Racereports

16/04/2023 : Openingscross te Appelterre

Zeven podia op moeilijke omloop

 

Eindelijk konden we ook in België aan het seizoen starten. De eerste opdracht was de race in Ninove en daar had de vele regen voor een erg moeilijke omlopen met erg diepe sporen gezorgd. Onze boys deden het wonderwel en kwamen zonder kleerscheuren uit de opdracht. De buit was wel indrukwekkend want maar liefst zeven podiumplaatsen lagen na afloop in ons Paasmandje.

Bij de allerkleinsten hebben we een probleem want Mylan Rombaut reed de tegenstand gewoon in de vernieling. Hij won de beide reeksen waardoor meteen beslist werd om vanaf volgende week een categorie hoger te starten.2023 wordt dus een echt leerjaar voor Mylan. Dat wordt het ook voor Dani Verbrugge die in de diepe sporen een beetje verloren reed. In de slotreeks werd het al een flink stuk beter wat bewijst hoe snel onze kleine Husky rijder bijleert. Dani eindigde op een knappe zevende plaats.

Bij de Beloften misten we Jonas Hanart met een blessure maar Bo Desbonnet en Jeremy De Kerpel waren er wel. Bo Desbonnet verraste zelfs met een kopstart in de beide reeksen. In de eerste manche was Bo daar zo van geschrokken dat hij tweemaal tegen de grond ging. In de slotreeks kon hij zijn zenuwen wel de baas en eindigde op een superknappe tweede plaats. Ook Jeremy De Kerpel was in zijn sas want hij leek op weg naar een reekszege tot hij in de laatste bocht een foutje maakte. De Kerpel eindigde zo mooi tweede. In de slotreeks ging het even mis in de eerste ronde maar toch reed Jeremy zich mooi naar een podiumplaats. Bo Desbonnet miste op één puntje na het podium en pakte een vierde plaats.

Na twee podiumplaatsen waren we reeds verwend en nog was het niet ten einde want bij de Junioren deed Noah Deboutez er nog eentje bij. Noah won de eerste manche na een keihard duel maar in de slotreeks ging het even fout. Een kleine slipper zette hem buiten de top tien maar dan begon Deboutez met het mes tussen de tanden aan een remonte. Deze zou hem nog naar de vierde plaats brengen wat net voldoende was voor de eindzege bij de Junioren.

Over dan maar naar de Nationalen waar we weinig verwachtingen hadden. Kenji Hendrikx had maar net zijn nieuwe GAS GAS uit de doos gehaald en startte dus met een niet afgestelde motor. Kenji maakte er geen probleem over en reed naar een dubbele reekszege bij de Nationalen MX2. In de MX1-klasse had Mavric Pichrit een zwak voorbereiding gereden maar Mavric reed alle problemen meteen van de tabellen met een snelste chrono en een tweede plaats in de eindstand. Het feit dat Pichrit van de laatste plaats naar twee terugreed maakt het nog indrukwekkender.

Kan u de tel nog bijhouden want we zitten intussen aan vijf podiumplaatsen en onze inters moesten nog rijden. Momenteel is er tegen Matteo Puffet niets te beginnen maar onze Mark Boot pakte toch een mooie tweede plaats in de koninginneklasse. In de MX2-klasse kregen we in de eerste reeks een knap duel voor de zege tussen onze Maxime Colson en onze Bryan Maes. Het duel werd gewonnen door Bryan Maes die dus zijn interdebuut maakt met een reekszege. Maxime Colson pakte een mooie tweede plaats maar zou later die dag een koude douche krijgen. Max werd immers betrapt op het rijden in het rennerspark met een pitbike motortje. De nieuwe VMCfFis onverbiddellijk en Colson kon meteen inpakken nadat hij startverbod kreeg. Bryan Maes reed in de slotreeks opnieuw de pannen van het dak en werd nu tweede wat voldoende was voor de eindzege. Brent Van De Walle was dan weer aan het werk in het Italiaanse Arco maar kon zich niet plaatsen voor deze EK-proef. Wel kon onze kleine stormer een pak ervaring opdoen tussen de beste rijders op de Europese landkaart.

Volgend weekend trekken allen naar Wambeek voor de eerste BK-proeven.

Results

Mylan Rombaut 1+1=1

Dani Verbugge 12+13=7

Dani Verbugge superfinale 9

Bo Desbonnet 9+2=4

Jeremy De Kerpel 2+4=2

Noah Deboutez 1+3=1

Kenji Hendrikx 1+1=1

Mavric Pichrit 3+2=2

Mark Boot 2+2=2

Dylan Mayne 10+DNF=12

Bryan Maes 1+2=1

Maxime Colson 2+DNS=8

Kristof Van Vaerenbergh 15+15=10

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.