Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

09/09/2018 : BK te Orp-Le-Grand

Tweede titel is binnen

Het wordt een superjaar 2018 want alle verwachtingen lijken te worden overtroffen. Nadat we in Wachtebeke reeds zeker waren van de titel bij de Junioren met Matteo Puffet zette ook Jochem Walckiers zijn naam in gouden letters op het kampioenenboek bij de Nationalen 500 cc. Jochem moet in Lummen nog enkel van start gaan en dan is de zaak geklonken. Eindelijk loon naar werken.

Het mooie circuit van Orp-Le-Grand lag er moeilijker bij dan de andere jaren en vooral onze jongelui hadden het dan ook moeilijk in Waals-Brabant. De voorlaatste BK-proef werd echter een mooi succes en als in Lummen ook Mark Boot nog de intertitel kan pakken, tekenen we voor het beste seizoen ooit.

In Orp leek Bryan Maes wat door de beste krachten heen. Voor Bryan was het de tweede race in twee dagen want daags voordien had onze Husky-rijder nog twee reeksen gewonnen in Nederland maar in Orp zat hij er een beetje door. Tweemaal eindigde hij wel in de top tien en pakt zelfs enkele punten terug op de rijder die voorlopig vierde staat in het BK maar het was wel op puur karakter. Vooral in de slotreeks moest Bryan helemaal tot op de bodem om een mooie zevende plaats te pakken.

Ook Dailey Van De Ketterij had op zaterdag flink gas gegeven in Nederland maar in Orp kende onze Zeeuw een complete offday. Twee mislukte starts en een kapotte motor zorgden voor een dagje in mineur. De derde plaats in het BK zal hij dan ook in Lummen moeten veroveren maar dat is wel een omloop die hem beter zal liggen dan deze bergomloop in Orp.

Bij de Junioren 250 cc zette nieuwbakken kampioen Matteo Puffet probleemloos de beide reeksen op zijn naam. De dubbele reekszegesprak boekdelen want niemand eindigde binnen de dertig seconden van Matteo. Charly Colart was na de mindere prestaties van de vorige races weggezakt naar een vierde plaats in het BK maar in Orp stond hij er weer. Charly werd nu mooi vierde en klimt opnieuw naar de tweede plaats in het BK. We lijken op weg naar een Mikkola-dominatie in het BK met de eerste twee plaatsen voor onze rijders bij de Junioren.

In de 500 cc-klasse is er voorlopig minder goed nieuws te rapen want Melvin Clarinval verdient wel een pluim voor moed maar zijn weerbarstige schouder blijft voor problemen zorgen. Verder dan een tiende plaats komt Melvin niet maar hij blijft op een derde plaats in het BK.

Over naar de 250 cc topklasse waar Mark Boot in de derde bocht al pardoes omver gereden worden door één van de WK-rijders. Mark kan als allerlaatste aan de race beginnen en vliegt op de omloop die hij vroeger haatte. Hij wordt nog mooi vijfde. De slotreeks wordt nog beter want Mark zet zich rustig tussen de internationale rijders en pakt een mooi vierde plaats waardoor hij in Lummen in de eerste reeks reeds kan zijn van een nieuwe Belgische titel.

Bij de Nationalen is Kristof Van Vaerenbergh na vijf weken blessureleed opnieuw present en Stoffel was niet naar Orp gekomen om het peloton te vullen. Hij wordt onverwacht vierde na een strijd op karakter. In zijn spoor volgt ook al de prima rijdende Alain Voermans die blijft verbazen bij de Nationalen met een zesde plaats.

De topklasse 500 cc wordt deze maal aangevuld met een vijftal WK-rijders waardoor Roy Sillien voor een zware opdracht komt te staan. Roy doet wat van hem verwacht wordt en ondanks een kapotte bril kan hij zelfs enkele punten pikken van de BK-leider. Roy zou uiteindelijk zevende worden waardoor hij zelfs nog een waterkansje heeft op de titel maar dan zou uiteraard een half mirakel zijn.

Bij de Nationalen kon Jochem Walckiers in Orp eindelijk de titel pakken. Jochem was netjes op weg om met Jerome Benonit de reeks te overheersen tot een lekke band roet in het eten kwam gooien. Jerome Benonit is nu echt op dreef en wint zo de beide reeksen in Orp. Jochem Walckiers had echter voldoende met zijn tweede plaats in de slotreeks om de titel in te rijven. Met Jerome Benonit op twee en misschien nog de zieke Donny Schmidt op een derde plaats zou een volledig Mikkola-podium er zelfs nog inzitten. Kan het nog mooier ? Hopelijk zien onze sponsors dat ook in zodat we deze groep bij elkaar kunnen voor 2019.

 

In de rand kunnen we nog melden dat Colin De Poortere de Beloften van de VMCF-amateurfederatie op een hoopje reed en in Kersbeek de beide reeksen wist te winnen. Als klein toetje van een meer dan geslaagd seizoen.

 

 

Results

Bryan Maes 10+7=8

Melvin Clarinval 11+10=10

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 5+6=4

Dailey Van De Ketterij 6+9=7

Roy Sillien 10+8=7

Mark Boot 5+4=5

Alain Voermans 6+6=6

Kristof Van Vaerenbergh 5+5=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 7+2=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.