Racereports

27/05/2018 : BK te Gooik

Drie leiders in het BK voor Mikkola

Ook de klassieker bij AMC Dworp bleek geen enkel probleem te vormen voor onze rijders want Jochem Walckiers, Mark Boot en Matteo Puffet zitten nog steeds op titelkoers. Ook onze kleine Bryan Maes komt sterk op dreef want hij pakte zijn eerste top vijf plaats ondanks de aanwezigheid van enkele EK-rijders.

Matteo Puffet reed alles en iedereen in de prak in Gooik. Onze kleine Waalse stylist won de beide reeksen bij de Junioren MX2 waar ook Charly Colart vooraan meedraait. Alleen is de conditie van Charly nog niet op waardoor hij het podium miste in Gooik. Ook Melvin Clarinval deed het voortreffelijk in de MX1-klasse. Alleen miste Melvin telkens zijn start waardoor het moeilijk wordt om in de deelnemersveld van 48 rijders nog naar voren te komen. Melvin werd echter nog knap zevende nadat hij een kleine dertig rijders voorbijgegaan was.

In de 125 cc-klasse hadden we deze maal maar 1 rijder en Dailey Van De Ketterij wisselde een rampmanche af met een super slotreeks.  Tussen een pak Engelse EK-rijders werd Dailey prima vijfde en zat er zelfs nog meer in indien hij in de eerste niet diep in de reserves had moeten tasten om een valpartij goed te maken.

Bij de Nationalen 250 cc blijft Kristof Van Vaerenbergh druk zetten op de BK-leider. In Gooik was Stoffel goed voor een prima tweede plaats en was er een erg goede Tallon Verhelst nodig om hem van een eerste zege te houden. Ook in de interklasse wist Mark Boot de schade te berperken tussen de WK-rijders. Mark gaf nauwelijks punten prijs en blijft zo aan de leiding in de tussenstand van het BK.

Bij de Nationalen 500 cc startte Jochem Walckiers nog maar eens ziek aan de race maar daar was nauwelijks iets van te merken. Hij won zelfs de race en zit nu nog wat steviger in het zadel als leider van het BK in deze klasse. Donny Schmidt maakte een stevige fout in de laatste ronde van de eerste reeks waardoor hij niet de beloning kreeg die hij verdiende. Een vierde plaats was zijn deel voor Jerome Benonit die een wel erg bewogen week achter de rug had.

Toch was het niet allemaal rozegeur en maneschijn want na afloop van de reeksen, vonden we een mokkende Roy Sillien terug die duidelijk na zijn blessure nog niet op dreef was. Alain Voermans was dan weer zo onder de indruk van de tegenstand uit het wereldkampioenschap dat de zenuwen het commande overnamen bij Alain en dat is meestal geen goed teken. 

 

Results

Bryan Maes 6+6=5

Dailey Van De Ketterij 11+5=7

Matteo Puffet 1+1=1

Charly Colart 8+10=9

Melvin Clarinval 7+7=7

Kristof Van Vaerenbergh 3+2=2

Alain Voermans 10+6=9

Mark Boot 8+8=8

Jerome Benonit 4+4=5

Donny schmidt 5+3=4

Jochem Walckiers 3+1=1

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.