19/08/2018 : BK te Wachtebeke

Puyenbroek 2.0 wordt succes

Het blijft een vreemde ervaring om na bijna tien jaar terug een race te rijden bij MCLB maar het domein van Puynebroek was door de circuitbouwer duidelijk beter gemaakt dan vorig seizoen. De droogte blijft echter een probleem want de volledig dag werd stof opruimen voor de mecano's die met een bang hartje de stofbermen zagen opvliegen. Gelukkig konden we heelhuids de race beëindigen en zagen al onze bikes er nog goed uit. Met maar liefst vijf podiumplaatsen konden we erg tevreden terugkijken op deze confrontatie op thuisgrond.

In de 85 cc-klasse streed Bryan Maes stevig mee vooraan in de eerste manche. Er werd erg snel gereden op de nog vlakke baan en dat is meestal in het voordeel van de tegenstand. Bryan pakt een mooie zesde plaats in de eerste manche maar na de pauze loopt het meteen fout. Een concurrent komt nl ten val en Bryan staat meteen achter de gevallen piloot geparkeerd. Vanuit de laatste positie komt hij nog terug naar een dertiende plaats. Op zijn thuisrace had Bryan meer verwacht maar meer zat er niet meer in.

In de 125 cc-klasse zet Dailey Van De Ketterij een schitterende openingsmanche neer. Dailey wordt schitterend tweede waardoor een podiumplaats nu wel erg dichtbij komt. In de slotreeks mist Daiely echter compleet zijn start en begint dan aan een razende inhaalrace. Hij wordt uiteindelijk nog vierde maar verliest daarmee nipt zijn eerste eindzege in een BK-race. De eerste podiumplaats is uiteraard wel een feit.

Bij de Junioren kunnen we het verhaal korthouden want Matteo Puffet laat iedereen in de beide reeksen gewoon ter plaatse. Onze Waalse topper wint de beide reeksen en is nu reeds zeker van de titel bij de Junioren MX2. Teamgenoot Charly Colart moet wel nog knokken want hij gaat er even bij liggen om dan nog een prima vierde plaats uit de brand te slepen. Daarmee komt hij terug tot een vierde plaats in het BK zodat de twee laatste proeven bijzonder belangrijk lijken te worden. In de MX1-klasse weet Melvin Clarinval ons te verrassen. Melvin kon optimaal profiteren van de rivaliteit tussen de titelpretendenten en lijkt op weg naar een tweede plaats tot hij in het stof onderuitduikt. Zo valt hij terug naar de vijfde plaats maar behoudt hij wel zijn derde plaats in het BK.

Over dan naar de nationalen waar onze rijders Jochem Walckiers en Jerome Benonit de tegenstand ver achter zich hebben gelaten. Jerome Benonit pakt zijn eerste dubbele reekszege van het seizoen voor telkens Jochem Walckiers waardoor onze twee rijders allebei op het podium verschjnen. Normaal had ook Donny Schmidt hier moeten bij staan maar in de start van de slotreeks besloot een tegenstander zich voor het wiel van Donny te leggen waardoor hij ondanks de handblessure "slechts" vierde werd.

Ook Alain Voermans gaat aan de slag en onze oostkantonner vindt absoluut zijn draai niet in de eerste manche. Meer dan een zevende plaats zat er dan ook niet in maar in de slotmanche zet Alain de puntjes terug op de i. Nu wordt hij stevig vierde na een erg knappe manche.

Over dan naar de inters met Roy Sillien die in de MX1-klasse de toppers het vuur aan de schenen heeft gelegd. Samen met David Segers, Kevin Fors en Dietger Damiaens hield hij de toeschouwers op de toppen van de tenen. Roy eindigde op een derde plaats maar in de slotreeks gaat het meteen fout. Een gevallen piloot sleurt Roy mee in de val en als allerlaatste kan hij aan de opdracht beginnen. Uiteindelijk wordt hij vierde waardoor hij net naast het podium grijpt. In de MX2-klasse blijft Mark Boot domineren. Mark pakte ook nu weer de zege ondanks een sputterende motor die maar net het einde haalde. Hij kan nu terugvallen op een voorsprong van 34 punten in het BK waardoor de titel opnieuw voor het grijpen ligt. Tegenstander Daymond Martens gooide in Wachtebeke de handdoek door van categorie te veranderen zodat enkel Tim Louis nog een bedreiging kan vormen voor de titel. Wordt vervolgd in Orp-Le-Grand.

 

Results

Bryan Maes 6+13=10

Dailey Van De Ketterij 2+4=2

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 4+8=4

Melvin Clarinval 9+6=5

Alain Voermans 7+4=4

Jerome Benonit 1+1=1

Jochem Walckiers 2+2=2

Donny Schmidt 3+9=4

Mark Boot 2+1=1

Roy Sillien 3+4=4

 

 

Piloten

Nieuws

Ontknoping BK in zicht

Volgend weekend trekken we naar het schitterende circuit van Orp-Le-Grand. Op het programma de voorlaatste proef voor het BK. We maken kans op maar liefst drie titels dit jaar waarbij Matteo Puffet nu reeds zeker is van de nationale titel. In dezelfde klasse staat Charly Colart voor een moeilijk opdracht want hij staat nu vierde op nauwelijks 17 punten van de tweede plaats in het BK.

