Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

24/03/2019 : FFM te Gouy-en-Artois

Pechvol begin in Frankrijk

 

Het deelnemersveld in het Franse Gouy en Artois mocht er zeker zijn. Alle reeksen waren zo goed als volledig volzet waardoor het duidelijk werd dat dit een pittige kluif zou worden. De trainingen en de chrono verliep prima al werd Jochem Walckiers wel tussendoor ziek waardoor zijn kansen al meteen gehalveerd werden. In de 85 cc-klasse kent Bryan Maes een prima eerste manche. Onze kleinste telg rijdt een super manche en pakt een onverhoopte zesde plaats. NA de pauze lukt het minder want na een slechte start raakt Bryan nooit in zijn ritme. Meer dan een elfde plaats zit er dan ook niet in.

Ook in de 125 cc -klasse staan er meer dan veertig rijders aan de start. Wouter Dormont weet dus meteen waar hij aan toe is. Daarenboven speelt de tijd in zijn nadeel want de piloten rijden een eerste manche over meer dan 26 minuten. Wouter bijt echter op zijn tanden en pakt een mooie zestiende plaats. Na de pauze zou het nog beter gaan want na een prima start, krijgen ze Wouter zelfs niet meer uit de top tien. Met een negende plaats is het duidelijk dat de goede afstelling van de motor eindelijk gevonden is.

In de 250 cc-klasse rijdt Kristof Van Vaerenbergh de tegenstand op een hoopje. Enkel de Franse superbelofte Coupillon zorgt voor tegenstand maar als deze met een lekke band aan de kant moet, ligt er niets meer in de weg van Stoffel om de eerste zege te boeken. Ook na de pauze rijdt hij zo weg van de tegenstand ondanks een meer dan pittig duel. De eerste Mikkola-zege in het buitenland is meteen een feit. Spijtig loopt het voor Kristof grondig verkeerd tijdens de superfinale waar hij onschuldig ten val komt maar wel voor een ernstige knieblessure wordt gevreesd.

In de 500 cc-klasse start Jochem Walckiers ziek aan de opdracht. Onze KTM-rijder start schitterend maar moet dan het tempo laten zakken. Hij wordt nog mooi zevende en wordt daarbij van kort gevolgd door Donny Schmidt die ook al prima op dreef was. Donny wordt elfde. In de slotreeks is het allemaal een pak minder. Vooral de start loopt verkeerd af met Gaetan Minique die ten val komt en daarbij ook Donny Schmidt onderuit trekt. Donny kan pas veel later zijn weg verder zetten met een handblessure waardoor hij in de slotronde zelfs nog eens onderuit gaat. Ook hij trekt deze week met een bang hartje naar de dokter. Jochem Walckiers kent maar een middelmatige start en in tegenstelling tot de eerste reeks, kan Jochem deze maal geen vuist meer maken. Volledig leeggereden pakt hij toch nog een mooie tiende plaats.

De rest van de troepen trokken naar de VMCF in Lille waar Mark Boot nog maar eens voor het spektakel zorgde. Daar de vele rijders voor tijdsnood zorgden, werden de Nationalen en de Inters samen het circuit opgestuurd waardoor Mark pas als 42ste naar het starthekken mocht trekken. Dat hij nog een dubbele zege pakte is dus meer dan knap te noemen. Dailey Vandeketterij start voor het eerst tussen de inters en pakte op zijn kleine 125 cc-brommer een super derde plaats bij de Nationalen 250cc. Colin De Poortere is pas toe aan zijn eerste wedstrijd en dat laat zich voelen. Colin is bijzonder snel maar de laatste rondjes zijn er steeds te veel aan maar toch kan ook hij tevreden terugkijken op een mooie zesde plaats in zijn eerste race bij de Junioren.

 

Results

Bryan Maes 8

Jochem Walckiers 10

Donny Schmidt 18

Wouter Dormont 12

Kristof Van Vaerenbergh 1

VMCF Te Lille

Mark Boot 1

Dailey Van De Ketterij 3

Colin De Poortere 6

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.