Volgende races


01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

22/03/2020 : BK te Lummen

29/03/2020 : VMCF Vollezele/NL Harfsen/FR Blargies

05/04/2020 : VMCF Rummen/FR Plomion

12/04/2020 : BK te Heusden

13/04/2020 : NL Oldenbroek

19/04/2020 : VMCF te Wichelen/FR Ribecourt

26/04/2020 : VMCF te Genk

Racereports

09/09/2018 : BK te Orp-Le-Grand

Tweede titel is binnen

Het wordt een superjaar 2018 want alle verwachtingen lijken te worden overtroffen. Nadat we in Wachtebeke reeds zeker waren van de titel bij de Junioren met Matteo Puffet zette ook Jochem Walckiers zijn naam in gouden letters op het kampioenenboek bij de Nationalen 500 cc. Jochem moet in Lummen nog enkel van start gaan en dan is de zaak geklonken. Eindelijk loon naar werken.

Het mooie circuit van Orp-Le-Grand lag er moeilijker bij dan de andere jaren en vooral onze jongelui hadden het dan ook moeilijk in Waals-Brabant. De voorlaatste BK-proef werd echter een mooi succes en als in Lummen ook Mark Boot nog de intertitel kan pakken, tekenen we voor het beste seizoen ooit.

In Orp leek Bryan Maes wat door de beste krachten heen. Voor Bryan was het de tweede race in twee dagen want daags voordien had onze Husky-rijder nog twee reeksen gewonnen in Nederland maar in Orp zat hij er een beetje door. Tweemaal eindigde hij wel in de top tien en pakt zelfs enkele punten terug op de rijder die voorlopig vierde staat in het BK maar het was wel op puur karakter. Vooral in de slotreeks moest Bryan helemaal tot op de bodem om een mooie zevende plaats te pakken.

Ook Dailey Van De Ketterij had op zaterdag flink gas gegeven in Nederland maar in Orp kende onze Zeeuw een complete offday. Twee mislukte starts en een kapotte motor zorgden voor een dagje in mineur. De derde plaats in het BK zal hij dan ook in Lummen moeten veroveren maar dat is wel een omloop die hem beter zal liggen dan deze bergomloop in Orp.

Bij de Junioren 250 cc zette nieuwbakken kampioen Matteo Puffet probleemloos de beide reeksen op zijn naam. De dubbele reekszegesprak boekdelen want niemand eindigde binnen de dertig seconden van Matteo. Charly Colart was na de mindere prestaties van de vorige races weggezakt naar een vierde plaats in het BK maar in Orp stond hij er weer. Charly werd nu mooi vierde en klimt opnieuw naar de tweede plaats in het BK. We lijken op weg naar een Mikkola-dominatie in het BK met de eerste twee plaatsen voor onze rijders bij de Junioren.

In de 500 cc-klasse is er voorlopig minder goed nieuws te rapen want Melvin Clarinval verdient wel een pluim voor moed maar zijn weerbarstige schouder blijft voor problemen zorgen. Verder dan een tiende plaats komt Melvin niet maar hij blijft op een derde plaats in het BK.

Over naar de 250 cc topklasse waar Mark Boot in de derde bocht al pardoes omver gereden worden door één van de WK-rijders. Mark kan als allerlaatste aan de race beginnen en vliegt op de omloop die hij vroeger haatte. Hij wordt nog mooi vijfde. De slotreeks wordt nog beter want Mark zet zich rustig tussen de internationale rijders en pakt een mooi vierde plaats waardoor hij in Lummen in de eerste reeks reeds kan zijn van een nieuwe Belgische titel.

Bij de Nationalen is Kristof Van Vaerenbergh na vijf weken blessureleed opnieuw present en Stoffel was niet naar Orp gekomen om het peloton te vullen. Hij wordt onverwacht vierde na een strijd op karakter. In zijn spoor volgt ook al de prima rijdende Alain Voermans die blijft verbazen bij de Nationalen met een zesde plaats.

De topklasse 500 cc wordt deze maal aangevuld met een vijftal WK-rijders waardoor Roy Sillien voor een zware opdracht komt te staan. Roy doet wat van hem verwacht wordt en ondanks een kapotte bril kan hij zelfs enkele punten pikken van de BK-leider. Roy zou uiteindelijk zevende worden waardoor hij zelfs nog een waterkansje heeft op de titel maar dan zou uiteraard een half mirakel zijn.

Bij de Nationalen kon Jochem Walckiers in Orp eindelijk de titel pakken. Jochem was netjes op weg om met Jerome Benonit de reeks te overheersen tot een lekke band roet in het eten kwam gooien. Jerome Benonit is nu echt op dreef en wint zo de beide reeksen in Orp. Jochem Walckiers had echter voldoende met zijn tweede plaats in de slotreeks om de titel in te rijven. Met Jerome Benonit op twee en misschien nog de zieke Donny Schmidt op een derde plaats zou een volledig Mikkola-podium er zelfs nog inzitten. Kan het nog mooier ? Hopelijk zien onze sponsors dat ook in zodat we deze groep bij elkaar kunnen voor 2019.

 

In de rand kunnen we nog melden dat Colin De Poortere de Beloften van de VMCF-amateurfederatie op een hoopje reed en in Kersbeek de beide reeksen wist te winnen. Als klein toetje van een meer dan geslaagd seizoen.

 

 

Results

Bryan Maes 10+7=8

Melvin Clarinval 11+10=10

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 5+6=4

Dailey Van De Ketterij 6+9=7

Roy Sillien 10+8=7

Mark Boot 5+4=5

Alain Voermans 6+6=6

Kristof Van Vaerenbergh 5+5=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 7+2=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 03 April 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.