Volgende races


10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

Racereports

01/05/2019 : FFM te Avesnes

 

De kloof naar de top wordt gedicht

 

Het enig mooie circuit van Bellefontaine in Avesnes werd door de organisatoren prima klaargelegd waardoor er een schitterende racedag in het verschiet lag. Maar dan moest die dag wel eerst beginnen want tegen de gewente is, was de aanloop tot deze race eentje met hindernissen. Eerst werd het rennerspark op dinsdag belachelijk vroeg gesloten waardoor de helft van de rijders nog niet voorbij de technische controle was gekomen en uiteraard diende men het raceprogramma dan ook aan te passen daar een deel van de rijders nog bij de technische controle stonden toen de trainingen nog moesten beginnen. Enfin, eens begonnen verliep alles vlekkeloos.

Onze 85 cc-man Bryan Maes is dergelijke omloop duidelijk nog niet gewend. Bryan was vrij laat op de omloop waardoor een verkenning te voet diende te worden geschrapt en dat voelde Bryan de volledige dag. Hij reed een prima reeks maar meer dan volgen zat er deze maal niet in. Met een negende plaats bleef hij wel nog binnen de top tien en leerde vooral erg veel bij op deze bergomloop.

In de 125 cc-klasse was Wouter Dormont duidelijk super voorbereid. Met Andre Vynckier en Roland Rombout aan zijn zijde, ontgoochelde Wouter zeker niet. Hij mist zelfs maar net de top vijf en viel op door zijn enorme sprongen in de gekende afdaling van Avesnes.

Ook in de MX1-klasse zijn onze mannen bij de les. De chrono verloopt prima en Jochen en Donny zijn duidelijk klaar voor de strijd. Jochem rijdt nu duidelijk stukken beter dan de vorige weken en tikt als zesde aan na twee superreeksen. Donny Schmidt kent ook een prima slotreeks maar in de eerste manche ziet hij zijn ketting eraf lopen. de come-Back van de 39ste naar de achttiende plaats was indrukwekkend en laat het beste vermoeden voor de eerstkomende weken.

 

Results

Bryan Maes 8+11=9

Jochem Wackiers 7+7=6

Wouter Dormont 6+6=6

Donny Schmidt 18+9=13

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.