Racereports

02/04/2023 : FFM opener in Plomion

Met bakken was de regen naar beneden gekomen en dus vreesden we het ergste voor de wedstrijd op het GP-circuit van Plomion. De wedstrijd ging door maar dan wel onder echte Danteske omstandigheden. Het werd racen stroomopwaarts en het werd een loodzware opgave voor de rijders en ook de mecaniciens die de volledige dag aan het poetsen waren. In de MX1-klasse geen Kristof Van Vaerenbergh die met ziekte in zijn bed stak. Wel Stephane Watel en die reed vlotjes alles en iedereen op een hoopje. Dubbele zege dus voor Stephane Watel op zijn Debaets-Yamaha.

Ook Bryan Maes verraste iedereen want hij pakte een echt super deelnemersveld een derde plaats in de MX2-klasse voor de neus van onze Maxime Colson. Alle andere jongens wisten zich ook de plaatsen waardoor Noah Deboutez en Kenji hendrikx een pak punten konden pakken voor het kampioenschap. 

 

Stephane Watel 1+1=1

Bryan Maes 4+3=3

Noah Deboutez 9+10=10

Kenji Hendrikx 12+9=11

Jeremy De Kerpel 15+17=17

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.