Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

19/08/2018 : BK te Wachtebeke

Puyenbroek 2.0 wordt succes

Het blijft een vreemde ervaring om na bijna tien jaar terug een race te rijden bij MCLB maar het domein van Puynebroek was door de circuitbouwer duidelijk beter gemaakt dan vorig seizoen. De droogte blijft echter een probleem want de volledig dag werd stof opruimen voor de mecano's die met een bang hartje de stofbermen zagen opvliegen. Gelukkig konden we heelhuids de race beëindigen en zagen al onze bikes er nog goed uit. Met maar liefst vijf podiumplaatsen konden we erg tevreden terugkijken op deze confrontatie op thuisgrond.

In de 85 cc-klasse streed Bryan Maes stevig mee vooraan in de eerste manche. Er werd erg snel gereden op de nog vlakke baan en dat is meestal in het voordeel van de tegenstand. Bryan pakt een mooie zesde plaats in de eerste manche maar na de pauze loopt het meteen fout. Een concurrent komt nl ten val en Bryan staat meteen achter de gevallen piloot geparkeerd. Vanuit de laatste positie komt hij nog terug naar een dertiende plaats. Op zijn thuisrace had Bryan meer verwacht maar meer zat er niet meer in.

In de 125 cc-klasse zet Dailey Van De Ketterij een schitterende openingsmanche neer. Dailey wordt schitterend tweede waardoor een podiumplaats nu wel erg dichtbij komt. In de slotreeks mist Daiely echter compleet zijn start en begint dan aan een razende inhaalrace. Hij wordt uiteindelijk nog vierde maar verliest daarmee nipt zijn eerste eindzege in een BK-race. De eerste podiumplaats is uiteraard wel een feit.

Bij de Junioren kunnen we het verhaal korthouden want Matteo Puffet laat iedereen in de beide reeksen gewoon ter plaatse. Onze Waalse topper wint de beide reeksen en is nu reeds zeker van de titel bij de Junioren MX2. Teamgenoot Charly Colart moet wel nog knokken want hij gaat er even bij liggen om dan nog een prima vierde plaats uit de brand te slepen. Daarmee komt hij terug tot een vierde plaats in het BK zodat de twee laatste proeven bijzonder belangrijk lijken te worden. In de MX1-klasse weet Melvin Clarinval ons te verrassen. Melvin kon optimaal profiteren van de rivaliteit tussen de titelpretendenten en lijkt op weg naar een tweede plaats tot hij in het stof onderuitduikt. Zo valt hij terug naar de vijfde plaats maar behoudt hij wel zijn derde plaats in het BK.

Over dan naar de nationalen waar onze rijders Jochem Walckiers en Jerome Benonit de tegenstand ver achter zich hebben gelaten. Jerome Benonit pakt zijn eerste dubbele reekszege van het seizoen voor telkens Jochem Walckiers waardoor onze twee rijders allebei op het podium verschjnen. Normaal had ook Donny Schmidt hier moeten bij staan maar in de start van de slotreeks besloot een tegenstander zich voor het wiel van Donny te leggen waardoor hij ondanks de handblessure "slechts" vierde werd.

Ook Alain Voermans gaat aan de slag en onze oostkantonner vindt absoluut zijn draai niet in de eerste manche. Meer dan een zevende plaats zat er dan ook niet in maar in de slotmanche zet Alain de puntjes terug op de i. Nu wordt hij stevig vierde na een erg knappe manche.

Over dan naar de inters met Roy Sillien die in de MX1-klasse de toppers het vuur aan de schenen heeft gelegd. Samen met David Segers, Kevin Fors en Dietger Damiaens hield hij de toeschouwers op de toppen van de tenen. Roy eindigde op een derde plaats maar in de slotreeks gaat het meteen fout. Een gevallen piloot sleurt Roy mee in de val en als allerlaatste kan hij aan de opdracht beginnen. Uiteindelijk wordt hij vierde waardoor hij net naast het podium grijpt. In de MX2-klasse blijft Mark Boot domineren. Mark pakte ook nu weer de zege ondanks een sputterende motor die maar net het einde haalde. Hij kan nu terugvallen op een voorsprong van 34 punten in het BK waardoor de titel opnieuw voor het grijpen ligt. Tegenstander Daymond Martens gooide in Wachtebeke de handdoek door van categorie te veranderen zodat enkel Tim Louis nog een bedreiging kan vormen voor de titel. Wordt vervolgd in Orp-Le-Grand.

 

Results

Bryan Maes 6+13=10

Dailey Van De Ketterij 2+4=2

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 4+8=4

Melvin Clarinval 9+6=5

Alain Voermans 7+4=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Donny Schmidt 3+9=4

Mark Boot 2+1=1

Roy Sillien 3+4=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.