Racereports

19/05/2023 : BK motorcross Axel

RES Axel overleefd

 

Toen de kalender bekend raakte van het BK werd behalve mark Boot niemand echt enthousiast over de aanwezigheid van het RES-circuit. De mooie zandomloop is nooit ons ding geweest maar het moet gezegd worden dat we dit jaar betere resultaten wisten te boeken dan de vorige jaren. Sinds enkele weken is het evenement aan het hypen op het internet en het werd dan ook een stormloop op de Smitschorre voor de tweede proef van het BK.

Onze kleinste mannen moesten over de zware baan en vooral voor Mylan Rombaut was dit een grote leerschool. Onze kleinste deed het meer dan voortreffelijk en ook Dani Verbrugge voelde zich prima op zijn thuisbaan. Na zijn podium van vorig weekend werd het nu een vijfde plaats voor Dani terwijl Mylan in de top tien kon eindigen.

Bij onze beide Beloften stond het gezicht op onweer bij het zien van de moeilijke omloop. Dit werd ook bevestigd tijdens de reeksen waarbij onze twee toppers alle moeite van de wereld hadden om het tempo te volgen. Beiden gingen over op karaktermodus en Jeremy De kerpel pakte zelfs nog een negende plaats. Bo Desbonnet kwam duidelijk zandtraining te kort en eindigde als negentiende.

Bij de Junioren stond zandspecialist C-Jay Van Der Elst aan de start waardoor de winnaar reeds vooraf gekend was. Dat was echter niet tot de zin van Noah Deboutez die het de topper erg moeilijk maakte. Toch haalde Van Der Elst zijn slag binnen. Onze Noah Deboutez kreeg in de slotreeks nog bezoek van onze piepjonge rijder Jonas Hanart waardoor de beide Mikkola-rijders op het podium terechtkwamen. De beide heren klimmen zo ook naar de tweede en de derde plaats in het bK Junioren.

Ook Mavric Pichrit is geen grote fan van het zand maar vrij onverwacht kon onze Honda-rijder in Axel de leiding pakken in het BK. Mavric Pichrit werd knap vierde in Axel en kon profiteren van machinepech van de BK-leider Eric Foguenne om de leiding te pakken in het BK. Vrij vroeg op het seizoen en sneller dan verwacht, komt Mavric dus in pole-positiion voor het hoofddoel dit seizoen : de Belgische titel. In de MX2-klasse stormde Noa Fornier tweemaal naar de kopstart maar de thuisdpiloten bleken toch een streep sneller. Noa zou op een vierde plaats eindigen en verstevigd daarmee zijn leiding in het BK.

Bij de inters stond zowat alles dat naam en faam heeft, aan de start en Mark Boot keek dan ook tegen een overmacht aan. Toch deed hij tussen het testen van de verschillende vering prima want Mark eindigde op een vierde plaats en klimt daarmee naar de tweede plaats in de tussenstand. Moeilijk verliep het voor Dylan Mayne die ondanks zijn vele inspanningen op een zestiende plaats bleef steken. Ook in de MX2-klasse was er geen glorie te rapen want Bryan Maes dook een paar maal in het zachte zand terwijl Maxime Colson zelfs de trainingen niet haalde door een nukkige motor die alle dienst weigerde. Kortom we doen een goede zaak in het BK behalve bij de inters MX2 die volgend weekend ook nog aan de slag moeten in het Duitse Kleinhau.

Volgende week rijden we op Pinkstermaandag in het Franse Cassel en op het wondermooie circuit van Moresnet.

Results

Mylan Rombaut 8+9=9

Dani Verbrugge 6+5=5

Bo Desbonnet 15+19=19

Jeremy De Kerpel 9+9=9

Noah Deboutez 2+3=3

Jonas Hanart 3+2=2

Mavric Pichrit 3+5=4

Noa fornier 2+5=4

Bryan Maes 5+9=7

Dylan Mayne 15+16=16

Mark Boot 6+4=4

Maxime Colson DNS+DNS

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.