Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

12/12/2016 : Kerstcross Stekene

Mooie afsluiter van het seizoen

 

Op het circuit van Stekene-Nieuwdorp konden we in schoonheid het seizoen afsluiten. Normaal staat deze race nite op ons programma maar nu was het weer zo uitzonderlijk goed dat enkele van onze jongens niet konden thuisblijven. Onze Nieuwkomers lieten zich ook al meteen zien wat beloofd voor het nieuwe seizoen dat er straks aankomt.

Marnick Lagrou heeft zijn debuut bij de Beloften niet gemist. Zijn eerste officiele wedstrijd werd meteen bingo want ondanks het sterke deelnemersveld kon Marnick zijn eerste zege boeken. Via een tweede en een derde plaats kreeg onze Antwerpenaar onmiddellijk de grootste beker overhandigd bij de Beloften.

In de Juniorenklasse kon onze nieuwkomer Killigan Delroeux iedereen dan weer verrassen. De 14-jarige knaap reed in de eerste manche van de 26te naar de tweede plaats om in de slotreeks iedereen in de prak te rijden. Overwinning nummer twee was meteen binnen voor onze club.

Bij de Nationalen MX2 stond Steken in het kader van het testen van de motor van Glenn Bielen. Er werd door pa Rudi en Mecano Dimi stveig gesleuteld aan de KTM op aangeven van onze Wim. De motor loopt reeds prima maar de vering zorgt nog wat kopzorgen. Toch weet Glenn na een erg pittige strijd de tweede plaats te pakken achter de vice-wereldkampioene Nancy Vandeven. Erg knap en onverhoopt succes dus voor ons nieuw Limburgs kanon.

Bij de inters MX2 waren alle ogen gericht op onze Mark Boot. Mark vliegt dan ook als een raket naar voren na een val in de start. Plots loopt de motor echter niet meer en is de reeks over en out voor Mark. Dat hij de slotreeks dominerend wint is dan ook een pleister op een houten been.

In de koninginneklasse wordt het testen voor de Suzuki-rijder Jerome Benonit. Hij pakt het rustig aan en eindigt toch in één reeks op een negende plaats maar de verrassing komt van Donny Schmidt. Donny rijdt een knappe eerste reeks als achtste maar vliegt er stevig in tijdens de slotreeks. Pas op het einde dient hij zijn podiumplaats af te geven na een helse reeks tussen een pak toprijders.

Results

Marnick Lagrou 2+3=1

Killigan Delroeux 2+1=1

Glenn Bielen 2+2=2

Mark Boot DNF+1=5

Donny Schmidt 8+7=7

Jerome Benonit 9+DNF=12

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.