15/08/2018 : BK te Balen

Op weg naar drie nationale titels ?

Als er jaarlijks een grote hinderpaal is die we moeten nemen dan is het wel de omloop van Balen. De loodzware zandbak is ons ding niet maar dit jaar hielden onze rijders opvallend goed stand tussen al het WK en EK-geweld. Meer en meer 2018 dan ook ons jaar te worden waarbij Mark Boot, Matteo Puffet en Jochem Walckiers op weg lijken naar een nationale driekleur.

In de 85 cc-klasse stond de volledige Europese top aan de start en Bryan Maes diende dus alle hens aan dek te roepen. Bryan reed voor het eerst in Balen en pikte toch tweemaal BK-punten mee. Gemakkelijk ging het wel niet want in totaal lag onze kleinste een vijftal maal in het zand maar karakter heeft hij zeker wel. Knap

In de 125 cc kregen we hetzelfde verhaal met een hoop buitenlandse zandkonijnen aan de start. Dailey Van De Ketterij rijdt echter de race van zijn leven in de eerste manche en tikt als zevende aan waarmee hij de tweede "belg" werd. In de slotreeks mist hij zijn start en eindigde op een dertiende plaats waardoor de winst in BK-punten eerder beperkt blijft. Ook Colin De Poortere is van de partij en mister holeshot toonde de Europese toppers in de start nog eens zijn achterwiel. Uiteraard was het niveau voor Colin voorlopig nog te hoog maar het duurde toch meer dan halfkoers voordat de grote mannen Colin uit de top tien kregen. Een meer dan bemoedigende prestatie.

Bij de Junioren MX2 rijdt Matteo Puffet tegenwoordiger alles en iedereen uit het wiel. Onze kleine Yamaha-man pakte ook in Balen opnieuw de zege waardoor de titel steeds dichterbij komt. Minder goed nieuws is er van Charly Colart die vorig weekend nog deelname aan de 12 uurs'race van La Chinelle. Totaal uitgeput wordt het een zwarte dag voor Charly die niet in het stuk voorkomt en zo nog slechts een kleine waterkans behoudt om tweede te worden in het BK.

In de MX1-klasse probeert Melvin Clarinval ondanks zijn blessure toch te blijven rijden maar in Balen moet je echter 100 % zijn en liet zich duidelijk voelen. Met een elfde plaats beperkte hij de schade in puntenverlies maar meer zat er dan ook niet in.

In de MX2-klasse staat onze Mark Boot tussen de WK-toppers maar hij laat zich niet intimideren door het grote geweld. Mark pakte een indrukwekkende achtste plaats en vergroot zo zelfs zijn voorsprong in het BK. Een tweede titel lijkt ook hier in de maak te zijn. Alain Voermans zet een prima eerste manche neer en pakt hiermee veel meer punten dan voorzien. Zo kan hij zijn plaats in de top vijf behouden wat ver boven de verwachtingen ligt voor dit seizoen in de MX2-klasse.

In de MX1-reeks staan maar liefst een zestal WK-piloten aan de start waardoor Roy Sillien meteen op het gas mag. Hij strijdt knap in de top vijftien en weet zelfs een pak plaatsen goed te maken. het was dan ook een super Roy Sillien die een schitterende twaalfde plaats pakte in deze internationale wedstrijd. Ook de nationalen MX1 stonden in Balen aan de start. De geblesseerde Donny Schmidt pakt zelfs nog een negende plaats terwijl Jerome Benonit en Jochem Walckiers meestrijden voor de zege. Jochem zou uiteindelijk tweede worden terwijl Jerome uitgeschakeld werd door mechanische problemen in de allerlaatste ronde. Jochem Walckiers neemt hiermee een pak BK-punten voorsprong en zou dus wel eens onze derde man kunnen worden in de nationale driekleur.

Op naar de volgende race die bij onze MCLB-roots wordt gereden in Wachtebeke.

Results

 

Melvin Clarinval 9+12=11

Colin De Poortere 21+22=22

Dailey Van De Ketterij 7+13=10

Mark Boot 8+9=8

Alain Voermans 8+13=11

Roy Sillien 11+14=12

Jerome Benonit DNF+DNF

Jochem Walckiers 4+3=2

Donny Schmidt 10+10=9

Bryan Maes 19+15=17

Matteo Puffet 1+2=1

Charly Colart dnf+25=24

 

 

Piloten

Nieuws

Ontknoping BK in zicht

Volgend weekend trekken we naar het schitterende circuit van Orp-Le-Grand. Op het programma de voorlaatste proef voor het BK. We maken kans op maar liefst drie titels dit jaar waarbij Matteo Puffet nu reeds zeker is van de nationale titel. In dezelfde klasse staat Charly Colart voor een moeilijk opdracht want hij staat nu vierde op nauwelijks 17 punten van de tweede plaats in het BK.

