Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

29/08/2016 : BK te Avesnes

Beste resultaat ooit voor het team

 

LA douce France heeft ons geen windeieren gelegd want zoals voorspelt gingen onze rijders helemaal loss in Avesnes-Sur-Helpe. In bijna alle reeksen speelden we een hoofdrol waardoor we met een pak podiumplaatsen huiswaarts keerden. Zelfs onze Nederlandse boys lieten een schitterende indruk na de bergen van Noord-Frankrijk.

In de 85 cc staat Marnick Lagrou op scherp maar daar is al genoeg over geschreven. Marnick doet het fantastisch en pakt zelfs met enkele buitenlandse toppers een wonderbaarlijke tweede plaats. Helaas is dat niet voldoende om een plekje te veroveren bij het Belgische team maar Marnick is nu wel zeker van zijn titel van vice-kampioen van Belgie en dat in zijn eerste jaar BMB. Ook Ilan Heirwegh timmert aan de weg terug en op de moeilijke omloop maakt Ilan een klein foutje wat hem op een achtste plaats doet belanden. DE grootste verrassing komt van Colin De Poortere die zijn grootste BK-buit tot nu toe weet te pakken op de steile hellingen. Hij wordt mooi twaalfde.

Bij de Senioren is Niki Margetic afwezig wegens vakantie maar Alain Voermans neemt prima zijn favorietenrol over. Alain is niet uit de top weg te slaan en wordt mooi tweede. Daarmee klimt hij naar de derde plaats in het BK.

De Juniorenklasse zorgde voor een heus spektakelstuk met onze Lucas Derycke in de hoofdrol. Lucas vernedert iedereen in de eerste manche maar maakt de schrik van zijn leven mee in de slotreeks. Lucas wordt in de eerste bocht van de motor geschoten en loopt naast de motor de eerste helling naar boven. Eens terug in het zadel begint hij aan een razende achtervolging die hem op de derde plaats doet belanden. Daarmee pakt hij zelfs nog de eindzege en is hij zo goed als zeker van de tweede plaats in het BK. In de MX1-klasse overtreft Melvin Clarinval alles en iedereen want ook hij pakt een podiumplaats. Het blijft dus podiumplaatsen regenen in Frankrijk.

Over dan maar naar de 125 cc-klasse waar Charly Colart zoals gewoonlijk als een raket van start gaat. Charly kan zijn plaastje echter niet vasthouden maar pakt toch nog een vijfde plaats net voor de neus van een prima rijdende Andy Haesevoets die eindelijk eens een wedstrijd zonder pech meemaakt.

In de MX2-klasse kunnen we opgelucht ademhalen want Cedric Grobben blijkt afwezig te zijn in Avesnes. Mark Boot kan dus rustig naar de challengertrophy toe rijden en de grote cheque binnenhalen. MArk krijgt in de eerste manche echter af te rekenen met de slovaak Vondasek en Brian Engelen. Tot overmaat van ramp komt Mark ook nog eens ten val en bezeert daarbij zijn hand. Op karakter wordt hij toch nog vijfde om in de herneming zelfs een derde plaats te pakken. Opnieuw een podiumplaats dus. Dylan Mayne is aan zijn tweede race bezig na zijn blessure en heeft voorlopig moeite met het tempo. Op karakter wordt hij toch nog zesde.

Bij de MX1-rijders werd het een dag van vallen en opstaan. In de eerste manche komen Roy Sillien en Stefan Hage slecht van start maar knokken zich beiden nog naar een zevende en zesde plaats. Onze Nationalen zijn beter op weg want Jochem Walckiers pakt schitterend de zege terwijl Jerome Benonit op een derde plaats eindigt. De prijs van de doorzetting gaat deze maal naar Donny Schmidt die op zijn rampencircuit een dubbele zevende plaats pakt. In de slotreeks ontstaat er grote opschudding met een zware val voor Erik Willems die daarbij onze Roy Sillien meesleurt. De rode vlag gaat meteen de hoogte in want Erik Willems blijft roerloos liggen. Achteraf blijkt alles nog mee te vallen en ook onze Roy Sillien is weer te been. Roy zou nog zesde worden terwijl Stefan Hage eindelijk op zijn niveau lijkt te komen. Hij wordt mooi vierde. Bij onze Nationalen loopt het minder dan in de eerste reeks want Jochem Walckiers ziet zijn band van de velg gaan terwijl Jerome Benonit in de fout gaat op de geleende motor van Melvin Clarinval.

Ook de superfinale verloopt niet schitterend want weer wordt er massaal gevallen in de start. Alleen Stefan Hage blijft overeind van onze rijders en eindigt op een mooie vijfde plaats.

Door de boycot van de BMB-rijders op deze schitterende organisatie, zal het wellicht de laatste maal zijn dat de BMB-piloten hier zullen aangetreden hebben. En dat op één van de mooiste omlopen van de kalender. Begrijpe wie begrijpe kan.

 

 

Results

Marnick Lagrou 2+4=3

Ilan Heirwegh 10+8=8

Colin Depoortere 12+13=12

Alain Voermans 4+2=2

Charly Colart 5+5=5

Andy Haesevoets 6+6=6

Lucas Derycke 1+2=1

Melvin Clarinval 2+3=2

Mark Boot 4+3=3

Dylan Mayne 5+6=6

Donny Schmidt 7+7=7

Jochem Walckiers 1+6=3

Jerome Benonit 3+6=6

Stefan Hage 7+4=4

Roy Sillien 6+6=6

 

SUPERFINALE

Stefan Hage 5

Donny Schmidt 11

Jochem Walckiers 14

Lucas Derycke 16

Melvin Clarinval 21

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.