Volgende races


21/06/2020 : VMCF Paal

28/06/2020 : VMCF Lommel/Fr Duinkerque

05/07/2020 : BK Tessenderlo/FFM Rozoy

02/08/2020 : Tessenderlo

09/08/2020 : Lommel

Racereports

14/10/2018 : ONK te Axel

Startvalpartij nekt Mark Boot

 

De finale van het Nederlandse kampioenschap werd dit jaar verreden op onze thuisbaan in Axel en een drietal van onze rijders kwamen dan ook in actie tegen de elite van het Nederlandse motorcrossgebeuren.

Mark Boot opende sterk met een vierde plaats in de eerste manche waardoor de verwachtingen voor de slotreeks hoog gespannen stonden. Maar een valpartij in de start deed alle hoop meteen in rook opgaan. Mark reed wel nog een sterke inhaalrace en werd uiteindelijk nog negende waardoor hij de zesde plaats pakte in deze finale-wedstrjid.

Onze jonkies Bryan Maes en Dailey Van De Ketterij deden beiden ervaring op in dit internationaal deelnemersveld. Bryan pakte een 22ste plaats in de 85 cc-klasse terwijl Dailey als vijftiende over de finish kwam in de 125 cc-klasse. Daags voordien was Dailey Van De Ketterij reeds derde geworden in de strandrace van Zoutelande waardoor zijn weekend zowiezoo geslaagd was.

 

Results

Mark Boot 4+9=6

Bryan Maes 24+21=22

Dailey Vandeketterij 16+17=15

Dailey Vandeketterij strandrace Zouteland 3

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.