Racereports

10/03/2019 : BK te Stekene

De revanche van Boot en Van De ketterij

 

Je moet het circuit van Stekene hoog inschatten want ondanks de regen van de voorbije weken lag de omloop er perfect bij. De gastheer was deze maal de MCLB-federatie en het werd een beetje een vreemd weekend. Na de supergeslaagde samenwerking met de VLM in Lommel, was het nu een beetje zoeken in de organisatie die helemaal anders was dan in Lommel. Zo reden de Beloften op zaterdag en verliep de inschrijving ook vrij vreemd maar op het eind kwam toch alles in orde.

Bryan Maes moest dus op zaterdag de omloop op in de 85 cc-klasse en opnieuw was er een ruime belangstelling. In deze klasse blijkt het nieuwe BK dus een echte voltreffer. Bryan strijdt stevig mee in de top tien maar komt in de laatste ronde twee maal ten val. Zo zette hij dus niet het resultaat op de tabellen die hij verdiende maar met zijn zevende plaats schuift hij toch weer enkele plaatsen vooruit in de tussenstand.

Bij de 125 cc klasse gaat Dailey Van De Ketterij voluit voor de zege. Een slechte start zorgt er echter voor dat hij steeds moest gaan achtervolgen. Hij lukt toch nog een mooie derde plaats en lijkt dus klaar voor het grote werk dat eraan komt. Nieuwkomer Wouter Dormont rijdt voor het eerst in zijn nieuwe uitrusting voor zijn thuispubliek en Wouter wordt in de eerste manche stijf van de zenuwen pas als elfde afgevlagd. Na tussenkomst van Brick Schelfaut en Andre Vynkcier zien we echter een andere Wouter aan het werk in de slotreeks waardoor hij prima als zevende door de finish komt.

In de MX2-klasse heeft Mark Boot zijn zinnen gezet op deze race en dat hebben ze meteen mogen ondervinden. Mark komt na twee ronden aan de leiding en lijkt de zege binnen te halen tot Mattis Meerschout in de laatste ronde komt aansluiten. Door de enorme windstoten komt het tot een onopzettelijke hapering tussen de beide rijders waardoor Mark pas als tweede over de finish komt. De ontgoocheling maakt snel plaats voor verbetenheid in de slotreeks want Mark rijdt de tegenstand in de slotreeks op een hoopje. De eerste zege in het BK is meteen een feit. Kristof Van Vaerenbergh is in voorbereiding voor de Franse races en dan komt het zwarte zand van Steken uiteraard ongelegen. Ondanks een val in de eerste ronde weet Stoffel toch een achtste plaats uit de brand te slepen. De pechvogel van Stekene is echter Alain Voermans. De aanstaande papa viel opnieuw op zijn reeds gehavende knie maar hij op karakter een elfde plaats kon opeisen.

In de 500 cc klasse staat Jochem Walckiers ziek aan de start. Onze nationale kampioen laat zich echter opmerken door zijn vechtlust. Zelfs in de laatste bocht kan hij nog een plaatsje winnen en eindigt als zevende. Donny schmidt sukkelt opnieuw met de bloedwaarden. Hij probeert toch nog enkele punten te pakken en dat lijkt te lukken tot hij in de slotreeks in het achterwiel van Dylan Mayne terecht komt. Met een gescheurde trui en flink wat kneuzingen aan de rug komt hij als vijftiende over de finish.

Volgend weekend staat een grote afspraak op het programma in Axel want dan begint voor ons het internationaal gebeuren met het Nederlandse kampioenschap. De anderen gaan trainen ter voorbereiding van de opening van het Franse kampioenschap de week nadien in Gouy en Artois. Colin De Poortere start volgend weekend ook aan zijn seizoen in Lommel.

 

 

Results

Bryan Maes 7+9=7

Dailey Van De Ketterij 2+3=3

Wouter Dormont 11+7=8

Alain Voermans 7+15=11

Kristof Van Vaerenbergh 6+10=8

Mark Boot 2+1=1

Jochem Walckiers 8+7=7

Donny Schmidt 15+17=15

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.

VMCF te Axel

Op het RES-circuit van Axel kwamen een massa rijders opdagen voor deze VMCF-wedstrijd. Wij waren er met een beperkte delegatie aanwezig door het erg drukke programma. Colin De Poortere pakte een mooie podiumplaats bij de Junioren voor Wouter Dormont. Bij de inters reed Mark Boot iedereen op een hoopje in de beide reeksen waardoor het een meer dan leuk weekend werd in Zeeland.