Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

15/07/2018 : BK te Hasselt

Chaotische BK-proef voor het team

 

De organisatoren van Mc.Santi verdienen vast en zeker een pluim want ondanks de hitte konden zij de omloop toch zo goed als volledig stofvrij houden. Zo sterk was de organisatie, zo moeilijk verliep het deze maal bij de federatie waar verkeerde beslissingen, discussies en zelfs diskwalificaties elkaar opvolgden. Voor het eerst in jaren verlieten we dan ook vroegtijdig een motorcrosswedstrijd om onze bloeddruk niet helemaal door het plafond te laten gaan.

In de 85 cc-klasse werd telkens stevig gesproeid en we weten reeds van bij het begin van het seizoen dat dit niet ideaal is voor onze Bryan Maes. Onze kleinste rijder deed alles om toch nog punten te scoren en kon zo een zevende plaats scoren. In de slotreeks pakte hij zelfs punten terug van de derde rijder in het BK. Bryan blijft intussen mooi op een vierde plaats staan in de tussenstand.

In de 125 cc klasse staat Dailey Van De Ketterij met kleine oogjes aan de start. Onze Nederlander reed daags voordien immers nog mee in de zwarte cross in Lichtenvoorde en zou dit in de loden hitte duidelijk cash betalen. In de eerste reeks kon Dailey knap meedraaien en eindigde hij op een derde plaats maar na de pauze was het vat duidelijk af. Na een slechte start pakt hij toch nog een zevende plaats. Ook Colin De Poortere is terug van de partij en Colin pakt tweemaal een splijtende kopstart. Hij kan tot halverwege meerijden met de toppers maar na enkele kleine foutjes zakt hij een beetje weg. Maar wel een superprestatie voor Colin die nu al eens proefde van het strakke tempo van de koplopers. Op goeie weg dus.

De Junioren mochten allemaal samen het circuit op en onze 250 cc-rijders hadden de volledige week hard aan de motor zitten zoeken. Vooral bij Charly Colart loonde dit want hij pakte een dubbele kopstart en reed erg knap naar een tweede plaats. Hierdoor klimt hij opnieuw naar de tweede plaats in het BK achter zijn teamgenoot Matteo Puffet. In Hassel vond Matteo niet meteen zijn draai en vooral de whoops zorgde voor ons lichtgewicht voor problemen. Matteo tikt als vijfde aan en blijft ruimschoots aan de leiding in het BK. In de 500 cc-klasse toont Melvin Clarinval duidelijk zijn snelheid want Melvin strijdt de volledige manche mee om de zege maar dan beginnen zijn geblesseerde knie en schouder op te spelen en moet hij gefrusteerd de koplopers laten gaan. Melvin wordt uiteindelijk vijfde.

Ook de inters en Nationalen gaan samen het circuit op en iedereen komt heelhuids uit het startgewoel. Mark Boot heeft meteen het vizier op de koplopers gezet en jaagt de drie koplopers alle kanten van de omloop op. Naaste belager Daymond Martens ziet zijn zenuwen het begeven in de laatste ronde en zo pakt Mark een mooie derde plaats. Ook Kristof Van Vaerenbergh staat aan de start en Stoffel rijdt opnieuw een soliede manche als derde waardoor nauwelijks iets prijsgeeft op de koploper. Tegen de verwachtingen in komt ook Alain Voermans aan de start. Zijn blessures van Tessenderlo zijn nauwelijks genezen maar Alain is een taaie donder. Hij kan in één reeks punten pakken maar na de pauze eindigt zijn optreden in Hasselt met een nieuwe valpartij. Na de pauze gaat Mark Boot voluit voor de zege en na een kopstart komt er geen enkele 250 cc-rijder meer in de buurt. De grootste opschudding komt er echter meteen na de manche als blijkt dat Mark een straftijd aangesmeerd krijgt. Na tussenkomst van onze teamleiding wordt de straf echter omgezet in een boete al blijft het nog steeds onduidelijk waarom. Mark Boot verstevigt hiermee wel opnieuw zijn leiding in het BK. Kristof Van Vaerenbergh blijft regelmatig scoren en lijkt even in aanmerking te komen voor de zege tot favoriet Tallon Verhelst opnieuw alles en iedereen voor een voldongen feit zet. Stoffel behoudt echter zijn kansen als tweede in de eindstand.

In de 500 cc-klasse werd het bewogen week voor Roy Sillien. Suzuki negeerde Roy compleet na het kapotvliegen van zijn motor vorig weekend en slechts ternauwernood werd een oplossing gevonden voor Roy bij VB-racing. Sillien beschaamde dan ook niet het vertrouwen en reed zelfs zonder achterrem naar een schitterende derde plaats. Bij de Nationalen konden we nog eens naar de wedstrijdjury want deze maal werd Jerome Benonit gediskwalificeerd. Donny Schmidt kwam ten val en ook Jochem Walckiers maakte een erg zware val. Al drie onze rijders kwamen echter aan de finish waarbij vooral Jochem zwaar geraakt bleek aan de voet. Opnieuw konden we in de clinch met de jury ivm Jerome en meer woorden dan dit gaan we er niet meer aan vuil maken. In de slotreeks reed Donny schmidt een verbluffende manche. Hij zou uiteindelijk als tweede eindigen. Jochem Walckiers verbeet de pijn en pakte als BK-leider zelfs nog een podiumplaats. Jerome Benonit was daarentegen prima gestart en reed erg ongeconcentreerd na de gebeurtenissen van de openingsmanche. Hij maakte dan ook een enorme smak en werd door de hulpdiensten met een bilblessure weggebracht naar het ziekenhuis. Daar werd geen breuk vastgesteld maar wel een ernstig spierletsel door de enorme klap. Onze drie rijders blijven hier de top drie van het BK uitmaken met Jochem Walckiers intussen met voorsprong in pole-position.

Hopelijk kunnen de drie laatste BK-proeven een rustiger verloop kennen maar in elk geval heeft Hasselt de teamleiding erg veel stof tot nadenken gegeven naar de toekomst toe. Op naar beter en minder valpartijen en discussies in elk geval. Nu tijd om op adem te komen met enkele weekjes verlof.

 

 

Results

Bryan Maes 7+7=7

Colin De Poortere 11+12=12

Dailey Van De Ketterij 3+7=5

Melvin Clarinval 4+6=5

Charly Colart 2+3=3

Matteo Puffet 6+4=5

Roy Sillien 3+2=3

Mark Boot 3+1=1

Kristof Van Vaerenbergh 3+3=3

Jochem Walckiers 2+3=2

Jerome Benonit 4+DNF=9

Donny Schmidt 9+2=5

Alain Voermans 8+DNF=12

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.