09/09/2018 : BK te Orp-Le-Grand

Tweede titel is binnen

Het wordt een superjaar 2018 want alle verwachtingen lijken te worden overtroffen. Nadat we in Wachtebeke reeds zeker waren van de titel bij de Junioren met Matteo Puffet zette ook Jochem Walckiers zijn naam in gouden letters op het kampioenenboek bij de Nationalen 500 cc. Jochem moet in Lummen nog enkel van start gaan en dan is de zaak geklonken. Eindelijk loon naar werken.

Het mooie circuit van Orp-Le-Grand lag er moeilijker bij dan de andere jaren en vooral onze jongelui hadden het dan ook moeilijk in Waals-Brabant. De voorlaatste BK-proef werd echter een mooi succes en als in Lummen ook Mark Boot nog de intertitel kan pakken, tekenen we voor het beste seizoen ooit.

In Orp leek Bryan Maes wat door de beste krachten heen. Voor Bryan was het de tweede race in twee dagen want daags voordien had onze Husky-rijder nog twee reeksen gewonnen in Nederland maar in Orp zat hij er een beetje door. Tweemaal eindigde hij wel in de top tien en pakt zelfs enkele punten terug op de rijder die voorlopig vierde staat in het BK maar het was wel op puur karakter. Vooral in de slotreeks moest Bryan helemaal tot op de bodem om een mooie zevende plaats te pakken.

Ook Dailey Van De Ketterij had op zaterdag flink gas gegeven in Nederland maar in Orp kende onze Zeeuw een complete offday. Twee mislukte starts en een kapotte motor zorgden voor een dagje in mineur. De derde plaats in het BK zal hij dan ook in Lummen moeten veroveren maar dat is wel een omloop die hem beter zal liggen dan deze bergomloop in Orp.

Bij de Junioren 250 cc zette nieuwbakken kampioen Matteo Puffet probleemloos de beide reeksen op zijn naam. De dubbele reekszegesprak boekdelen want niemand eindigde binnen de dertig seconden van Matteo. Charly Colart was na de mindere prestaties van de vorige races weggezakt naar een vierde plaats in het BK maar in Orp stond hij er weer. Charly werd nu mooi vierde en klimt opnieuw naar de tweede plaats in het BK. We lijken op weg naar een Mikkola-dominatie in het BK met de eerste twee plaatsen voor onze rijders bij de Junioren.

In de 500 cc-klasse is er voorlopig minder goed nieuws te rapen want Melvin Clarinval verdient wel een pluim voor moed maar zijn weerbarstige schouder blijft voor problemen zorgen. Verder dan een tiende plaats komt Melvin niet maar hij blijft op een derde plaats in het BK.

Over naar de 250 cc topklasse waar Mark Boot in de derde bocht al pardoes omver gereden worden door één van de WK-rijders. Mark kan als allerlaatste aan de race beginnen en vliegt op de omloop die hij vroeger haatte. Hij wordt nog mooi vijfde. De slotreeks wordt nog beter want Mark zet zich rustig tussen de internationale rijders en pakt een mooi vierde plaats waardoor hij in Lummen in de eerste reeks reeds kan zijn van een nieuwe Belgische titel.

Bij de Nationalen is Kristof Van Vaerenbergh na vijf weken blessureleed opnieuw present en Stoffel was niet naar Orp gekomen om het peloton te vullen. Hij wordt onverwacht vierde na een strijd op karakter. In zijn spoor volgt ook al de prima rijdende Alain Voermans die blijft verbazen bij de Nationalen met een zesde plaats.

De topklasse 500 cc wordt deze maal aangevuld met een vijftal WK-rijders waardoor Roy Sillien voor een zware opdracht komt te staan. Roy doet wat van hem verwacht wordt en ondanks een kapotte bril kan hij zelfs enkele punten pikken van de BK-leider. Roy zou uiteindelijk zevende worden waardoor hij zelfs nog een waterkansje heeft op de titel maar dan zou uiteraard een half mirakel zijn.

Bij de Nationalen kon Jochem Walckiers in Orp eindelijk de titel pakken. Jochem was netjes op weg om met Jerome Benonit de reeks te overheersen tot een lekke band roet in het eten kwam gooien. Jerome Benonit is nu echt op dreef en wint zo de beide reeksen in Orp. Jochem Walckiers had echter voldoende met zijn tweede plaats in de slotreeks om de titel in te rijven. Met Jerome Benonit op twee en misschien nog de zieke Donny Schmidt op een derde plaats zou een volledig Mikkola-podium er zelfs nog inzitten. Kan het nog mooier ? Hopelijk zien onze sponsors dat ook in zodat we deze groep bij elkaar kunnen voor 2019.

 

In de rand kunnen we nog melden dat Colin De Poortere de Beloften van de VMCF-amateurfederatie op een hoopje reed en in Kersbeek de beide reeksen wist te winnen. Als klein toetje van een meer dan geslaagd seizoen.

