Volgende races


01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

22/03/2020 : BK te Lummen

29/03/2020 : VMCF Vollezele/NL Harfsen/FR Blargies

05/04/2020 : VMCF Rummen/FR Plomion

12/04/2020 : BK te Heusden

13/04/2020 : NL Oldenbroek

19/04/2020 : VMCF te Wichelen/FR Ribecourt

26/04/2020 : VMCF te Genk

Racereports

07/10/2018 : Toekomstbeker Baisieux

Mark Boot en Jochem Walckiers op het podium

 

Het schitterende circuit van Baisieux lag er opnieuw fantastisch bij maar net zoals de vorige jaren waren er opnieuw meer buitenlandse rijders aanwezig dan Belgen. Een erg vreemd fenomeen waarbij de Belgische jeugd blijkbaar een confrontatie met de andere jeugdrijders niet zag zitten.

De die-hard Mikkola-rijder waren uiteraard wel aanwezig en Bryan Maes deed een pak ervaring op dit weekend. Hij reed zich ondanks een val naar een knappe zevende plaats en werd daarmee de vierde Belg in het klassement. Daardoor mocht Bryan ook deelnemen aan de toekomstbeker waar de beste jeugdrijders van Europa aan de start stonden. Bryan zou tussen die toppers een 37ste plaats pakken en reed manche na manche steeds sneller op dit enorm moeilijke circuit.

Mark Boot stond aan de start bij de MX2 en weer liet de achterrem hem in de steek. Toch kon Mark nog een mooie reekszege boeken en werd hij uiteindelijk tweede in de eindstand van de MX2-klasse. Kristof Van Vaerenbergh werd mooi zevende en Alain Voermans die in de slotreeks zwaar ten val kwam, pakte nog een vijftiende plaats.

In de MX1-klasse streed Jochem Walckiers voor de zege maar een valpartij in de start zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats bleef steken.

Results

Bryan Maes 7

Bryan Maes 37 (toekomstbeker)

Mark Boot 1+2=2

Kristof Van Vaerenbergh 7+7=7

Alain Voermans 11+18=15

Jochem Walckiers 4+2=2

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 03 April 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.