Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

21/05/2018 : BK te Axel

Succes op thuisomloop, eerste zege Donny Schmidt

Onze tweede eigen organisatie was door al onze medewerkers opnieuw pico bello verzorgd en ook de mensen van RES-Axel hadden zoals gewoonlijk alles tot in de fijnste puntjes voor elkaar. Helaas leverden al onze inspanningen maar weinig op want de BMB-rijders en de bijhorende lakse houding van de federatie-bonzen zorgden voor een pijnlijke wedstrijd met erg weinig rijders. Ook de overeenkomst die onder impuls van Walter Haentjens met de mensen van MCLB gemaakt werd, bracht nauwelijks rijders op de been. Blijkbaar zijn er dus nog steeds organisaties te veel op de Belgische kalender.

Maar sportief werd het wel een topper. Er werd gereden voor de BK-punten waardoor de toprijders er wel waren en onze mannen voluit aan de bak moesten. Matteo Puffet en Mark Boot deden gouden zaken in Axel en staan nu weer steviger aan de leiding in het BK. Ook Donny Schmidt verraste door een eerste zege te pakken en Jochem Walckiers bleef ook al aan de leiding van het BK ondanks zijn ziekte waardoor hij in de slotreeks bijna volledig KO aan de finish kwam. De anderen konden hun kansen gaaf houden met zelfs een podiumplaats voor Kristof Van Vaerenbergh die nu zelfs in het zand tot scoren komt. 

Bijna al onze rijders zijn in de top tien terug te vinden waardoor de komende wedstrijden voor het BK erg belangrijk worden. Melvin Clarinval, Charly Colart, Jerome Benonit, Alain Voermans en Dailey Van De Ketterij hebben nog alle kansen op de titel of op een poduimplaats in hun categorie maar dan moet de volgende races wel top of the bill worden. We zijn benieuwd.

Bij onze allerkleinsten is ook Bryan Maes op dreef aan het komen net zoals Colin De Poortere waardoor een eerste top vijf wellicht voor erg binnenkort zal zijn. Roy Sillien daarentegen moet nog herstellen van zijn klap die hij maakte in Lommel en na Gooik volgend weekend, krijgt hij daar alle kans toe.

 

Results

Bryan Maes 7+9=9

Colin de Poortere 10+10=10

Dailey Van De Ketterij 6+9=7

Melvin Clarinval 6+5=5

Charly Colart 7+7=7

Matteo Puffet 1+2=2

Alain Voermans 11+6=9

Kristof Van Vaerenbergh 5+3=3

Donny Schmidt 1+2=1

Jochem Walckiers 2+6=4

Jerome Benonit 5+4=5

Mark Boot 1+1=1

Roy Sillien 7+7=8

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.