Racereports

30/07/2017 : BK te Gooik

Voor het tweede opeenvolgende jaar diende AMC De Toekomst een nieuwe omloop op te bouwen en nu trokken ze naar Gooik waar opnieuw een schitterend terrein werd gevonden. Misschien iets minder klimwerk dan vorig jaar maar nog steeds een beauty van formaat. Voor het eerst dit seizoen stonden ook de internationale toppers aan de start en dat hebben we ondervonden al kunnen we zeker niet klagen. Onze mannen stonden stevig in hun schoenen op het heuvelcircuit.

In de 125 cc klasse staat Colin De Poortere voor zijn groot debuut. Colin verliet vroeger dan verwacht de jeugdklasse en slaagde erin om in Gooik in de beide reeksen meteen BK-punten te scoren. Maatje Ilan Heirwegh is doodziek in Gooik aangekomen en probeert toch nog het beste uit de beide reeksen te halen. Ondanks dat hij blijft koorts maken tikt Ilan toch als elfde aan. Ook Daily Van De Ketterij is niet top in Brabant want onze Nederlander moet reeds in de trainingen zijn KTM nog maar eens aan de kant zetten. Gelukkig kan pa Kevin het euvel herstellen en kan Daily toch deelnemen. Hij moet wel als één van de laatsten naar het starthekken maar sleept er toch nog een negende plaats uit.  Ook Andy Haesevoets is in conditie want hij stormt van bij het begin naar de top tien van deze zware klasse. Andy wordt steeds beter en kan zelfs op een vijfde plaats eindigen. Knap dus van AH.

Beter verging het intussen Marnick Lagrou die de volledige dag in de spits terug te vinden is. Marnick pakt tussen de internationale toppers een mooie vijfde plaats en zou na de pauze zelfs nog beter doen. Hij werd dan onverhoopt tweede op een omloop die hem normaal niet ligt. Killigan Delroeux is dergelijk omlopen wel gewend door zijn opleiding in Frankrijk en ons Waaltje doet dan ook wat van hem verwacht wordt. Hij wint de beide reeksen ondanks de enorme tegenstand die in Gooik aanwezig was. Podium nummer 1 was meteen binnen.

Over dan maar naar de MX1-klasse waar Alain Voermans de pannen van het dak rijdt. Hij mist maar net de zege maar zorgt wel voor de tweede podiumplaats. Niki Margetic kan ieder moment voor de tweede maal papa worden en rijdt dan ook met de GSM in de nabijheid. Toch wordt Niki nog mooi zevende. Tot slot is ook Melvin Clarinval van de partij. Opnieuw probeert hij bij de toppers te komen maar de laatste sprong naar de top lukt voorlopig niet. Hij wordt wel mooi vijfde.

In de MX2-klasse moeten we deze maal passen want onze rijder Charly Colart wordt op vrijdag opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts en moet deze race dus aan hem laten voorbijgaan.

In de MX2-klasse is de spanning te snijden want een pak EK-rijders tekenen present in Gooik en onze Mark Boot kan slechts op 50 % rijden met zijn maar half geheelde elleboog. Toch zet Mark alles op alles en zet hij zelfs de kopstart op zijn naam. Het duurt tot halverwege koers vooraleer de wereldkampioenschaprijders Mark kunnen voorbij komen maar dan is het vat ook helemaal af. Hij wordt toch nog mooi achtste. Ook in de slotreeks loopt het prima tot de versnelling van de KTM de geest geven. MArk rijdt de volledige reeks in tweede versnelling en wordt nog mooi twaalfde waardoor hij aan de leiding blijft in het BK.

In de MX1-klasse staat een halve GP aan de start en onze mannen gaan dus een moeilijk reeks tegemoet. Roy Sillien knokt in het peloton met zowat iedere rijder en wordt beloond met een zestiende plaats. Na de pauze lukt het moeilijker en na een slipper, verlaat Roy vroegtijdig de race die vooral getekend werd door erg veel stof.

Onze Nationalen proberen overeind te blijven in deze hectische omstandigheden. De eerste manche in de gietende regen brengt een brengt een vierde plaats op voor Jerome Benonit terwijl na de pauze Donny Schmidt knap presteert en als vijfde aantikt. Minder geluk deze maal voor Jochem Walckiers die in de start tegen de vlakte gaat en daarbij een rempedaal dwars door zijn bil ziet prikken. Met veel bloed wordt Jochem toch nog tiende.

Gooik bracht dus twee podiumplaatsen en drie van onze rijders die aan de leiding staan van het BK. Alain Voermans, Killigan Delroeux en Mark Boot bleven dus knap overeind.

 

 

Results

Colin De Poortere 18+16=18

Ilan Heirwegh 10+10=11

Marnick Lagrou 5+2=4

Andy Haesevoets 6+6=5

Daily Van de Ketterij 8+11=9

Killigan Delroeux 1+1=1

Melvin Clarinval 6+5=5

Charly Colart DNS+DNS

Niki Margetic 9+6=7

Alain Voermans 2+2=2

Mark Boot 8+12=11

Jochem Walckiers 11+10=10

Donny Schmidt 9+5=7

Jerome Benonit 5+4=4

Roy Sillien 16+DNF=18

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot. 

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen.