Racereports

24/03/2019 : FFM te Gouy-en-Artois

Pechvol begin in Frankrijk

 

Het deelnemersveld in het Franse Gouy en Artois mocht er zeker zijn. Alle reeksen waren zo goed als volledig volzet waardoor het duidelijk werd dat dit een pittige kluif zou worden. De trainingen en de chrono verliep prima al werd Jochem Walckiers wel tussendoor ziek waardoor zijn kansen al meteen gehalveerd werden. In de 85 cc-klasse kent Bryan Maes een prima eerste manche. Onze kleinste telg rijdt een super manche en pakt een onverhoopte zesde plaats. NA de pauze lukt het minder want na een slechte start raakt Bryan nooit in zijn ritme. Meer dan een elfde plaats zit er dan ook niet in.

Ook in de 125 cc -klasse staan er meer dan veertig rijders aan de start. Wouter Dormont weet dus meteen waar hij aan toe is. Daarenboven speelt de tijd in zijn nadeel want de piloten rijden een eerste manche over meer dan 26 minuten. Wouter bijt echter op zijn tanden en pakt een mooie zestiende plaats. Na de pauze zou het nog beter gaan want na een prima start, krijgen ze Wouter zelfs niet meer uit de top tien. Met een negende plaats is het duidelijk dat de goede afstelling van de motor eindelijk gevonden is.

In de 250 cc-klasse rijdt Kristof Van Vaerenbergh de tegenstand op een hoopje. Enkel de Franse superbelofte Coupillon zorgt voor tegenstand maar als deze met een lekke band aan de kant moet, ligt er niets meer in de weg van Stoffel om de eerste zege te boeken. Ook na de pauze rijdt hij zo weg van de tegenstand ondanks een meer dan pittig duel. De eerste Mikkola-zege in het buitenland is meteen een feit. Spijtig loopt het voor Kristof grondig verkeerd tijdens de superfinale waar hij onschuldig ten val komt maar wel voor een ernstige knieblessure wordt gevreesd.

In de 500 cc-klasse start Jochem Walckiers ziek aan de opdracht. Onze KTM-rijder start schitterend maar moet dan het tempo laten zakken. Hij wordt nog mooi zevende en wordt daarbij van kort gevolgd door Donny Schmidt die ook al prima op dreef was. Donny wordt elfde. In de slotreeks is het allemaal een pak minder. Vooral de start loopt verkeerd af met Gaetan Minique die ten val komt en daarbij ook Donny Schmidt onderuit trekt. Donny kan pas veel later zijn weg verder zetten met een handblessure waardoor hij in de slotronde zelfs nog eens onderuit gaat. Ook hij trekt deze week met een bang hartje naar de dokter. Jochem Walckiers kent maar een middelmatige start en in tegenstelling tot de eerste reeks, kan Jochem deze maal geen vuist meer maken. Volledig leeggereden pakt hij toch nog een mooie tiende plaats.

De rest van de troepen trokken naar de VMCF in Lille waar Mark Boot nog maar eens voor het spektakel zorgde. Daar de vele rijders voor tijdsnood zorgden, werden de Nationalen en de Inters samen het circuit opgestuurd waardoor Mark pas als 42ste naar het starthekken mocht trekken. Dat hij nog een dubbele zege pakte is dus meer dan knap te noemen. Dailey Vandeketterij start voor het eerst tussen de inters en pakte op zijn kleine 125 cc-brommer een super derde plaats bij de Nationalen 250cc. Colin De Poortere is pas toe aan zijn eerste wedstrijd en dat laat zich voelen. Colin is bijzonder snel maar de laatste rondjes zijn er steeds te veel aan maar toch kan ook hij tevreden terugkijken op een mooie zesde plaats in zijn eerste race bij de Junioren.

 

Results

Bryan Maes 8

Jochem Walckiers 10

Donny Schmidt 18

Wouter Dormont 12

Kristof Van Vaerenbergh 1

VMCF Te Lille

Mark Boot 1

Dailey Van De Ketterij 3

Colin De Poortere 6

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.

VMCF te Axel

Op het RES-circuit van Axel kwamen een massa rijders opdagen voor deze VMCF-wedstrijd. Wij waren er met een beperkte delegatie aanwezig door het erg drukke programma. Colin De Poortere pakte een mooie podiumplaats bij de Junioren voor Wouter Dormont. Bij de inters reed Mark Boot iedereen op een hoopje in de beide reeksen waardoor het een meer dan leuk weekend werd in Zeeland.