Volgende races


24/03/2019 : VMCF te Lille

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

21/04/2019 : Paastrofee te Vollezele

21/04/2019 : EK qualif 125 cc Lommel

22/04/2019 : Paastrofee Vollezele

28/04/2019 : VMCF te Genk

01/05/2019 : FFM Avesnes-sur-helpe

Racereports

01/07/2018 : BK te Tessenderlo

Eerste maal te gast op de Oosterbergen

 

Het BK neemt intussen een nieuwe wending want vanaf nu wordt het BK ook verder aangevuld met een pak nieuwe rijders die vanuit de amateurfederaties komen opdagen. In Tessenderlo waren er dan ook meer dan driehonderd komen opdagen die onder een loden zon van dik boven de 30 graden aan de opdracht begonnen. Mc.De Buiting deed er alles aan om het stof en de omloop onder controle te houden waardoor het opnieuw een laatavondeditie werd. Maar de veiligheid staat bij VLM boven alles en die reputatie deed de federatie weer alle eer aan op deze bijzonder verraderlijke omloop.

In de 85 cc stonden maar liefst vijf Europese toppers aan de start maar onze Bryan Maes trok zich hier niets van aan. Hij kloktede vierde tijd en reed in de eerste manche continu in de top vijf. Even leek een derde plaats haalbaar maar een kleine val in de voorlaatste bocht deed hem uiteindelijk als vijfde eindigen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor de slotreeks waar Bryan opnieuw in strijd was om de derde plaats toen plots de rode vlag de hoogte in ging. Bij een zware van een jonge rijder besliste de hulpdienst om de race stil te leggen. Groot was onze verbazing toen alle rijders van de omloop reden en wij onze Bryan nergens vonden. Bijna het volledig team sprintte meteen alle kanten van de omloop op om Bryan inderdaad aan de achterzijde van de omloop te vinden waar hij groggy lag na een zware val. Bij de herstart probeerde hij nog wel te rijden maar na één ronde reed hij alweer binnen met rug en hoofdpijn. Aan de camper werd pas de ernst van de val vastgesteld want zij helm was zelfs gebarsten. Veel beterschap jonge stormer.

In de 125 cc-klasse startte Dailey Van de Ketterij opnieuw bijzonder slecht en in deze omstandigheden van stof was dit levensgevaarlijk. Dailey komt nog netjes terug naar voren en pakt zelfs enkele punten terug in het BK want ook enkele tegenstanders lieten zich verrassen in die eerste manche. Er moet dus beter gestart worden in de slotreeks en daar doet Dailey hard zijn best voor. Iets te hard zelfs want in de eerste bocht knalt hij de omheining in. Daarbij wordt hij ook nog eens aangereden zodat hij nu als allerlaatste aan de opdracht kon beginnen. Opnieuw rijdt hij vlot de top tien binnen mar deze maal verliest hij wel punten. Gelukkig kwam hij zonder blessures weg.

Bij de Junioren 250 cc staat Matteo Puffet op scherp. Ondanks een handblessure die hij op zaterdag opliep in Axel deed Puffet het weer fantastisch. In de eerste manche komt hij echter zonder achterrem te staan toen hij een deel van de omheinigstouwen sloopte maar winnen doet hij toch. In de slotreeks loopt het nog vlotter met deze maal wel een rem en een nieuwe overwinning. Dubbelslag dus voor Matteo die op weg lijkt naar de titel bij de Junioren. Ook Charly Colart is eindelijk nog eens van de partij. Hij mist duidelijk competitieritme maar pakt wel een mooie vierde plaats waardoor hij opnieuw dichterbij sluipt bij de tweede plaats in het BK.

Ook Melvin Clarinval maakt zijn heroptreden maar dan in de 500 cc-klasse. Melvin start met een knie-en schouderblessure en bijt dapper door. Hij wordt uiteindelijk vierde en behoudt zo zijn kansen op het BK-poduim waar hij zelfs een plaatsje winst boekt.

Over dan naar de 250 cc-klasse waar alle toppers klaar staan voor een belangrijke proef maar Mark Boot overvleugelt alles en iedereen. Mark zit nu weer steviger in het zadel als BK-leider al moeten ook hier de remproblemen opgelost worden want opnieuw valt hij op drie ronden van het einde zonder achterrem te staan. Bij de Nationalen staan Kristof Van Vaerenbergh en Alain Voermans aan de start. Alain vindt nooit zijn draai op de Oosterbergen en zijn weekend eindigt dan ook met een zware val waarbij hij vol in de gelaat geraakt worden. Gelukkig ook hier geen ernstige blessures maar het wordt wel een zware werkweek voor Alain. Kristof Van Vaerenbergh draait opnieuw rondjes zoals we hem graag zien en lijkt op weg naar een zege tot de armen plots oppompen. Hij moet het tempo laten zakken en eindigt als vierde. In de slotreeks loopt het echter beter en tegen het hels tempo wordt de manche verreden. Hij wordt opnieuw vierde en pakt voor het eerst punten terug op de BK-leider die in de slotreeks in de problemen kwam.

