Racereports

14/05/2023 : VMCF te Zoutleeuw

Vorig weekend trokken we naar het Limburgse Zoutleeuw waar ondanks de bakken regen een prima berijdbaar circuit werd gevonden. Op het porgramma stond een BK-proef voor onze Beloften waar Bo Desbonnet aan de leiding stond na de eerste proef. 

Bij de allerkleinsten stonden enkele Europese toppers aan de start en dat hebben onze boys meteen ondervonden. Dani Verbrugge liet zich echter niet doen en tikte als achtste aan. In dit deelnemersveld zeker een superprestatie. Ook Mylan Rombaut kan steeds beter het tempo volgen van zijn nieuwe categorie. Hij werd dertiende op het moeilijke circuit.

Bij de Beloften waren de zenuwen gespannen want Bo Desbonnet en Jeremy de Kerpel zijn beiden in de running voor het kampioenschap. Jeremy won de eerste manche maar ging er bij liggen in de slotreeks waardoor hij tweede werd. Ook Bo Desbonnet was steeds vooraan te vinden en werd mooi vierde. Hij blijft ook leider in de tussenstand van het BK.

Bij de Junioren waren onze twee jonkies van de partij en Noah Deboutez pakte uit met een dubbele kopstart. In de beide reeksen startte hij het best maar ene kleine slipper liet hem op de vierde plaats eindigen. Jonas Hanart deed de omgekeerde beweging en startte erg slecht om uiteindelijk als derde te eindigen. De tweede podiumplaats was dus een feit. In de 500 cc-klasse was Troy Van De Ketterij deze maal minder in zijn sas. In zijn laatste race voordat hij opnieuw voor zijn werk naar het buitenland trekt, werd Troy als zevende afgevlagd.

Pech was er voor onze Nationaal Mavric Pichrit die een zware val maakte in de start van de eerste manche. Mavric zocht meteen het rennerspark op maar stond toch weer aan de start van de slotreeks. Hij won die vlotjes waardoor de val uit de eerste reeks meteen in de vergetelhoek werd gedrukt.

Bij de inters is Mark Boot langzaam maar zeker onder stoom aan het komen. Mark pakte deze maal een dubbele derde plaats en lijkt week na week opnieuw vorderingen te maken. Het derde podium was een feit. In de MX2-klasse gingen Bryan Maes en Maxime Colson er elk een manche bij liggen. Zo grepen ze beiden naast het podium in Zoutleeuw.

Kristof Van Vaerenbergh was dan weer aan het werk in het Franse Gouy en Artois waar een Europese IMBA-race gepland stond. Stoffel zou er sterk uithalen en werd knap zesde na drie erg zware manches.  Volgende donderdag rijden we voor de punten in Axel terwijl het weekend helemaal hectisch wordt. MAxime Colson en Bryan Maes dienen naar het Duitse Kleinhau te rijden voor de eerste IMBA-proef MX2 en Brent Van De Walle probeert zich te plaatsen voor de EK-proef in het Franse Villars.

 

 

Results

Mylan Rombaut 12+13=13

Dani Verbrugge 7+8=8

Bo Desbonnet BK 5+4=4

Jeremy De Kerpel BK 1+3=2

Troy Van De Ketterij 7+6=7

Noah Deboutez 2+4=4

Jonas Hanart 3+3=3

Mavric Pichrit DNF+1=6

Bryan Maes 5+3=4

Maxime Colson 2+DNF=6

Mark Boot 3+3=3

Kristof Van Vaerenbergh 12+6+5=6 (IMBA FR)

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.