Racereports

08/08/2015 : ONK te Markelo

Bijna eerste punten voor Ilan

De hardere omloop van Markelo lag onze rijders duidelijk goed. Zoals gewoonlijk bij de club uit Overijsel was de organisatie opnieuw meer dan af. Spijtig genoeg hadden de rijders en het publiek het laten afweten want de opkomst was allesbehalve groots te noemen maar de toppers waren er wel en dus werd het opnieuw knokken van in de kwalificatie. Jochem Walckiers had zich afgemeld en dus waren we met drie rijders aanwezig in Noord-Nederland waar we vooraf een ritje van meer dan 320 kilometer voor de wielen geschoven kregen.

Het werd niet het dagje van Mark Boot want onze MX2-rijder zat reeds op zaterdag met een Vlaamse "snotvalling" en dat werd op zondag alleen maar erger. De KTM kreeg voor het eerst en hopelijk voor het laatst dit seizoen ook gekke kuren zodat Mark geen enkele reeks kon uitrijden. Achteraf bleek de CDI-box de geest te hebben gegeven en staat de brommer alweer klaar voor de volgende opdracht in Balen volgend weekend.

Ilan Heirwegh maakt zijn debuut in het ONK dat beging met een leuke startplaats na de kwalificaties. Maar Ilan is een beetje zenuwachtig en ziet zijn start de mist in gaan bij de eerste reeks. Hij stormt als een ontketende door het deelnemersveld en pakt in de eerste ronde maar liefst vijftien rijders. Maar dan gaat hij tegen de grond in zijn enthousiasme. Mark Boot kalmeert onze kleine stormer en dan gaat het beter. Hij wordt uiteindelijk mooi 26ste. In de slotreeks loopt alles wel goed in de start en Ilan rijdt knap op een zestiende plaats bij het ingaan van de laatste ronde. We dromen reeds van de eerste ONK-punten uit zijn loopbaan als Ilan compleet leeggereden in de laatste ronde de motor tegen de grond moet leggen. Spijtig maar helaas een 27 ste plaats dus maar wel een knappe race van onze allerkleinste.

Matthias Van Roy is nog steeds aan het bekomen van de zware EK-races en gaat week na week weer beter rijden. IN Markelo kent Matthias een moeilijk start als een tegenstander onderuitgaat in de tweede bocht en onze Matthias mee trekt. Als allerlaatste dus beginnen en die klus klaart hij supergoed. Tegen een razend temp rijdt hij naar de top twintig, dan even op adem komen en op het laatste nog doorduwen naar plaats zestien. Knap en het wordt nog beter in de slotreeks. Matthias heeft wel rugpijn na zijn crash en achteraf blijkt ook zijn koppelinghendel gebroken te zijn wat zijn armkrampen verklaart. De tweede reeks kent wel een goede start en de WK-toppers zijn ook in Markelo en Matthias rijdt gezwind mee met die mannen. Dan komt weer even dat momentje dat hij op zijn adem trapt en moet de toppers laten gaan. De laatste vijf minuten zijn dan weer zijn snelste van de volledige dag want hij kakt nog vier plaatsen terug in de laatste minuten. Hij wordt knap veertiende.

 

Results

 

Ilan Heirwegh 26+27

Matthias Van Roy 16+14

Mark Boot DNF+DNS

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.