Racereports

06/06/2015 : BMB te Kester

Een bewogen dag op de Kesterheide

 

De vijftigste editie van de klassieker op de kesterheide is voorlopig ook de laatste maar laat ons maar hopen dat het gezond verstand zegeviert en dat Amc.Dworp hun traditie kunnen verderzetten. Zij tekenden op deze emotionele dag voor een perfecte organisatie wat niet helemaal kan gezegd worden van de BMB die bij de inters volledig door het ijs zakten met een blunder van formaat. Alle Mikkola's waren op de afspraak behalve Donny Schmidt voor wie deze race te vroeg kwam.

Bij de Senioren was de start bijzonder belangrijk en juist daar ging het voor onze Alain Voermans verkeerd. Alain moest telkens vanuit de middenmoot naar voren komen en slaagde daar wonderwel in. Met een derde en een vijfde plaats grijpt Alain net naast het podium. Voor Niki Margetic loopt de race nog moeilijker want hij start steeds uit de top twintig. Niki Keert knap terug maar een elfde plaats.

Bij de Jeugd heeft Ilan Heirwegh het nodige zelfvertrouwen getankt tijdens onze Ardense uitstappen en dat hebben de tegenstanders ondervonden. Ilan kon bijna de volledige reeks in de top vijf meerijden en verbaasde daarbij alles en iedereen. Hij werd knap zesde in een superdeelnemersveld.

Ook de oldtimers stonden aan de start en Dirk Paridaens had nog een oude Yamaha op zolder staan. Met zijn antieke brommer pakte hij een mooie tiende plaats tussen een pak gewezen inters en GP-rijders. Voor onze trainer Brick Schelfaut verliep de race minder goed want de Husky-piloot kwam ten val en brak hierbij wellicht zijn voet. Veel beterschap Brick.

Over dan maar naar de 125 cc-klasse waar Andy Haesevoets zijn officieel debuut maakte. Na een voorzichtige eerste reeks werd het veel beter na de pauze want Andy kon reeds mooi in het peloton plaatsnemen. Hij pakt dan ook trots zijn eerste BK-punten. Ook Matthias van Roy is van de partij en hij moet het opnemen tegen de Nieuw-zeelander Natske en Jago Geerts. In de eerste reeks lukt echter niets en Matthias eindigd op een teleurstellende vierde plaats. Matthias is allesbehalve tevreden over zijn manche en herpakt zich knap na de pauze. Nu loopt het wel naar wens en kan hij mooi tweede worden waardoor hij na Natske de tweede plaats pakt. De eerste podiumplaats is dus binnen.

Over dan maar naar de Junioren waar Lucas Derycke blijft verbazen. Onze Waalse vriend pakt in zijn debuutseizoen reeds zijn derde reekszege in de eerste manche. Na de pauze lijkt hij zijn stunt nog eens over te doen maar dan heeft hij last van armpump en eindigt als vierde. Hij werd wel tweede in de eindstand maar staat maar beteuterd op het podium daar hij weet dat er meer in zat. Onze tweede rijder Keani Clement is ook scherp aan de manche begonnen. Keani start matig maar komt dan beresterk terug naar de vierde plaats. De hoop op een podiumplaats zit er dus nog in maar de slotreeks begint met een massale valpartij waarbij een twintigtal rijders tegen de vlakte gaat. Bij de slachtoffers onze Keani Clement en Melvin Clarinval. Meteen was de hoop op een podiumplaats gaan vliegen. Melvin bezeerde zich nog flink bij die val en diende na de manche enkele hechtingen te nemen in de knie.

De Nationalen zorgden voor ons team voor een ware thriller want Jochem Walckiers verbijt de pijn en rijdt van start tot finish aan de leiding in de MX1-klasse. Ook in de slotreeks satrt hij aan de leiding maar krijgt het dan aan de stok met Greg Smets. Het wordt een pittig en leuk duel tot de stoppen bij Smets doorslaan en hij Jochem van de motor rijdt. Daarbij komen de beide rijders zwaar ten val waarbij alleen Jochem nog op de motor klautert. Met wordt met veel pijn nog vijfde en mist zo net de eindzege. De derde podiumplaats van het team gaat dus naar een ziedende Walckiers die door de teamleiding na de finish moet gekalmeerd worden. Later zou blijken dat Jochem met een schouderbreuk enkele weken rust zal moeten nemen. In de MX2-klasse is Joni Coemans niet te spreken over zijn motor die nog steeds niet op punt lijkt te staan. Nochtans doet Joni het voortreffelijk want hij verliest pas in de laatste ronde zijn vierde plaats. In de slotreeks loopt het stukken beter want Joni wordt nu knap vierde en blijft zo in de running voor het BK.

