Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

14/04/2019 : BK te Haacht

Tweemaal podium tijdens de BK-proef

 

Zoals gewoonlijk kon de VLM-federatie opnieuw een vlekkeloze organisatie voorleggen in Haacht. De omloop zorgde wel even voor kopzorgen want door de nachtvorst lag de omloop er razendsnel en betonhard bij. Het zou dus zaak worden om het koppie erbij te houden en vooral naast de gemene putten te rijden die in het circuit kwamen te liggen en dat allemaal op topsnelheid.

In de 85 cc-klasse werden we meteen verrast door onze Bryan Maes. De kleinste Mikkola-piloot heeft er enkele harde weken opzitten in Frankrijk en bij de VMCF-beloften en werd voor het harde werk in Haacht beloond. Bryan zou een reekszege en een tweede plaats optekenen waardoor hij zijn eerste BK-proef uit zijn loopbaan op zijn rekening mocht bijschrijven. Titelverdediger Noach Deboutez en Hugo Stiennes zagen onze Bryan slechts 's avonds terug op het podium.

In de 125 cc-klasse stond Wouter Dormont dus alleen aan de start. Onze nieuwkomer deed een super inspanning in de eerste reeks. Wouter reed zomaar naar een vijfde plaats in een schitterende eerste reeks. In de slotreeks leek hij de stunt nog eens over te doen maar een valpartij waarbij hij ook nog werd aangereden, besliste er anders over. Nu wordt hij elfde waardoor hij in het BK aan het opklimmen is naar de podiumplaatsen.

In de MX2-klasse stond Mark Boot voor een zware opgave om met zijn tweetakt de strijd aan te gaan met de super motoren van de tegenstanders. Mark start echter prima in de eerste reeks en kijkt met lede ogen toe hoe zij concurrenten elkaar zelfs onderuitrijden om Mark voor te blijven. Ex-GP- Jonathan Banken is ongenaakbaar maar Mark pakt wel een knappe tweede plaats. In de slotreeks krijgen we een soort gelijk scenario maar deze maal begeeft de motor van Banken waardoor de strijd om de zege des te geviger wordt. Tot op de finishlijn blijft het spannend maar Mark wordt opnieuw tweede achter Greg Smets. Mark Boot wordt wel de nieuwe leider in het BK. Ook Alain Voermans is van de partij en Alain zet een fantastische manche neer. Op puur karakter rijdt hij zich zomaar in de BK-punten en pakt zelfs de reekszege in zijn categorie van de Nationalen MX2. De slotreeks wordt echter minder want het vat is duidelijk leeg en wanneer hij uiteindelijk ook nog eens tegen een paaltje rijdt, moet Alain het tempo laten zakken. OOk hij blijft in strijd om de titel in zijn categorie.

In de Mx1-klasse probeert Jochem Walckiers alles wat hij in mars heeft, eruit te halen maar Haacht wordt een ware off-day voor Jochem. De snelheid ligt loeiend hoog en het gvaar schuilt om iedere hoek waardoor Jochem op veiligheidmodus komt te rijden. Hij zou uiteindelijk elfde worden. Wie wel alle registers opentrekt is Donny Schmidt. Hij mist zijn start in de eerste reeks en brengt dan een scherpe inhaalrace tot aan de elfde plaats. Na de pauze was het dus hopen op een betere start en die komt er ook tot een tegenstander de omheining inknalt en daarbij een paaltje de omloop opvliegt. En wie rijdt er op dat paaltje, juist Donny Schmidt. Met een achterstand komt hij als allerlaatste door en knalt dan zomaar een helft van het peloton voorbij. Hij eindigt als tiende. Prima werd ook trouwens van onze supportrijder Steve Seronval die de zege maar net ontglipt in deze klasse na een klinkende reekszege in de eerste manche.

Colin De Poortere is dan weer aan het werk bij de VMCF in Wichelen en is niet meer van het podium af te branden. Colin wordt ondanks een slipper nog mooi derde bij de Junioren MX2.

Volgend weekend wordt een rustweekend of een trainingsweekend behalve voor Wouter Dormont. Onze 125 cc-nieuwkomer mag aan de slag in Lommel voor de EK-kwalificatie wedstrijd die trouwens ook meetelt voor het BK. Duimen maar.

 

Bryan Maes 1+2=1

Wouter Dormont 5+11=9

Colin De Poortere 3+3=3 (VMCF)

Mark Boot 2+2=2

Alain Voermans 17+17=18

Jochem Walckiers 11+12=11

Donny Schmidt 12+11=10

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.