Bij de Jeugd staat onze Bryan Maes voorlopig op een mooie vijfde plaats op slechts één puntje van plaats nummer 4. Een mooi debuut dus. In de 125 cc-klasse is Dailey Van De Ketterij dan weer opgeklommen naar de derde plaats en bestaat er zelfs nog een kleine kans op plaats nummer twee. Ook Melvin Clarinval staat in de 500 cc-klasse mee vooraan als derde. Benieuwd of zijn schouder het uithoudt in Orp.

Bij de nationalen 250 cc rijdt Stoffel Van Vaerenbergh wellicht opnieuw na zijn beenbreuk. Hij staat derde op nauwelijks 4 punten van de tweede plaats. Ook Alain Voermans pakte dit jaar tegen de verwachtingen in een knappe vijfde plaats.  In de 500 cc-klasse heeft Jochem Walckiers dan weer voldoende aan een dubbele tweede plaats om vroegtijdig kampioen van Belgie te worden bij de Nationalen. Jerome Benonit is zeker van de vice-titel terwijl Donny schmidt bang zal moeten afwachten. Hij staat voorlopig derde maar moet in Orp forfait geven wegens ziekte.

Bij de grote kanonnen zal Mark Boot wellicht moeten wachten op de finale in Lummen om zeker te zijn van de tweede titel bij de elite 250 cc. Roy Sillien tot slot is reeds zeker van de vice-titel maar heeft nog een kleine kans op de titel maar dan mag hij zondag geen punten verliezen tegenover leider Dietger Damiaens.

Succes voor Benonit

Tijdens de VMCF-wedstrijd in Huldenberg is Jerome Benonit erin geslaagd om zijn superconditie verder uit te bouwen. Bij de inters werd hij knap tweede achter Frederic Weigert. Pech was er voor onze andere rijders met mechanische pech voor Roy Sillien die eerst een tweede plaats pakte en daarna met een geplooide remschijf uitgeschakeld werd na een hapering in de start. Jochem Walckiers kende een pechweekend want na een lekke band in de eerste reeks kreeg Jochem te maken met een val in de start van de slotreeks. Nog slechter verging het Colin de Poortere die in de slotreeks bij de Beloften ten val kwamen daarbij wellicht een vinger brak. Volgend weekend opnieuw een gesplitst weekend in Zegelsgem en in Paal-Beringen.

Podia voor De Poortere en Vd Ketterij

Tijdens de VMCF-wedstrijd van Koningshooikt pakte Colin De Poortere nog maar eens een zege bij de Beloften. Ook Dailey Van de Ketterij steekt in de bloedvorm. Hij was bij de Junioren wel de snelste maar kende een mislukte start in de slotreeks waardoor hij als tweede eindigde. Minder goed nieuws van Kristof Van Vaerenbergh die tijdens de vrije trainingen overhoopt werd gereden door een hobbyrijder en met een pijnlijke knie richting ziekenhuis trok.

Drukke periode komt eraan

Volgend weekend start een erg drukke periode voor onze rijders. Dit weekend hebben we een laatste voorbereidingswedstrijd bij de VMCF in Koningshooikt en op 15 augustus trekken we naar Balen voor een BK-proef. Op 19 augustus kunnen opnieuw voor de BK-punten strijden in Wachtebeke.

Uit de ziekenboeg voorlopig weinig goed nieuws te melden. Melvin Clarinval blijft met de schouder en de knie sukkelen terwijl Donny Schmidt een handblessure heeft opgelopen die hem wellicht enkele weken aan de kant zal zetten. Ook Jerome Benonit is nog niet te problemen. Niet de geblesseerde bil maar wel een erg zware hersenschudding houdt hem voorlopig aan de kant. Beter nieuws is er dan weer van Roy Sillien die dankszij VB-racing zijn seizoen toch kan afwerken en Jochem Walckiers en Mark Boot  die genezen blijken van hun respectivelijke voet-en armblessure.

Belangrijke BK proef Hasselt

Volgend weekend trekken we naar de Runksterkiezel in Hasselt voor een nieuwe BK-proef in Hasselt. Bij Kristof Santermans is alles zoals gewoonlijk picobello in orde en het wordt de laatste confrontatie voor het verlof. Mark Boot, Matteo Puffet, Kristof Van Vaerenbergh, Roy Sillien en ons trio Donny Schmidt, Jochem Walckiers en Jerome Benonit gaan resoluut voor de Belgische titel in hun klasse terwijl Bryan Maes, Melvin Clarinval, Dailey Van De Ketterij, Charly Colart en Alain Voermans nog in strijd voor het BK-podium. Het wordt ook uitkijken naar onze man in vorm, Colin de Poortere die reeds enkele amateurzeges te pakken heeft dit jaar. Nog even het mes tussen de tanden en dan op verlof.