Volgende races


10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

Racereports

21/22/04/2019 : EK kwalificatie 125 cc te Lommel

De gekende Heeserbergen in Lommel waren dit weekend het toneel van de EK-wedstrijden voor de jeugd. Helaas voor ons, werd de leeftijd voor de 85 cc naar beneden getrokken waardoor Bryan Maes niet mocht deelnemen. Bryan pakte dan maar enkele clubcrossen mee waar hij ook op het podium stond. Ook Dailey Van De Ketterij moest forfait geven door zijn gebroken elleboog waardoor we alleen met Wouter Dormont naar Lommel trokken. Een moeilijke klus dus voor onze nieuwkomer op de 125 cc-motor.

De Heeserbergen liggen er droog en gevaarlijk bij zodat de eerste trainingen op zaterdag stroef verlopen. Er wordt stevig gesleuteld bij alle team en ook bij ons is dat het geval. Er worden uitlaten gewisseld  en veringen afgesteld. Roland Rombout en Andre Vynckier hadden de handen vol met de motor van Wouter. De tijdstraining verloop al wate beter met een zesentwintigste chrono. De kwalificatiemanche is meteen de derde manche van de dag en Wouter rijdt knap in de top twintig tot de conditie hem op twee ronden van het einde in de steek laat. We gaan dus met twijfels de zondag in want de reeksen worden nu nog met vijf minuten verlengd. Na de verkenningstraining en de starttraining worden de sleutels nog maar eens bovengehaald. Lorenzo, Andre en Roland gaan opnieuw aan de slag en wij gaan aan de slag voor de eerste reeks. Maar liefst 25 minuten staan op het programma tegen een temperatuur van 32 minuten in het zware zand. Wouter lukt een knappe zesentwintigste plaats maar het vat is wel volledig leeg.

De slotreeks wordt echter de beste. Terwijl er vele rijders zwijmelend over het circuit dwarrelen blijft Wouter er stevig de pas in houden. Ondanks de felle hitte en een enorme blaar op de handen eindigt hij mooi 24ste in zijn eerste internationale wedstrijd. En wat nog beter is, in de loop van het weekend verbeterde hij zijn chron met maar liefst zes seconden op een ronde. Dat noemen ze dan vorderingen maken.

 

Resulst

 

Wouter Dormont 26+24=24

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.