Racereports

14/04/2019 : BK te Haacht

Tweemaal podium tijdens de BK-proef

 

Zoals gewoonlijk kon de VLM-federatie opnieuw een vlekkeloze organisatie voorleggen in Haacht. De omloop zorgde wel even voor kopzorgen want door de nachtvorst lag de omloop er razendsnel en betonhard bij. Het zou dus zaak worden om het koppie erbij te houden en vooral naast de gemene putten te rijden die in het circuit kwamen te liggen en dat allemaal op topsnelheid.

In de 85 cc-klasse werden we meteen verrast door onze Bryan Maes. De kleinste Mikkola-piloot heeft er enkele harde weken opzitten in Frankrijk en bij de VMCF-beloften en werd voor het harde werk in Haacht beloond. Bryan zou een reekszege en een tweede plaats optekenen waardoor hij zijn eerste BK-proef uit zijn loopbaan op zijn rekening mocht bijschrijven. Titelverdediger Noach Deboutez en Hugo Stiennes zagen onze Bryan slechts 's avonds terug op het podium.

In de 125 cc-klasse stond Wouter Dormont dus alleen aan de start. Onze nieuwkomer deed een super inspanning in de eerste reeks. Wouter reed zomaar naar een vijfde plaats in een schitterende eerste reeks. In de slotreeks leek hij de stunt nog eens over te doen maar een valpartij waarbij hij ook nog werd aangereden, besliste er anders over. Nu wordt hij elfde waardoor hij in het BK aan het opklimmen is naar de podiumplaatsen.

In de MX2-klasse stond Mark Boot voor een zware opgave om met zijn tweetakt de strijd aan te gaan met de super motoren van de tegenstanders. Mark start echter prima in de eerste reeks en kijkt met lede ogen toe hoe zij concurrenten elkaar zelfs onderuitrijden om Mark voor te blijven. Ex-GP- Jonathan Banken is ongenaakbaar maar Mark pakt wel een knappe tweede plaats. In de slotreeks krijgen we een soort gelijk scenario maar deze maal begeeft de motor van Banken waardoor de strijd om de zege des te geviger wordt. Tot op de finishlijn blijft het spannend maar Mark wordt opnieuw tweede achter Greg Smets. Mark Boot wordt wel de nieuwe leider in het BK. Ook Alain Voermans is van de partij en Alain zet een fantastische manche neer. Op puur karakter rijdt hij zich zomaar in de BK-punten en pakt zelfs de reekszege in zijn categorie van de Nationalen MX2. De slotreeks wordt echter minder want het vat is duidelijk leeg en wanneer hij uiteindelijk ook nog eens tegen een paaltje rijdt, moet Alain het tempo laten zakken. OOk hij blijft in strijd om de titel in zijn categorie.

In de Mx1-klasse probeert Jochem Walckiers alles wat hij in mars heeft, eruit te halen maar Haacht wordt een ware off-day voor Jochem. De snelheid ligt loeiend hoog en het gvaar schuilt om iedere hoek waardoor Jochem op veiligheidmodus komt te rijden. Hij zou uiteindelijk elfde worden. Wie wel alle registers opentrekt is Donny Schmidt. Hij mist zijn start in de eerste reeks en brengt dan een scherpe inhaalrace tot aan de elfde plaats. Na de pauze was het dus hopen op een betere start en die komt er ook tot een tegenstander de omheining inknalt en daarbij een paaltje de omloop opvliegt. En wie rijdt er op dat paaltje, juist Donny Schmidt. Met een achterstand komt hij als allerlaatste door en knalt dan zomaar een helft van het peloton voorbij. Hij eindigt als tiende. Prima werd ook trouwens van onze supportrijder Steve Seronval die de zege maar net ontglipt in deze klasse na een klinkende reekszege in de eerste manche.

Colin De Poortere is dan weer aan het werk bij de VMCF in Wichelen en is niet meer van het podium af te branden. Colin wordt ondanks een slipper nog mooi derde bij de Junioren MX2.

Volgend weekend wordt een rustweekend of een trainingsweekend behalve voor Wouter Dormont. Onze 125 cc-nieuwkomer mag aan de slag in Lommel voor de EK-kwalificatie wedstrijd die trouwens ook meetelt voor het BK. Duimen maar.

 

Bryan Maes 1+2=1

Wouter Dormont 5+11=9

Colin De Poortere 3+3=3 (VMCF)

Mark Boot 2+2=2

Alain Voermans 17+17=18

Jochem Walckiers 11+12=11

Donny Schmidt 12+11=10

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.

VMCF te Axel

Op het RES-circuit van Axel kwamen een massa rijders opdagen voor deze VMCF-wedstrijd. Wij waren er met een beperkte delegatie aanwezig door het erg drukke programma. Colin De Poortere pakte een mooie podiumplaats bij de Junioren voor Wouter Dormont. Bij de inters reed Mark Boot iedereen op een hoopje in de beide reeksen waardoor het een meer dan leuk weekend werd in Zeeland.