Racereports

15/08/2018 : BK te Balen

Op weg naar drie nationale titels ?

Als er jaarlijks een grote hinderpaal is die we moeten nemen dan is het wel de omloop van Balen. De loodzware zandbak is ons ding niet maar dit jaar hielden onze rijders opvallend goed stand tussen al het WK en EK-geweld. Meer en meer 2018 dan ook ons jaar te worden waarbij Mark Boot, Matteo Puffet en Jochem Walckiers op weg lijken naar een nationale driekleur.

In de 85 cc-klasse stond de volledige Europese top aan de start en Bryan Maes diende dus alle hens aan dek te roepen. Bryan reed voor het eerst in Balen en pikte toch tweemaal BK-punten mee. Gemakkelijk ging het wel niet want in totaal lag onze kleinste een vijftal maal in het zand maar karakter heeft hij zeker wel. Knap

In de 125 cc kregen we hetzelfde verhaal met een hoop buitenlandse zandkonijnen aan de start. Dailey Van De Ketterij rijdt echter de race van zijn leven in de eerste manche en tikt als zevende aan waarmee hij de tweede "belg" werd. In de slotreeks mist hij zijn start en eindigde op een dertiende plaats waardoor de winst in BK-punten eerder beperkt blijft. Ook Colin De Poortere is van de partij en mister holeshot toonde de Europese toppers in de start nog eens zijn achterwiel. Uiteraard was het niveau voor Colin voorlopig nog te hoog maar het duurde toch meer dan halfkoers voordat de grote mannen Colin uit de top tien kregen. Een meer dan bemoedigende prestatie.

Bij de Junioren MX2 rijdt Matteo Puffet tegenwoordiger alles en iedereen uit het wiel. Onze kleine Yamaha-man pakte ook in Balen opnieuw de zege waardoor de titel steeds dichterbij komt. Minder goed nieuws is er van Charly Colart die vorig weekend nog deelname aan de 12 uurs'race van La Chinelle. Totaal uitgeput wordt het een zwarte dag voor Charly die niet in het stuk voorkomt en zo nog slechts een kleine waterkans behoudt om tweede te worden in het BK.

In de MX1-klasse probeert Melvin Clarinval ondanks zijn blessure toch te blijven rijden maar in Balen moet je echter 100 % zijn en liet zich duidelijk voelen. Met een elfde plaats beperkte hij de schade in puntenverlies maar meer zat er dan ook niet in.

In de MX2-klasse staat onze Mark Boot tussen de WK-toppers maar hij laat zich niet intimideren door het grote geweld. Mark pakte een indrukwekkende achtste plaats en vergroot zo zelfs zijn voorsprong in het BK. Een tweede titel lijkt ook hier in de maak te zijn. Alain Voermans zet een prima eerste manche neer en pakt hiermee veel meer punten dan voorzien. Zo kan hij zijn plaats in de top vijf behouden wat ver boven de verwachtingen ligt voor dit seizoen in de MX2-klasse.

In de MX1-reeks staan maar liefst een zestal WK-piloten aan de start waardoor Roy Sillien meteen op het gas mag. Hij strijdt knap in de top vijftien en weet zelfs een pak plaatsen goed te maken. het was dan ook een super Roy Sillien die een schitterende twaalfde plaats pakte in deze internationale wedstrijd. Ook de nationalen MX1 stonden in Balen aan de start. De geblesseerde Donny Schmidt pakt zelfs nog een negende plaats terwijl Jerome Benonit en Jochem Walckiers meestrijden voor de zege. Jochem zou uiteindelijk tweede worden terwijl Jerome uitgeschakeld werd door mechanische problemen in de allerlaatste ronde. Jochem Walckiers neemt hiermee een pak BK-punten voorsprong en zou dus wel eens onze derde man kunnen worden in de nationale driekleur.

Op naar de volgende race die bij onze MCLB-roots wordt gereden in Wachtebeke.

Results

 

Melvin Clarinval 9+12=11

Colin De Poortere 21+22=22

Dailey Van De Ketterij 7+13=10

Mark Boot 8+9=8

Alain Voermans 8+13=11

Roy Sillien 11+14=12

Jerome Benonit DNF+DNF

Jochem Walckiers 4+3=2

Donny Schmidt 10+10=9

Bryan Maes 19+15=17

Matteo Puffet 1+2=1

Charly Colart dnf+25=24

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Twee podia op het Fort van Koningshooikt

Op het legendarische circuit van het Fort van Koningshooikt reden enkele van onze rijders een laatste voorbereiding op de BK-proef van Donderdag in Balen. Colin De Poortere pakte een mooie tweede plaats bij de Junioren 250 cc. Dailey Van De Ketterij is nu ook echt volledig terug na zijn elleboogbreuk. Dailey won de strijd bij de Nationalen 250 cc.

Afspraak dit weekend op het Fort

Dit weekend herneemt alle activiteit na het verlof. We beginnen er rustig aan op het Fort van Koningshooikt met een beperkte delegatie. Kristof Van Vaerenbergh en Alain Voermans komen dit seizoen wellicht niet meer in actie en Mark Boot kreeg zondag een steen tegen het oog waardoor hij met vijf hechtingen en een hersenschudding ook even aan de kant moet blijven. Donderdag wordt het wel menens in Balen voor de volgende BK-proef.

Blessure up-date

In Paal waren we blij dat we Dailey Van De Ketterij opnieuw op de motor zagen. De elleboog bezorgt hem geen last en eens het zelfvertrouwen terug is, kunnen we nog mooie races verwachten van onze Zeeuw. Ook Bryan Maes doet woensdag een laatste test en hoopt zondag in Frankrijk zijn heroptreden te maken. Kristof Van Vaerenbergh werkt intussen hard aan zijn revalidatie en nu reeds twee weken voor op schema om zijn knie terug sterk te maken. Spijtig genoeg verloren we dit weekend wel Alain Voermans die met een voetbreuk even buiten strijd is.

Twee zeges in Paal

Door de pauze in het BK konden we nog eens aan het werk bij de VMCF-federatie. Deze maal trokken we naar het spektakelcircuit van Paal. Bij de inters reed Mark Boot iedereen in de beide reeksen op een hoopje. De beide reeksen wist hij te winnen en dat deed ook Colin De Poortere bij de Junioren 250 cc. Ook hij pakt een dubbele zege. Wouter Dormont komt ten val in de start en keert dan erg snel terug naar een vierde plaats. Jochem Walckiers plaatst zich ondanks een pak veringproblemen bij de top tien van de inters. Ook Kevin Manege die sinds lang reeds een vriend des huizes is, staat aan de start in Paal en wint de beide reeksen bij de Nationalen 500 cc.  Dailey Van De Ketterij maakt zijn comeback na zijn elleboogbreuk en doet dat op een viertakt maar achteraf blijkt dit echter geen goede keuze te zijn want Dailey mist nog wat zelfvertrouwen. Voor Alain Voermans wordt het ook een weekendje om snel te vergeten. Alain rijdt aan de leiding bij de nationalen toen hij onopzettelijk aangereden werd door een interrijder. Het verdict is zwaar. Vijf tenen uit de kom en twee breuken. Intussen is Alain geopereerd en wacht hem wellicht twee maanden revalidatie. Veel beterschap, broemmans.

FFM Etroungt afgelast

We kregen net een berichtje van FFM dat de wedstrijd van dit weekend in Etroungt afgelast is. Rendez-vous dus zondag bij de VMCF te Werchter.