Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

10/03/2019 : BK te Stekene

De revanche van Boot en Van De ketterij

 

Je moet het circuit van Stekene hoog inschatten want ondanks de regen van de voorbije weken lag de omloop er perfect bij. De gastheer was deze maal de MCLB-federatie en het werd een beetje een vreemd weekend. Na de supergeslaagde samenwerking met de VLM in Lommel, was het nu een beetje zoeken in de organisatie die helemaal anders was dan in Lommel. Zo reden de Beloften op zaterdag en verliep de inschrijving ook vrij vreemd maar op het eind kwam toch alles in orde.

Bryan Maes moest dus op zaterdag de omloop op in de 85 cc-klasse en opnieuw was er een ruime belangstelling. In deze klasse blijkt het nieuwe BK dus een echte voltreffer. Bryan strijdt stevig mee in de top tien maar komt in de laatste ronde twee maal ten val. Zo zette hij dus niet het resultaat op de tabellen die hij verdiende maar met zijn zevende plaats schuift hij toch weer enkele plaatsen vooruit in de tussenstand.

Bij de 125 cc klasse gaat Dailey Van De Ketterij voluit voor de zege. Een slechte start zorgt er echter voor dat hij steeds moest gaan achtervolgen. Hij lukt toch nog een mooie derde plaats en lijkt dus klaar voor het grote werk dat eraan komt. Nieuwkomer Wouter Dormont rijdt voor het eerst in zijn nieuwe uitrusting voor zijn thuispubliek en Wouter wordt in de eerste manche stijf van de zenuwen pas als elfde afgevlagd. Na tussenkomst van Brick Schelfaut en Andre Vynkcier zien we echter een andere Wouter aan het werk in de slotreeks waardoor hij prima als zevende door de finish komt.

In de MX2-klasse heeft Mark Boot zijn zinnen gezet op deze race en dat hebben ze meteen mogen ondervinden. Mark komt na twee ronden aan de leiding en lijkt de zege binnen te halen tot Mattis Meerschout in de laatste ronde komt aansluiten. Door de enorme windstoten komt het tot een onopzettelijke hapering tussen de beide rijders waardoor Mark pas als tweede over de finish komt. De ontgoocheling maakt snel plaats voor verbetenheid in de slotreeks want Mark rijdt de tegenstand in de slotreeks op een hoopje. De eerste zege in het BK is meteen een feit. Kristof Van Vaerenbergh is in voorbereiding voor de Franse races en dan komt het zwarte zand van Steken uiteraard ongelegen. Ondanks een val in de eerste ronde weet Stoffel toch een achtste plaats uit de brand te slepen. De pechvogel van Stekene is echter Alain Voermans. De aanstaande papa viel opnieuw op zijn reeds gehavende knie maar hij op karakter een elfde plaats kon opeisen.

In de 500 cc klasse staat Jochem Walckiers ziek aan de start. Onze nationale kampioen laat zich echter opmerken door zijn vechtlust. Zelfs in de laatste bocht kan hij nog een plaatsje winnen en eindigt als zevende. Donny schmidt sukkelt opnieuw met de bloedwaarden. Hij probeert toch nog enkele punten te pakken en dat lijkt te lukken tot hij in de slotreeks in het achterwiel van Dylan Mayne terecht komt. Met een gescheurde trui en flink wat kneuzingen aan de rug komt hij als vijftiende over de finish.

Volgend weekend staat een grote afspraak op het programma in Axel want dan begint voor ons het internationaal gebeuren met het Nederlandse kampioenschap. De anderen gaan trainen ter voorbereiding van de opening van het Franse kampioenschap de week nadien in Gouy en Artois. Colin De Poortere start volgend weekend ook aan zijn seizoen in Lommel.

 

 

Results

Bryan Maes 7+9=7

Dailey Van De Ketterij 2+3=3

Wouter Dormont 11+7=8

Alain Voermans 7+15=11

Kristof Van Vaerenbergh 6+10=8

Mark Boot 2+1=1

Jochem Walckiers 8+7=7

Donny Schmidt 15+17=15

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.