In de 500 cc klasse timmert Roy Sillien aan de weg terug na zijn rugblessure maar in Tessenderlo wordt al snel duidelijk dat dit niet zijn dag gaat worden. Na problemen met vering krijgt Roy in de eerste manche meteen een highsider te verwerken waardoor het gas voor de rest van de dag maar half open gaat. Met een negende plaats wordt de schade beperkt en blijft Roy wel op een tweede plaats in het BK. Ook onze andere rijders proberen het beste ervan te maken in deze moeilijke omstandigheden. Jerome Benonit slaagt erin om als nationaal tweemaal in de top tien bij deze inters te rijden waardoor Jerome een reuzezaak doet in het kampioenschap. Onze twee andere rijders kenden telkens in een manche problemen. Jochem Walckiers ging in de beide reeksen tegen de grond maar beperkte telkens het puntenverlies na een erg sterke remonte. De grootste pechvogel in Tessenderlo was echter Donny Schmidt. Eén van de tegenstanders was in de omheinng gereden waardoor een touw over de omloop was komen te liggen en juist in het wiel van Donny Schmidt kwam die dus te hangen. Meteen over en out voor Donny die hopeloos vast kwam te zitten. De mooi elfde plaats na de pauze was dan ook een pleister op een houten been voor Schmidt die nochtans aan een sterke serie bezig is.

Colin De Poortere deed vandaag een stapje terug want hij startte niet in het BK maar was wel aan het werk op een andere race in Bouwel. Colin won er vlotjes de beide reeksen in de Beloftenklasse en zorgt zo voor een boost in zijn zelfvertrouwen. Volgend weekend trekken er enkele rijders naar de VMCF in Genk waar ook de Europese proef voor de jeugd gepland staat. De anderen gaan zich voorbereiden voor de volgende BK-proef die in Hasselt gepland staat.

 

Results

Colin De Poortere (vmcf) 1+1=1

Bryan Maes 5+DNF=15

Matteo Puffet 1+1=1

Charley Colart 4+4=4

Melvin Clarinval 4+4=4

Dailey Van de Ketterij 4+10=7

Alain Voermans 10+DNF=15

Kristof Van Vaerenbergh 4+4=4

Mark Boot 1+1=1

Jerome Benonit 11+10=10

Jochem Walckiers 14+12=11

Donny Schmidt DNF+11=17

Roy Sillien 10+8=9

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.

VMCF te Paal : succesvol met een wrang nasmaakje

Bijna alle rijders hadden van het weekendje rust geprofiteerd om een wedstrijd mee te pikken bij de VMCF in Paal. Bryan Maes maakte zijn debuut bij de Beloften en reed zijn 85 cc-motor meteen de top tien binnen. Knap voor onze kleinsten die meedraaide tegen de grotere motoren. Bij de Junioren hadden we deze maal twee vertegenwoordigers. Colin De Poortere wist een reekszege te scoren in zijn derde race bij de Junioren. Na de pauze ging hij even onderuit maar eindigde toch nog mooi als derde. Ook Wouter Dormont maakte zijn debuut bij de sterke Juniorenklasse. Hij wordt erg knap vierde bij zijn debuut op een toch moeilijke omloop voor hem. Bij de Nationalen is papa Alain Voermans opnieuw van de partij en onze Oostkantonner laat zien nog niets verleerd te zijn. Hij wordt mooi vierde. De reekszege in de eerste reeks was nochtans voor Dailey Van De Ketterij maar na een mislukte start in de slotreeks komt Dailey zwaar ten val. Hierbij breekt hij zijn elleboog waardoor we onze 125 cc'er een tijdje zullen moeten missen. Veel beterschap Dailey en succes donderdag met de operatie.

Bij de inters zijn onze drie musketiers present en Mark Boot steelt opnieuw de show. Eerst maakt hij een remonte van de 30ste naar de vierde plaats na een val in de start en daarna laat hij GP-topper Ken De Dijcker zwaar werken voor zijn zege. In zijn MX2-klasse haalt Mark dus wel de zege. Ook Donny Schmidt bevestigt de goede vorm van de laatste weken. Donny zet een mooie vijfde plaats op de tabellen tewijl Jochem ondanks zijn pijnlijke voet toch een mooie achtste plaats pakt. Mooie resultaten dus maar met Kristof Van Vaerenbergh en Dailey Van De Ketterij liggen wel al twee van onze toppers in de lappenmand.

 

Bryan Maes 10

Colin De Poortere 3

Wouter Dormont 4

Alain Voermans 4

Dailey Van De Ketterij 10

Donny Schmidt 5

Jochem Walckiers 8

Mark Boot 1

Vollezele afgelast

De VMCF-federatie meldt dat zij een negatief antwoord hebben gekregen van de gemeente betreffende de toelating van hun wedstrijd met Pasen in Vollezele. Een overijverige politieker heeft daar stokken in de wielen gestoken en lijkt er nog fier op te zijn ook. Geen wedstrijd dus in Vollezele

Dit weekend opnieuw opgesplitst

Dit weekend wordt het team opnieuw opgesplitst. Want onze VMCF'ers gaan aan de slag in Wachtebeke op de gekende Mendonkdreef. Dailey Van De Ketterij en Mark Boot pakten vorige week reeds een podium en nu hopen we ook op Colin De Poortere die ondanks zijn zware proefwerken toch aan de start staat. In Frankrijk wordt de supercrossomloop van Fontaine les Croisilles aangevallen. Zonder Kristof Van Vaerenbergh maar wel met Donny Schmidt die ondanks zijn duimbreuk aan de start zal staan. 

Voermans opnieuw papa

Maandag kregen we het heugelijk bericht dat Alain Voermans voor de tweede maal papa is geworden. Een flinke dochter die naar de naam Nele luistert komt het gezinnetje vervoegen en wij feliciteren de jonge ouders dan ook van harte.