Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

31/03/2019 : FFM in Fontaine les Croisilles/Wachtebeke

Succes bij VMCF, moeilijk in Frankrijk

Onze rijders bij de VMCF-federatie verkeerden duidelijk in een superdag want alle drie de rijders eindigden op het pdoim. Mark Boot reed de inters op achterstand in de beide reeksen en bleef zelfs de MX1-piloten voor. Dailey Van De Ketterij reed een super eerste manche en eindigde op een keurige derde plaats met zijn 125 cc-motor bij de Nationalen MX2. Bij de Junioren Mx2 tenslotte heeft ook Colin De Poortere zijn eerste podium te pakken want hij eindigde erg mooi als tweede.

In Frankrijk moest de rest van de groep aan de slag in Fontaine Les Croisilles. Het betere springwerk werd hier zeker beloond. Kristof Van Vaerenbergh moeten we hier missen door zijn knieblessure maar de rest van de squad is wel aanwezig. Donny Schmidt rijdt met een kleine breuk in de duim maar pakt toch zijn eerste top tien in Frankrijk. Voor Jochem Walckiers werd het weekend dan weer een ramp. Na een harde val in de eerste ronde blesseerde Jochem zich aan de voet en kwam de motor ook zwaar beschadigd uit de strijd. Interim mecano Peter Maes wist meteen wat doen. Jochem zou een lastige dag uiteindelijk afsluiten als vijftiende.

Onze jonkies komen ook op dreef. Vooral in de slotreeks lijkt alles beter te lukken. Bryan Maes klimt weer wat plaatsen in de tussenstand na een super slotreeks die hij als zesde wist te beëindigen. Ook 125 cc-er Wouter Dormont lijkt weer zijn oude niveau terug te vinden want ook hij pakte een prima zevende plaats in Fontaine.

Volgend weekend even rust voor velen terwijl de anderen naar de VMCF trekken in Paal. Uitkijken naar het beloftendebuut van Bryan Maes en het juniordebuut van Wouter Dormont in Paal. Tot dan.

 

 

Results

Bryan Maes 9+7=9

Wouter Dormont 9+6=7

Dailey Van De Ketterij 2+3=3

Colin De Poortere 3+2=2

Jochem Walckiers 20+11=15

Donny Schmidt 8+10=10

Mark Boot 1+1=1

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.