Racereports

09/04/2023 : FFM Ribecourt/MCLB Evergem

Op Paaszondag trokken we naar de Franse vallei van Aisne waar we een bijzonder zwaar circuit in Ribecourt terugvonden. een loodzware omloop die erg diep losgewoeld was en waar een pak grote stenen kwamen bovendrijven. En juist die stenen zouden ons dwarsbomen. Tijdens de kwalificaties was het al meteen raak want Kenji Hendrikx en Noah Deboutez kregen meteen een lekke band. Kenji redde nog de meubelen en plaatste zich maar Noah Deboutez stond met een lekke achterband en kon zich niet meer plaatsen. ook Kristof Van Vaerenbergh raakte een steen in de kwalificaties en kwam daardoor erg spektakulair ten val. Met gescheurde ligamenten aan de hand mocht Stoffel dus aan een loodzware opdraxcht beginnen.

In de 125 cc-klasse reed Jonas Hanart de sterren van de hemel. Na een mislukte start, kwam Hanart erg sterk terug naar een schitterende vijfde plaats. Ook Jeremy De Kerpel was er bij en onze kleine stormer pakte onverwacht een flinke paasmand punten mee naar Oost-Vlaanderen.

In de MX2 stonden onze boys voor een onmogelijke opdracht. Enkele Franse superrijders waren afgezakt naar Ribecourt waaronder zelfs prof rijders zoals Simon Depoers en Maxime Grau. Toch liet Bryan Maes zich niet doen en verbaasde vriend en vijand door naar een zesde plaats te rijden. Ook Kenji Hendrikx pakte punten en na enkele valpartijen zat er zelfs meer in dan een vijftiende plaats die hij nu behaalde. 

In de MX1-klasse hadden we de leider in ons midden met Stephane Watel. Onze Yam-rijder ontgoochelde niet en ging er stevig tegenaan. Na een hard duel met Jeremy Haucqier pakte Stephane een mooie tweede plaats. Kristof Van Vaerenbergh zat met een pijnlijke hand na zijn crash in de trainingen waardoor de voorrem gebruiken niet meer tot de mogelijkheden hoorde. Hij pakte toch nog op karakter een zevende plaats. 

De andere rijders streden in Evergem waar de omloop er erg zwaar kwam bij te liggen. Mark Boot reed er pas zijn tweede wedstrijden en ook hier waren enkele gastrijders komen opdagen waardoor de tegenstand ook zwaarder was dan verwacht. Na een val in de eerste manche, zette Mark een super slotreeks neer als derde. Minder vlot liep het voor Dylan Mayne en Maxime Colson die nog competitieritme misten en dus werk op de plank hebben liggen.

Bij de Nationalen bevestigde Noa Fornier zijn prima werk van de winterperiode en pakte een podiumplaats bij de Nationalen. Mavric Pichrit gaat ook steeds sneller rijden en lijkt bijna de top vijf te hebben bereikt. 

Onze Jeugdrijders konden ook rijden in Evergem en Mylan Rombaut moest even wennen aan zijn KTM terwijl Dani Verbrugge opnieuw grote stappen voorwaarts plaatste en zich in de top tien nestelde. Onze Brent Vandewalle probeerde zich te kwalificeren in het Zwitsere Frauenfeld maar dit bleek nog een beetje te vroeg. Brent leerde opnieuw veel bij en later op het seizoen doen we een tweede poging in het EK. Op naar volgende week op het nieuwe circuit van Appelterre.

 

Results

MCLB Evergem

Dani Verbrugge 12+9=8

Mylan Rombaut 15+23=14

Noa Fornier 3+4=3

Mavric Pichrit 10+7=10

Mark Boot 6+3=5

Dylan Mayne 12+12=12

Maxime Colson 4+4=4

FFM Ribecourt France

Jeremy De Kerpel 12+15=13

Jonas Hanart 6+5=5

Bryan Maes 6+5=6

Kenji Hendrikx 16+14=15

Kristof Van Vaerenbergh 8+6=7

Noah Deboutez NQ

Stephane Watel 3+2=2

EK Frauenfeld Zwitserland

Brent Van De Walle NQ

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.