 

 

Results

Bryan Maes 10+7=8

Melvin Clarinval 11+10=10

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 5+6=4

Dailey Van De Ketterij 6+9=7

Roy Sillien 10+8=7

Mark Boot 5+4=5

Alain Voermans 6+6=6

Kristof Van Vaerenbergh 5+5=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 7+2=4

 

 

Piloten

Nieuws

Ontknoping BK in zicht

Volgend weekend trekken we naar het schitterende circuit van Orp-Le-Grand. Op het programma de voorlaatste proef voor het BK. We maken kans op maar liefst drie titels dit jaar waarbij Matteo Puffet nu reeds zeker is van de nationale titel. In dezelfde klasse staat Charly Colart voor een moeilijk opdracht want hij staat nu vierde op nauwelijks 17 punten van de tweede plaats in het BK.

Bij de Jeugd staat onze Bryan Maes voorlopig op een mooie vijfde plaats op slechts één puntje van plaats nummer 4. Een mooi debuut dus. In de 125 cc-klasse is Dailey Van De Ketterij dan weer opgeklommen naar de derde plaats en bestaat er zelfs nog een kleine kans op plaats nummer twee. Ook Melvin Clarinval staat in de 500 cc-klasse mee vooraan als derde. Benieuwd of zijn schouder het uithoudt in Orp.

Bij de nationalen 250 cc rijdt Stoffel Van Vaerenbergh wellicht opnieuw na zijn beenbreuk. Hij staat derde op nauwelijks 4 punten van de tweede plaats. Ook Alain Voermans pakte dit jaar tegen de verwachtingen in een knappe vijfde plaats.  In de 500 cc-klasse heeft Jochem Walckiers dan weer voldoende aan een dubbele tweede plaats om vroegtijdig kampioen van Belgie te worden bij de Nationalen. Jerome Benonit is zeker van de vice-titel terwijl Donny schmidt bang zal moeten afwachten. Hij staat voorlopig derde maar moet in Orp forfait geven wegens ziekte.

Bij de grote kanonnen zal Mark Boot wellicht moeten wachten op de finale in Lummen om zeker te zijn van de tweede titel bij de elite 250 cc. Roy Sillien tot slot is reeds zeker van de vice-titel maar heeft nog een kleine kans op de titel maar dan mag hij zondag geen punten verliezen tegenover leider Dietger Damiaens.

Succes voor Benonit

Tijdens de VMCF-wedstrijd in Huldenberg is Jerome Benonit erin geslaagd om zijn superconditie verder uit te bouwen. Bij de inters werd hij knap tweede achter Frederic Weigert. Pech was er voor onze andere rijders met mechanische pech voor Roy Sillien die eerst een tweede plaats pakte en daarna met een geplooide remschijf uitgeschakeld werd na een hapering in de start. Jochem Walckiers kende een pechweekend want na een lekke band in de eerste reeks kreeg Jochem te maken met een val in de start van de slotreeks. Nog slechter verging het Colin de Poortere die in de slotreeks bij de Beloften ten val kwamen daarbij wellicht een vinger brak. Volgend weekend opnieuw een gesplitst weekend in Zegelsgem en in Paal-Beringen.

Podia voor De Poortere en Vd Ketterij

Tijdens de VMCF-wedstrijd van Koningshooikt pakte Colin De Poortere nog maar eens een zege bij de Beloften. Ook Dailey Van de Ketterij steekt in de bloedvorm. Hij was bij de Junioren wel de snelste maar kende een mislukte start in de slotreeks waardoor hij als tweede eindigde. Minder goed nieuws van Kristof Van Vaerenbergh die tijdens de vrije trainingen overhoopt werd gereden door een hobbyrijder en met een pijnlijke knie richting ziekenhuis trok.

Drukke periode komt eraan

Volgend weekend start een erg drukke periode voor onze rijders. Dit weekend hebben we een laatste voorbereidingswedstrijd bij de VMCF in Koningshooikt en op 15 augustus trekken we naar Balen voor een BK-proef. Op 19 augustus kunnen opnieuw voor de BK-punten strijden in Wachtebeke.

Uit de ziekenboeg voorlopig weinig goed nieuws te melden. Melvin Clarinval blijft met de schouder en de knie sukkelen terwijl Donny Schmidt een handblessure heeft opgelopen die hem wellicht enkele weken aan de kant zal zetten. Ook Jerome Benonit is nog niet te problemen. Niet de geblesseerde bil maar wel een erg zware hersenschudding houdt hem voorlopig aan de kant. Beter nieuws is er dan weer van Roy Sillien die dankszij VB-racing zijn seizoen toch kan afwerken en Jochem Walckiers en Mark Boot  die genezen blijken van hun respectivelijke voet-en armblessure.

Belangrijke BK proef Hasselt

Volgend weekend trekken we naar de Runksterkiezel in Hasselt voor een nieuwe BK-proef in Hasselt. Bij Kristof Santermans is alles zoals gewoonlijk picobello in orde en het wordt de laatste confrontatie voor het verlof. Mark Boot, Matteo Puffet, Kristof Van Vaerenbergh, Roy Sillien en ons trio Donny Schmidt, Jochem Walckiers en Jerome Benonit gaan resoluut voor de Belgische titel in hun klasse terwijl Bryan Maes, Melvin Clarinval, Dailey Van De Ketterij, Charly Colart en Alain Voermans nog in strijd voor het BK-podium. Het wordt ook uitkijken naar onze man in vorm, Colin de Poortere die reeds enkele amateurzeges te pakken heeft dit jaar. Nog even het mes tussen de tanden en dan op verlof.