dan de vorige weken en tikt als zesde aan na twee superreeksen. Donny Schmidt kent ook een prima slotreeks maar in de eerste manche ziet hij zijn ketting eraf lopen. de come-Back van de 39ste naar de achttiende plaats was indrukwekkend en laat het beste vermoeden voor de eerstkomende weken.

 

Results

Bryan Maes 8+11=9

Jochem Wackiers 7+7=6

Wouter Dormont 6+6=6

Donny Schmidt 18+9=13

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

Onze geblesseerde mannen zijn druk aan het werk aan de come-back. Dailey Van De Ketterij is verlost van zijn verband en is hard aan het werk met de kine om zijn elleboogbreuk te herstellen. Hopelijk kan Dailey volgende maand terug op de motor. Kristof Van Vaerenbergh is intussen geopereerd aan zijn knie en kijkt tegen een revalidatie van acht maand aan. De operatie is vlot verlopen en de moraal is prima bij Stoffel. Come-back wellicht begin 2020 op de Yamaha 250 cc.

Nieuw in dit slecht lijstje is Wouter Dormont. Wouter maakte een enorme smak in Molenbeersel en herhaalde dat nog eens in Ligny waar hij voor de crash van de dag zorgde. Dokter Vandeputte maakt zich zorgen over de ligamenten in de knie waardoor Wouter vanavond nieuws krijgt over een eventuele verplichte rustperiode. Afwachten maar.

Op naar een drukke week

Volgende week staat de agenda van onze rijders overvol. Woensdag wordt er gereden in Avesnes in Noord-Frankrijk en zondag staat de belangrijke confrontatie op het programma in Moleneersel waar de vierde proef van het BK gepland staat.

Knappe repetitie voor Molenbeersel

De meeste van onze rijders gingen aan de slag bij de VMCF in Genk. Voor de jeugd was er een speciale Europese wedstrijd voorzien waarbij Colin De Poortere en WouterDormont beiden een top tien plaats pakten. Ook Bryan Maes was op dreef in de 85 cc-klasse waar hij in de eerste manche zelfs vijfde werd. Op zondag werd er een VMCFrace gereden waardoor er net geen 700 piloten tijdens het weekend aan de slag gingen in Genk. Wouter Dormont pakte er zijn eerste podium van het seizoen bij de Junioren terwijl Colin De poortere na een valpartij vijfde werd. Mark gaf een demonstratie weer in de MX2-klasse maar won niet door mechanische problemen in de eerste manche. Ook Donny Schmidt kwam onder stoom want enkel een lekke band hield hem van een eerste podium bij de inters 500 cc. Ook in de top tien, Jochem Walckiers die duidelijk weer moet wennen aan de harde omloop na een winter in het zand te hebben getraind maar ook bij hem komt het binnen enkele weken wel weer goed.

Volgend weekend weer Europees in Genk

Volgend weekend trekken we naar Genk waar op zaterdag onze jeugdrijders gaan uitkomen bij de Benecup waar de beste jongeren van Nederland, Duitsland en Belgie het tegen elkaar opnemen. Op zondag komt iedereen dan in actie in het VMCF-programma. Afspraak dus dit weekend op de Horenbergsdam in Genk

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.