Volgende races


01/03/2020 : VLM te Tessenderlo

08/03/2020 : EK te Valkenswaard/VMCF te assenede

15/03/2020 : VMCF Wachtebeke-Mendonk

22/03/2020 : BK te Lummen

29/03/2020 : VMCF Vollezele/NL Harfsen/FR Blargies

05/04/2020 : VMCF Rummen/FR Plomion

12/04/2020 : BK te Heusden

13/04/2020 : NL Oldenbroek

19/04/2020 : VMCF te Wichelen/FR Ribecourt

26/04/2020 : VMCF te Genk

Racereports

19/08/2018 : BK te Wachtebeke

Puyenbroek 2.0 wordt succes

Het blijft een vreemde ervaring om na bijna tien jaar terug een race te rijden bij MCLB maar het domein van Puynebroek was door de circuitbouwer duidelijk beter gemaakt dan vorig seizoen. De droogte blijft echter een probleem want de volledig dag werd stof opruimen voor de mecano's die met een bang hartje de stofbermen zagen opvliegen. Gelukkig konden we heelhuids de race beëindigen en zagen al onze bikes er nog goed uit. Met maar liefst vijf podiumplaatsen konden we erg tevreden terugkijken op deze confrontatie op thuisgrond.

In de 85 cc-klasse streed Bryan Maes stevig mee vooraan in de eerste manche. Er werd erg snel gereden op de nog vlakke baan en dat is meestal in het voordeel van de tegenstand. Bryan pakt een mooie zesde plaats in de eerste manche maar na de pauze loopt het meteen fout. Een concurrent komt nl ten val en Bryan staat meteen achter de gevallen piloot geparkeerd. Vanuit de laatste positie komt hij nog terug naar een dertiende plaats. Op zijn thuisrace had Bryan meer verwacht maar meer zat er niet meer in.

In de 125 cc-klasse zet Dailey Van De Ketterij een schitterende openingsmanche neer. Dailey wordt schitterend tweede waardoor een podiumplaats nu wel erg dichtbij komt. In de slotreeks mist Daiely echter compleet zijn start en begint dan aan een razende inhaalrace. Hij wordt uiteindelijk nog vierde maar verliest daarmee nipt zijn eerste eindzege in een BK-race. De eerste podiumplaats is uiteraard wel een feit.

Bij de Junioren kunnen we het verhaal korthouden want Matteo Puffet laat iedereen in de beide reeksen gewoon ter plaatse. Onze Waalse topper wint de beide reeksen en is nu reeds zeker van de titel bij de Junioren MX2. Teamgenoot Charly Colart moet wel nog knokken want hij gaat er even bij liggen om dan nog een prima vierde plaats uit de brand te slepen. Daarmee komt hij terug tot een vierde plaats in het BK zodat de twee laatste proeven bijzonder belangrijk lijken te worden. In de MX1-klasse weet Melvin Clarinval ons te verrassen. Melvin kon optimaal profiteren van de rivaliteit tussen de titelpretendenten en lijkt op weg naar een tweede plaats tot hij in het stof onderuitduikt. Zo valt hij terug naar de vijfde plaats maar behoudt hij wel zijn derde plaats in het BK.

Over dan naar de nationalen waar onze rijders Jochem Walckiers en Jerome Benonit de tegenstand ver achter zich hebben gelaten. Jerome Benonit pakt zijn eerste dubbele reekszege van het seizoen voor telkens Jochem Walckiers waardoor onze twee rijders allebei op het podium verschjnen. Normaal had ook Donny Schmidt hier moeten bij staan maar in de start van de slotreeks besloot een tegenstander zich voor het wiel van Donny te leggen waardoor hij ondanks de handblessure "slechts" vierde werd.

Ook Alain Voermans gaat aan de slag en onze oostkantonner vindt absoluut zijn draai niet in de eerste manche. Meer dan een zevende plaats zat er dan ook niet in maar in de slotmanche zet Alain de puntjes terug op de i. Nu wordt hij stevig vierde na een erg knappe manche.

Over dan naar de inters met Roy Sillien die in de MX1-klasse de toppers het vuur aan de schenen heeft gelegd. Samen met David Segers, Kevin Fors en Dietger Damiaens hield hij de toeschouwers op de toppen van de tenen. Roy eindigde op een derde plaats maar in de slotreeks gaat het meteen fout. Een gevallen piloot sleurt Roy mee in de val en als allerlaatste kan hij aan de opdracht beginnen. Uiteindelijk wordt hij vierde waardoor hij net naast het podium grijpt. In de MX2-klasse blijft Mark Boot domineren. Mark pakte ook nu weer de zege ondanks een sputterende motor die maar net het einde haalde. Hij kan nu terugvallen op een voorsprong van 34 punten in het BK waardoor de titel opnieuw voor het grijpen ligt. Tegenstander Daymond Martens gooide in Wachtebeke de handdoek door van categorie te veranderen zodat enkel Tim Louis nog een bedreiging kan vormen voor de titel. Wordt vervolgd in Orp-Le-Grand.

 

Results

Bryan Maes 6+13=10

Dailey Van De Ketterij 2+4=2

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 4+8=4

Melvin Clarinval 9+6=5

Alain Voermans 7+4=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Donny Schmidt 3+9=4

Mark Boot 2+1=1

Roy Sillien 3+4=4

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 03 April 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort. 

Voorstelling in Reposoir

De voorstelling van ons nieuw team voor 2020 gaat door op 09 Februari in Ferme de reposoir in Kain. Mikkola-Denicol gaat dan ook echt van start voor het nieuwe seizoen.