Over dan maar naar de inters waar Mark Boot een mooie tijdstraining neerzet. Hij mag dan ook als dertiende naar het starthekken oprijden ware het niet dat de BMB de foute startorde heeft opgemaakt. Mark moet nu ondanks het protest van vele MX2-rijders als 28ste oprijden wat in Kester geen makkie is. Hij wordt nog mooi zevende in de eerste manche. In de tweede reeks zou alles worden rechtgezet maar dat lukte uiteraard niet daar de buitenlandse vedetten dit geklungel van de BMB niet pikken. Opnieuw als 28ste dus naar het hekken en Mark zou toch nog een zesde en een vierde plaats optekenen. Meteen goed voor een vijfde plaats in de eindstand en een mooie kans om straks nog een derde plaats op te eisen in het BK. Afspraak dus in Pierrieux. Hopelijk struikelt de BMB dan niet over hun onuitvoerbare reglementen en krijgen we een eerlijke finale. Maar vast en zeker een pluim voor AMC Dworp voor vijftig jaar topcross in veelal moeilijke weersomstandigheden. Wij wensen de nieuwe voorzitter dan ook veel succes toe bij de grote uitdaging die hij op zich neemt.

 

 

Results

Dirk Paridaens 11+10=10

Mark Boot 7+6+4=5

Jochem Walckiers 1+5=2

Joni Coemans 7+4=5

Alain Voermans 5+3=4

Niki Margetic 11+11=11

Lucas Derycke 1+4=2

Keani Clement 4+9=5

Melvin Clarinval 11+11=11

Matthias Van Roy 3+2=2

Andy Haesevoets 15 +13 =13

Ilan Heirwegh 6+6=6

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Einde seizoen 2020 met twee vice-kampioenen

Het doldwaze seizoen 2020 zit er op en daar er in België zo goed als niet werd gereden hebben we onze pijlen gericht op het buitenland. Daar had men precies toch minder last van het Corona-gebeuren en konden we het jaar toch nog succesvol afsluiten. Mark Boot miste net de Nederlandse titel en werd zo vice-kampioen in zijn eerste jaar op de Mx1-motor. Kristof Van Vaerenbergh sneuvelde zelfs maar op 3 puntjes van de Franse titel in de MX2-klasse.

Een extra kers op de taart werd gezet door onze jonge stormer Kassimir Hindersson die bij zijn EK-debuut zomaar de top tien binnendook. Onze eskimo deed dat op 13-jarige leeftijd waardoor verscheidene topteams reeds aan de deur kwamen kloppen. Kasse rijdt echter in 2021 opnieuw in de blauwe MX477-outfit.

De overige mannen hebben stevig op de tanden gebeten in dit silly season en we hebben dan ook de meeste bewondering voor alle niet zandspecialisten die in Nederland reden om de sponsors toch maar een beetje publiciteit te geven. Vooral onze Waaltjes hebben zwarte sneeuw gezien in 2020 maar ze leerden enorm bij. Kortom iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Alleen was het jammer dat we op het einde van het seizoen nog enkele blessures opliepen. Veel beterschap dus aan Dailey Van De Ketterij, Bryan Maes, Maxime Colson, Marnick Lagrou en Kevin Manege die door Corona-quarantaine op zijn werk werd uigeschakeld.

Tijdens het seizoen verloren we ook Wouter Dormont (wielerloopbaan) en Donny Schmidt die de helm bij de competities aan de haak hangt. Met Donny verliest het team één van de anciens die meer dan 10 jaar voor onze club uitkwam. Een clubicoon dus.

Het is dan ook met plezier dat we kunnen melden dat de rest van de groep in 2021 op post blijft en dat de groep vervolledigd wordt met Ricardo Hout en Belofte-rijder Bo Desbonnet. De erg snelle Bo stapt daarmee in de voertsporen van zijn pa, ex-Belgisch  kampioen Thierry Desbonnet.

Wat 2021 betreft wordt het nog even uitkijken. De aandacht gaat nog meer naar de Noord-Franse competitie terwijl in België de meeste aandacht gaat naar de VMCF-federatie. Door het niet nakomen van de beloftes van de Waals FMWB-federatie, zullen wij zo goed als zeker nog nauwelijks bij de BMB-wedstrijden te zien zijn al is het dossier dat reeds van 2018 dateert nog steeds niet officieel afgesloten maar hoeveel geduld kan een mens hebben uiteraard.

 

Wij wensen iedereen dan ook prettige en veilige feestdagen en hopen in Maart voor het eerste terug een starthekken te kunnen opzoeken. See you in 2021.

Kristof Van Vaerenbergh pakt nieuw podium

Tijdens de wedstrijd in het Noord-Franse Etroungt is Kristof Van Vaerenbergh tweemaal derde geworden in de reeksen. Meteen dus een nieuw podium voor de Mikkola-rijder die vol vertrouwen naar de zware opdracht van volgend weekend gaat in Maricourt.

Mark Boot is back

Na een lange windstilte, kunnen we met vreugde melden dat het seizoen 2020 eindelijk terug van start gaat op 01 augustus. Ook konden we intussen melden dat Mark Boot terug in de vertrouwde stal van Mikkola-rcing terecht gekomen is. Dankzij de steun van onze trouwe sponsors en de mensen achter Technicross konden we Mark op een Husky 450 cc zetten waardoor hij binnenkort zijn officieel debuut maakt in de 500 cc-klasse. Bij een oefenwedstrijd in Vlissingen werd Mark alvast mooi tweede. 

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.