Racereports

19/08/2018 : BK te Wachtebeke

Puyenbroek 2.0 wordt succes

Het blijft een vreemde ervaring om na bijna tien jaar terug een race te rijden bij MCLB maar het domein van Puynebroek was door de circuitbouwer duidelijk beter gemaakt dan vorig seizoen. De droogte blijft echter een probleem want de volledig dag werd stof opruimen voor de mecano's die met een bang hartje de stofbermen zagen opvliegen. Gelukkig konden we heelhuids de race beëindigen en zagen al onze bikes er nog goed uit. Met maar liefst vijf podiumplaatsen konden we erg tevreden terugkijken op deze confrontatie op thuisgrond.

In de 85 cc-klasse streed Bryan Maes stevig mee vooraan in de eerste manche. Er werd erg snel gereden op de nog vlakke baan en dat is meestal in het voordeel van de tegenstand. Bryan pakt een mooie zesde plaats in de eerste manche maar na de pauze loopt het meteen fout. Een concurrent komt nl ten val en Bryan staat meteen achter de gevallen piloot geparkeerd. Vanuit de laatste positie komt hij nog terug naar een dertiende plaats. Op zijn thuisrace had Bryan meer verwacht maar meer zat er niet meer in.

In de 125 cc-klasse zet Dailey Van De Ketterij een schitterende openingsmanche neer. Dailey wordt schitterend tweede waardoor een podiumplaats nu wel erg dichtbij komt. In de slotreeks mist Daiely echter compleet zijn start en begint dan aan een razende inhaalrace. Hij wordt uiteindelijk nog vierde maar verliest daarmee nipt zijn eerste eindzege in een BK-race. De eerste podiumplaats is uiteraard wel een feit.

Bij de Junioren kunnen we het verhaal korthouden want Matteo Puffet laat iedereen in de beide reeksen gewoon ter plaatse. Onze Waalse topper wint de beide reeksen en is nu reeds zeker van de titel bij de Junioren MX2. Teamgenoot Charly Colart moet wel nog knokken want hij gaat er even bij liggen om dan nog een prima vierde plaats uit de brand te slepen. Daarmee komt hij terug tot een vierde plaats in het BK zodat de twee laatste proeven bijzonder belangrijk lijken te worden. In de MX1-klasse weet Melvin Clarinval ons te verrassen. Melvin kon optimaal profiteren van de rivaliteit tussen de titelpretendenten en lijkt op weg naar een tweede plaats tot hij in het stof onderuitduikt. Zo valt hij terug naar de vijfde plaats maar behoudt hij wel zijn derde plaats in het BK.

Over dan naar de nationalen waar onze rijders Jochem Walckiers en Jerome Benonit de tegenstand ver achter zich hebben gelaten. Jerome Benonit pakt zijn eerste dubbele reekszege van het seizoen voor telkens Jochem Walckiers waardoor onze twee rijders allebei op het podium verschjnen. Normaal had ook Donny Schmidt hier moeten bij staan maar in de start van de slotreeks besloot een tegenstander zich voor het wiel van Donny te leggen waardoor hij ondanks de handblessure "slechts" vierde werd.

Ook Alain Voermans gaat aan de slag en onze oostkantonner vindt absoluut zijn draai niet in de eerste manche. Meer dan een zevende plaats zat er dan ook niet in maar in de slotmanche zet Alain de puntjes terug op de i. Nu wordt hij stevig vierde na een erg knappe manche.

Over dan naar de inters met Roy Sillien die in de MX1-klasse de toppers het vuur aan de schenen heeft gelegd. Samen met David Segers, Kevin Fors en Dietger Damiaens hield hij de toeschouwers op de toppen van de tenen. Roy eindigde op een derde plaats maar in de slotreeks gaat het meteen fout. Een gevallen piloot sleurt Roy mee in de val en als allerlaatste kan hij aan de opdracht beginnen. Uiteindelijk wordt hij vierde waardoor hij net naast het podium grijpt. In de MX2-klasse blijft Mark Boot domineren. Mark pakte ook nu weer de zege ondanks een sputterende motor die maar net het einde haalde. Hij kan nu terugvallen op een voorsprong van 34 punten in het BK waardoor de titel opnieuw voor het grijpen ligt. Tegenstander Daymond Martens gooide in Wachtebeke de handdoek door van categorie te veranderen zodat enkel Tim Louis nog een bedreiging kan vormen voor de titel. Wordt vervolgd in Orp-Le-Grand.

 

Results

Bryan Maes 6+13=10

Dailey Van De Ketterij 2+4=2

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 4+8=4

Melvin Clarinval 9+6=5

Alain Voermans 7+4=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Donny Schmidt 3+9=4

Mark Boot 2+1=1

Roy Sillien 3+4=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.

Positieve test voor Dailey Van De Ketterij

Het is intussen reeds twee maanden na het ongeval van Dailey Van De Ketterij in Paal. Woensdag zat Dailey opnieuw voor het eerst in het zadel. Alles verliep vlekkeloos en dit weekend wordt nog even een clubcrosje meegepakt als ultieme test. Bij een positief resultaat staat Dailey volgende week terug aan de start bij VMCF. Welkom terug.

Podium Colin De Poortere in Koningshooikt

Op het Fort van Koningshooikt is Colin De Poortere erin geslaagd een nieuwe podiumplaats te scoren. Colin won zelfs met overmacht de eerste reeks maar de slotreeks liep minder vlot voor onze Oost-Vlaming die niet meer van het podium te branden is bij de VMCF-junioren.