Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

15/08/2018 : BK te Balen

Op weg naar drie nationale titels ?

Als er jaarlijks een grote hinderpaal is die we moeten nemen dan is het wel de omloop van Balen. De loodzware zandbak is ons ding niet maar dit jaar hielden onze rijders opvallend goed stand tussen al het WK en EK-geweld. Meer en meer 2018 dan ook ons jaar te worden waarbij Mark Boot, Matteo Puffet en Jochem Walckiers op weg lijken naar een nationale driekleur.

In de 85 cc-klasse stond de volledige Europese top aan de start en Bryan Maes diende dus alle hens aan dek te roepen. Bryan reed voor het eerst in Balen en pikte toch tweemaal BK-punten mee. Gemakkelijk ging het wel niet want in totaal lag onze kleinste een vijftal maal in het zand maar karakter heeft hij zeker wel. Knap

In de 125 cc kregen we hetzelfde verhaal met een hoop buitenlandse zandkonijnen aan de start. Dailey Van De Ketterij rijdt echter de race van zijn leven in de eerste manche en tikt als zevende aan waarmee hij de tweede "belg" werd. In de slotreeks mist hij zijn start en eindigde op een dertiende plaats waardoor de winst in BK-punten eerder beperkt blijft. Ook Colin De Poortere is van de partij en mister holeshot toonde de Europese toppers in de start nog eens zijn achterwiel. Uiteraard was het niveau voor Colin voorlopig nog te hoog maar het duurde toch meer dan halfkoers voordat de grote mannen Colin uit de top tien kregen. Een meer dan bemoedigende prestatie.

Bij de Junioren MX2 rijdt Matteo Puffet tegenwoordiger alles en iedereen uit het wiel. Onze kleine Yamaha-man pakte ook in Balen opnieuw de zege waardoor de titel steeds dichterbij komt. Minder goed nieuws is er van Charly Colart die vorig weekend nog deelname aan de 12 uurs'race van La Chinelle. Totaal uitgeput wordt het een zwarte dag voor Charly die niet in het stuk voorkomt en zo nog slechts een kleine waterkans behoudt om tweede te worden in het BK.

In de MX1-klasse probeert Melvin Clarinval ondanks zijn blessure toch te blijven rijden maar in Balen moet je echter 100 % zijn en liet zich duidelijk voelen. Met een elfde plaats beperkte hij de schade in puntenverlies maar meer zat er dan ook niet in.

In de MX2-klasse staat onze Mark Boot tussen de WK-toppers maar hij laat zich niet intimideren door het grote geweld. Mark pakte een indrukwekkende achtste plaats en vergroot zo zelfs zijn voorsprong in het BK. Een tweede titel lijkt ook hier in de maak te zijn. Alain Voermans zet een prima eerste manche neer en pakt hiermee veel meer punten dan voorzien. Zo kan hij zijn plaats in de top vijf behouden wat ver boven de verwachtingen ligt voor dit seizoen in de MX2-klasse.

In de MX1-reeks staan maar liefst een zestal WK-piloten aan de start waardoor Roy Sillien meteen op het gas mag. Hij strijdt knap in de top vijftien en weet zelfs een pak plaatsen goed te maken. het was dan ook een super Roy Sillien die een schitterende twaalfde plaats pakte in deze internationale wedstrijd. Ook de nationalen MX1 stonden in Balen aan de start. De geblesseerde Donny Schmidt pakt zelfs nog een negende plaats terwijl Jerome Benonit en Jochem Walckiers meestrijden voor de zege. Jochem zou uiteindelijk tweede worden terwijl Jerome uitgeschakeld werd door mechanische problemen in de allerlaatste ronde. Jochem Walckiers neemt hiermee een pak BK-punten voorsprong en zou dus wel eens onze derde man kunnen worden in de nationale driekleur.

Op naar de volgende race die bij onze MCLB-roots wordt gereden in Wachtebeke.

Results

 

Melvin Clarinval 9+12=11

Colin De Poortere 21+22=22

Dailey Van De Ketterij 7+13=10

Mark Boot 8+9=8

Alain Voermans 8+13=11

Roy Sillien 11+14=12

Jerome Benonit DNF+DNF

Jochem Walckiers 4+3=2

Donny Schmidt 10+10=9

Bryan Maes 19+15=17

Matteo Puffet 1+2=1

Charly Colart dnf+25=24

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.