Racereports

07/05/2023 : VMCF te Rummen

Vrij onverwacht werd de wedstrijd in Rummen nog opgenomen in het VMCF-programma. De organisatoren slaagden erin om in anderhalve week deze race op poten te zetten en dus trokken we naar Geetbets-Rummen voor een race zonder BK-punten. Velen namen de mogelijkheid te baat om de motoren verder te testen want we kregen eindelijk een kurkdroog circuit voor de wielen geschoven. Andere kozen ervoor de blessures van de vorige week te laten genezen zodat we met een beperkte delegatie richting VMCF trokken.

Bij de jeugd stond een in feite een tweeluik op het programma met op zaterdag een Europese wedstrijd Horst maar dat werd geen succes. Dani Verbrugge kreeg mechanische pech aan het starthekken van de slotreeks terwijl Mylan Rombaut forfait moest geven door ziekte van papa Mario. Op zondag lukte het beter in Rummen want Mylan plaatste zich prima in de top tien van zijn nieuwe klasse terwijl Dani Verbrugge zelfs zijn eerste podiumplaats pakte met een derde plaats.

Bo Desbonnet was dan weer van de partij bij de Beloften en zoals gewoonlijk staat Bo stevig zijn mannetje dit jaar. Met een derde en een tweede plaats grijpt hij alweer het podium bij de Beloften. De reekszege was ook opnieuw dichtbij want pas in de laatste ronde kon 1 tegenstander voorbij Bo Desbonnet komen.

In de juniorenklasse was alleen Troy Van De Ketterij voor deze race komen opdagen en dat hebben ze in Rummen geweten. Troy reed in de slotreeks de pannen van het dak en kreeg naast de reekszege ook de eindzege overhandigd. Een eerste overwinning voor onze Troy die beresterk voor de dag kwam.

Over dan naar de Nationalen waar alleen Mavric Pichrit aan de start stond voor ons team. Geen nood wat Mavric reed de tegenstand op een hoopje in de beide reeksen. Demonstratie dus voor Pichrit en meteen een tweede zege voor Mikkola-racing.

De inters blijven maar aangroeien en dat zorgt voor erg zenuwachtig taferelen in deze klasse. Geen leuke wedstrijd dus voor onze toppers waar Mark Boot de volledige dag moest spenderen om de vering van ARP te testen. Mark deed het voortreffelijk in de eerste manche en tikte als derde aan nadat hij lange tijd de leiding in handen had. Ook in de slotreeks was onze topper mee voorin tot hij een pijnlijke slipper maakte. De reeds geblesseerde Husky-rijder koos dan ook eieren voor zijn geld en hield het bekeken voor de rest van de dag. Kristof Van Vaerenbergh is ook terug van weggeweest. Stoffel pakte vorig weekend reed een derde plaats in Frankrijk en zette nu een stevige negende plaats op de tabellen. Dylan Mayne deed nog beter want de Yamaha loopt eindelijk naar wens en meteen pakte Dylan zijn eerste top vijf notering in de slotreeks.

In de MX2-klasse rijdt Bryan Maes tussen de topinters alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. Met een tweede en een derde plaats stond Maeske dan ook te glunderen op het podium.

Brent van De Walle trok dan weer naar het Franse Bitch waar een elite kampioenschap doorging. Europees leider Mathis Valin pakte er de zege terwijl Brent tweemaal een knappe top tien notering scoorde. Er zat zelfs meer in maar een kapotte uitlaat besliste er anders over. Tot slot reed Jonas Hanart een ofenwedstrijdje in het Franse Aibes waar men getroffen werd door echt noodweer. Hanart reed de tegenstand rustig op een hoopje en lijkt klaar voor de komende opdrachten. Volgend weekend trekken we naar Zoutleeuw voor een BK-proef van de Beloften.

Results

Brent van De Walle 10+9=8

Dani Verbrugge 4+3=3

Mylan Rombaut 8+7=7

Bo Desbonnet 3+2=3

Troy Van De Ketterij 2+1=1

Mavric Pichrit 1+1=1

Mark Boot 3+11=5

Dylan Mayne 8+5=7

Kristof Van Vaerenbergh 9+8=9

Bryan Maes 2+3=3

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.