Bij de Jeugd staat onze Bryan Maes voorlopig op een mooie vijfde plaats op slechts één puntje van plaats nummer 4. Een mooi debuut dus. In de 125 cc-klasse is Dailey Van De Ketterij dan weer opgeklommen naar de derde plaats en bestaat er zelfs nog een kleine kans op plaats nummer twee. Ook Melvin Clarinval staat in de 500 cc-klasse mee vooraan als derde. Benieuwd of zijn schouder het uithoudt in Orp.

Bij de nationalen 250 cc rijdt Stoffel Van Vaerenbergh wellicht opnieuw na zijn beenbreuk. Hij staat derde op nauwelijks 4 punten van de tweede plaats. Ook Alain Voermans pakte dit jaar tegen de verwachtingen in een knappe vijfde plaats.  In de 500 cc-klasse heeft Jochem Walckiers dan weer voldoende aan een dubbele tweede plaats om vroegtijdig kampioen van Belgie te worden bij de Nationalen. Jerome Benonit is zeker van de vice-titel terwijl Donny schmidt bang zal moeten afwachten. Hij staat voorlopig derde maar moet in Orp forfait geven wegens ziekte.

Bij de grote kanonnen zal Mark Boot wellicht moeten wachten op de finale in Lummen om zeker te zijn van de tweede titel bij de elite 250 cc. Roy Sillien tot slot is reeds zeker van de vice-titel maar heeft nog een kleine kans op de titel maar dan mag hij zondag geen punten verliezen tegenover leider Dietger Damiaens.

Succes voor Benonit

Tijdens de VMCF-wedstrijd in Huldenberg is Jerome Benonit erin geslaagd om zijn superconditie verder uit te bouwen. Bij de inters werd hij knap tweede achter Frederic Weigert. Pech was er voor onze andere rijders met mechanische pech voor Roy Sillien die eerst een tweede plaats pakte en daarna met een geplooide remschijf uitgeschakeld werd na een hapering in de start. Jochem Walckiers kende een pechweekend want na een lekke band in de eerste reeks kreeg Jochem te maken met een val in de start van de slotreeks. Nog slechter verging het Colin de Poortere die in de slotreeks bij de Beloften ten val kwamen daarbij wellicht een vinger brak. Volgend weekend opnieuw een gesplitst weekend in Zegelsgem en in Paal-Beringen.

Podia voor De Poortere en Vd Ketterij

Tijdens de VMCF-wedstrijd van Koningshooikt pakte Colin De Poortere nog maar eens een zege bij de Beloften. Ook Dailey Van de Ketterij steekt in de bloedvorm. Hij was bij de Junioren wel de snelste maar kende een mislukte start in de slotreeks waardoor hij als tweede eindigde. Minder goed nieuws van Kristof Van Vaerenbergh die tijdens de vrije trainingen overhoopt werd gereden door een hobbyrijder en met een pijnlijke knie richting ziekenhuis trok.

Drukke periode komt eraan

Volgend weekend start een erg drukke periode voor onze rijders. Dit weekend hebben we een laatste voorbereidingswedstrijd bij de VMCF in Koningshooikt en op 15 augustus trekken we naar Balen voor een BK-proef. Op 19 augustus kunnen opnieuw voor de BK-punten strijden in Wachtebeke.

Uit de ziekenboeg voorlopig weinig goed nieuws te melden. Melvin Clarinval blijft met de schouder en de knie sukkelen terwijl Donny Schmidt een handblessure heeft opgelopen die hem wellicht enkele weken aan de kant zal zetten. Ook Jerome Benonit is nog niet te problemen. Niet de geblesseerde bil maar wel een erg zware hersenschudding houdt hem voorlopig aan de kant. Beter nieuws is er dan weer van Roy Sillien die dankszij VB-racing zijn seizoen toch kan afwerken en Jochem Walckiers en Mark Boot  die genezen blijken van hun respectivelijke voet-en armblessure.

Belangrijke BK proef Hasselt

Volgend weekend trekken we naar de Runksterkiezel in Hasselt voor een nieuwe BK-proef in Hasselt. Bij Kristof Santermans is alles zoals gewoonlijk picobello in orde en het wordt de laatste confrontatie voor het verlof. Mark Boot, Matteo Puffet, Kristof Van Vaerenbergh, Roy Sillien en ons trio Donny Schmidt, Jochem Walckiers en Jerome Benonit gaan resoluut voor de Belgische titel in hun klasse terwijl Bryan Maes, Melvin Clarinval, Dailey Van De Ketterij, Charly Colart en Alain Voermans nog in strijd voor het BK-podium. Het wordt ook uitkijken naar onze man in vorm, Colin de Poortere die reeds enkele amateurzeges te pakken heeft dit jaar. Nog even het mes tussen de tanden en dan op verlof.