Racereports

21/22/04/2019 : EK kwalificatie 125 cc te Lommel

De gekende Heeserbergen in Lommel waren dit weekend het toneel van de EK-wedstrijden voor de jeugd. Helaas voor ons, werd de leeftijd voor de 85 cc naar beneden getrokken waardoor Bryan Maes niet mocht deelnemen. Bryan pakte dan maar enkele clubcrossen mee waar hij ook op het podium stond. Ook Dailey Van De Ketterij moest forfait geven door zijn gebroken elleboog waardoor we alleen met Wouter Dormont naar Lommel trokken. Een moeilijke klus dus voor onze nieuwkomer op de 125 cc-motor.

De Heeserbergen liggen er droog en gevaarlijk bij zodat de eerste trainingen op zaterdag stroef verlopen. Er wordt stevig gesleuteld bij alle team en ook bij ons is dat het geval. Er worden uitlaten gewisseld  en veringen afgesteld. Roland Rombout en Andre Vynckier hadden de handen vol met de motor van Wouter. De tijdstraining verloop al wate beter met een zesentwintigste chrono. De kwalificatiemanche is meteen de derde manche van de dag en Wouter rijdt knap in de top twintig tot de conditie hem op twee ronden van het einde in de steek laat. We gaan dus met twijfels de zondag in want de reeksen worden nu nog met vijf minuten verlengd. Na de verkenningstraining en de starttraining worden de sleutels nog maar eens bovengehaald. Lorenzo, Andre en Roland gaan opnieuw aan de slag en wij gaan aan de slag voor de eerste reeks. Maar liefst 25 minuten staan op het programma tegen een temperatuur van 32 minuten in het zware zand. Wouter lukt een knappe zesentwintigste plaats maar het vat is wel volledig leeg.

De slotreeks wordt echter de beste. Terwijl er vele rijders zwijmelend over het circuit dwarrelen blijft Wouter er stevig de pas in houden. Ondanks de felle hitte en een enorme blaar op de handen eindigt hij mooi 24ste in zijn eerste internationale wedstrijd. En wat nog beter is, in de loop van het weekend verbeterde hij zijn chron met maar liefst zes seconden op een ronde. Dat noemen ze dan vorderingen maken.

 

Resulst

 

Wouter Dormont 26+24=24

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

Onze geblesseerde mannen zijn druk aan het werk aan de come-back. Dailey Van De Ketterij is verlost van zijn verband en is hard aan het werk met de kine om zijn elleboogbreuk te herstellen. Hopelijk kan Dailey volgende maand terug op de motor. Kristof Van Vaerenbergh is intussen geopereerd aan zijn knie en kijkt tegen een revalidatie van acht maand aan. De operatie is vlot verlopen en de moraal is prima bij Stoffel. Come-back wellicht begin 2020 op de Yamaha 250 cc.

Nieuw in dit slecht lijstje is Wouter Dormont. Wouter maakte een enorme smak in Molenbeersel en herhaalde dat nog eens in Ligny waar hij voor de crash van de dag zorgde. Dokter Vandeputte maakt zich zorgen over de ligamenten in de knie waardoor Wouter vanavond nieuws krijgt over een eventuele verplichte rustperiode. Afwachten maar.

Op naar een drukke week

Volgende week staat de agenda van onze rijders overvol. Woensdag wordt er gereden in Avesnes in Noord-Frankrijk en zondag staat de belangrijke confrontatie op het programma in Moleneersel waar de vierde proef van het BK gepland staat.

Knappe repetitie voor Molenbeersel

De meeste van onze rijders gingen aan de slag bij de VMCF in Genk. Voor de jeugd was er een speciale Europese wedstrijd voorzien waarbij Colin De Poortere en WouterDormont beiden een top tien plaats pakten. Ook Bryan Maes was op dreef in de 85 cc-klasse waar hij in de eerste manche zelfs vijfde werd. Op zondag werd er een VMCFrace gereden waardoor er net geen 700 piloten tijdens het weekend aan de slag gingen in Genk. Wouter Dormont pakte er zijn eerste podium van het seizoen bij de Junioren terwijl Colin De poortere na een valpartij vijfde werd. Mark gaf een demonstratie weer in de MX2-klasse maar won niet door mechanische problemen in de eerste manche. Ook Donny Schmidt kwam onder stoom want enkel een lekke band hield hem van een eerste podium bij de inters 500 cc. Ook in de top tien, Jochem Walckiers die duidelijk weer moet wennen aan de harde omloop na een winter in het zand te hebben getraind maar ook bij hem komt het binnen enkele weken wel weer goed.

Volgend weekend weer Europees in Genk

Volgend weekend trekken we naar Genk waar op zaterdag onze jeugdrijders gaan uitkomen bij de Benecup waar de beste jongeren van Nederland, Duitsland en Belgie het tegen elkaar opnemen. Op zondag komt iedereen dan in actie in het VMCF-programma. Afspraak dus dit weekend op de Horenbergsdam in Genk

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.