Racereports

21/22/04/2019 : EK kwalificatie 125 cc te Lommel

De gekende Heeserbergen in Lommel waren dit weekend het toneel van de EK-wedstrijden voor de jeugd. Helaas voor ons, werd de leeftijd voor de 85 cc naar beneden getrokken waardoor Bryan Maes niet mocht deelnemen. Bryan pakte dan maar enkele clubcrossen mee waar hij ook op het podium stond. Ook Dailey Van De Ketterij moest forfait geven door zijn gebroken elleboog waardoor we alleen met Wouter Dormont naar Lommel trokken. Een moeilijke klus dus voor onze nieuwkomer op de 125 cc-motor.

De Heeserbergen liggen er droog en gevaarlijk bij zodat de eerste trainingen op zaterdag stroef verlopen. Er wordt stevig gesleuteld bij alle team en ook bij ons is dat het geval. Er worden uitlaten gewisseld  en veringen afgesteld. Roland Rombout en Andre Vynckier hadden de handen vol met de motor van Wouter. De tijdstraining verloop al wate beter met een zesentwintigste chrono. De kwalificatiemanche is meteen de derde manche van de dag en Wouter rijdt knap in de top twintig tot de conditie hem op twee ronden van het einde in de steek laat. We gaan dus met twijfels de zondag in want de reeksen worden nu nog met vijf minuten verlengd. Na de verkenningstraining en de starttraining worden de sleutels nog maar eens bovengehaald. Lorenzo, Andre en Roland gaan opnieuw aan de slag en wij gaan aan de slag voor de eerste reeks. Maar liefst 25 minuten staan op het programma tegen een temperatuur van 32 minuten in het zware zand. Wouter lukt een knappe zesentwintigste plaats maar het vat is wel volledig leeg.

De slotreeks wordt echter de beste. Terwijl er vele rijders zwijmelend over het circuit dwarrelen blijft Wouter er stevig de pas in houden. Ondanks de felle hitte en een enorme blaar op de handen eindigt hij mooi 24ste in zijn eerste internationale wedstrijd. En wat nog beter is, in de loop van het weekend verbeterde hij zijn chron met maar liefst zes seconden op een ronde. Dat noemen ze dan vorderingen maken.

 

Resulst

 

Wouter Dormont 26+24=24

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.